De leaseauto’s van 2015 waar we het meest naar uitkijken

Auteur: , 2 Reacties

Hoewel de bijtellingsregels elk jaar weer worden aangescherpt, lukt het de fabrikanten keer op keer leuke auto's in de markt te zetten die ook nog eens gunstig zijn voor de portemonee. We zetten de leukste nieuwe leaseauto's voor 2015 op een rijtje.

parkeerplaats

Audi Q7
Audi Q7 2015
Hoewel Audi eind vorig jaar de nieuwe Q7 presenteerde, is het nog even wachten op de voor de leasemarkt zo interessante plug-inhybride. Deze combineert een 3-liter diesel met een elektromotor en forse accu en zou op 1,7 liter diesel 100 kilometer ver moeten komen. Dat komt neer op een uitstoot van 50 gram CO2 per kilometer. Dat zou precies genoeg zijn om dit jaar nog in aanmerking te komen voor 7%-bijtelling. Daarmee kan Audi het de Volvo XC90 T8 Twin Engine (verderop in deze lijst) nog wel eens heel moeilijk gaan maken.

Jaguar XE
Jaguar XE S front
Jaguar heeft met de nieuwe XE een geduchte concurrent voor de gevestigde orde als de BMW 3 Srie, de Audi A4 en Mercedes C-Klasse. De 163 en 180 pk-sterke diesels zijn leverbaar met 20% bijtelling en de vanafprijs zal rond de 40.000 euro liggen. Dat maakt deze Jag zowel voor berijders als werkgever een betaalbare wagen. En dan rijd je ook eens wat anders dan de geijkte BMW, Audi of Mercedes. Jaguar heeft in het verleden iets meer moeite gehad om een redelijke restwaarde te behouden ten opzichte van zijn concurrenten en dat had zijn invloed op de leaseprijs. Jaguar hoopt dat de XE dit tij zal keren en Leasplan heeft goede hoop dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

Mercedes C 350 e Plug In Hybrid
Mercedes-Benz C350 Plug-in HybridDé troef van Mercedes-Benz op de Nederlandse leasemarkt wordt zonder twijfel deze C-Klasse met stekker. De tweeliter benzinemotor levert gekoppeld aan een elektromotor liefst 279 pk en over al dat lekkers hoef je slechts 7% bij te tellen. Exacte Nederlandse prijzen zijn er nog niet, maar deze zouden onder de 60 mille moeten uitkomen.

MINI vijfdeurs
De nieuwe vijfdeurs MINI Cooper
Aan populariteit heeft de MINI sowieso niets te klagen, maar door de beperkte interieurruimte en de driedeurskoets, was de hippe Brit niet voor iedereen praktisch genoeg. Met de vijfdeurs MINI komt daar verandering in, behalve twee extra deuren heb je ook meer interieur- en bagageruimte zonder dat je veel inlevert op het ‘MINI-gevoel’. Wil je een benzine met 20% bijtelling, dan kom je automatisch bij de Cooper uit, dieselaars hebben de keuze uit de One D, Cooper D en de rappe Cooper SD.

Opel Corsa
Opel Corsa E
Opel komt met de nieuwe Corsa waar veel van verwacht wordt. Dit segment zit al een tijdje te wachten op een nieuw model dus de timing is wat dat betreft goed. Momenteel wordt het leveringsprogramma gedomineerd door versies met 20% bijtelling maar het schijnt dat in Duitsland hard wordt gewerkt aan een diesel die in de 14%-categorie gaat vallen. Daarmee kan de Corsa de strijd aan met de Clio, waarvan er dit jaar bij LeasePlan al 560 besteld zijn.

Volkswagen Passat B8
Volkswagen Passat B8
De Passat was jarenlang één van de meest voor de hand liggende lease-auto’s in het D-segment, er werden er op jaarbasis duizenden van geleased. De laatste jaren deed de Passat het wat minder in de lease door het ontbreken van gunstige bijtellers. Met de komst van de nieuwe Passat is er leuk nieuws voor de dieselrijders, zowel de 1.6 TDI als de 2.0 TDI komen in aanmerking voor 20% bijtelling, ongeacht je nu een sedan of stationwagen (Variant in Volkswagen-jargon) bestelt. Maar de echte leaseklapper wordt natuurlijk de Passat GTE, een plug-inhybride waarover maar 7% hoeft moet bijgeteld

Volvo XC90 Plugin
Volvo XC90 T8 Twin Engine
De XC90 is jarenlang het best verkochte model geweest in dit relatief kleine segment. Niet alleen zal de komst van een nieuw model de XC90 een verkoopboost gaan geven, het is vooral de T8 Twin Engine met 400 pk en toch maar 14% bijtelling die hier hoge ogen zal gooien. Niet voor niks heeft Volvo Nederland vrijwel de gehele productie van deze uitvoering voor 2015 geclaimd.

Fotocredit: mitta86 op Autojunk.nl2 reacties

Waar is de Alfa Romeo Giulia die in juni gepresenteerd wordt?
die q7, das gewoon een tractor, heeft niks meer met een auto (of SUV) te maken. enne, die 5 deurs mini, die ziet dr ook niet uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).