Opel introduceert de Karl als nieuw instapmodel [updated]

Auteur: , 22 Reacties

Opel komt met een nieuw compact model en doopt 'm Karl, naar de zoon van oprichter Adam Opel.

Opel Karl

De Karl blijft vooralsnog een mysterieuze auto, omdat Opel er weinig meer over kwijt wil dan we kunnen zien op de afbeelding hierboven. We weten in ieder geval zeker dat dit Opels nieuwe instapmodel wordt en dat we meer van ‘m gaan zien op de Autosalon van Parijs, want daar gaan de Duitsers de Karl onthullen.

Opel omschrijft de modelnaam (Karl dus) als ‘kort, energiek en pakkend’. Dat gevoel komt bij ons niet direct naar boven, maar verandert hopelijk dat als we de naam kunnen combineren met de looks van het compacte karretje. Wellicht had Opel beter het voorbeeld van de Britse collega’s van Vauxhall kunnen volgen door ‘m Viva te noemen, want dat komt in ieder geval een stuk energieker en pakkender over.

Opel is nog niet echt scheutig met het vrijgeven van specificaties, want we weten vooralsnog alleen hoe lang de auto gaat worden. De opvolger van de Agila is met een lengte van 3,68 meter wat compacter dan de Corsa (4 meter) en de Adam (3,70 meter). Dat zorgt er volgens de Duitse fabrikant dan ook voor dat de Karl een prima aanvulling op het huidige aanbod is.

UPDATE: Opel heeft aangegeven dat de nieuwe Karl niet wordt geïntroduceerd op de aankomende Autosalon van Parijs.22 reacties

Ze hadden hem beter KARLA genoemd. Een knipoog naar de oprichter en geheel in lijn met de andere modelnamen die eindigen op een A.
@Carreza: Net als de vrouwelijke tokkie namen ;)
@Carreza: Adam eindigt ook niet op een A, het lijkt er op dat Opel een nieuw namensysteem heeft.
Karl Lagerfeld, net zo mysterieus.
Moet toch eerder aan die andere Karl denken: Marx. Wat vast niet de bedoeling kan zijn (waarschijnlijk zal deze weer net zo hip zijn als de Adam en helemaal te personaliseren, wat niet echt past in het gedachte goed van Karl…)
Naam bedacht door mensen van na de tijd met moppen die begonnen met “Karlchen sagt zu seine Mutter” en dan een domme Witz. Kan het niet gewoon een interne codenaam zijn?
Nou snap ik waarom de namen Adam en Karl worden gekozen. Maar wat klinken ze slecht tegenover Enzo en Dino.
Leuke reacties allemaal zeg.
@ejoepp: Het punt is dat dit ding een beetje overbodig is. Het komt neer op een vierdeurs Adam die wat eenvoudiger is aangekleed en minder “hip”, lees kappersuato. Dat betekent rechtstreekse concurrentie met al die andere A-segmenters. Is die markt groot genoeg, en krijg je potentiële kopers van een kleintje zo ver dat ze automatisch ook aan Opel denken? Opel is eigenlijk alleen in Europa bekend, en dan nog samen met Vauxhall voor GB.
Dat is dus de reden dat ze chevrolet uit Europa terugtrekken.
Kan opel een soort dacia beginnen door middel van het onder de naam van opel ,deze chevrolet goedkoper op de markt zetten
@vvti: Niet de enige reden,Chevrolet heeft gewoon nooit een goede naam gehad in Europa.Maar het waren tenminste Amerikanen waar toch een markt(je) voor was.Ga je onder die naam gerebadge Deawoo’s verkopen snappen A.Chevroletrijders en B.Deawooklanten het over het algemeen niet meer.GM keek nog eens goed naar Dacia en heeft een drastische maar imo een terechte beslissing genomen om dan maar te stoppen en onder Opel die markt te bedienen.
Ik denk zelf dat als Deawoo,gewoon Deawoo was gebleven dit alles niet was gebeurt.
@sydney: dit is toch geen Dacia concurrent? Maar gewoon de kleinste auto van een mainstream fabrikant. Dus gewoon een Up! en Twingo concurrent. Dacia maakt relatief grote auto’s voor weinig geld.
Opel goes ikea
Het wachtten is op de Wilhelm, Heinrich, Friedrich og Ludwig..
@norge:
Of de Adolf, of zou VW dan gaan protesteren….
Ik denk dat dit voor De Grote Concurrent een stap te ver gaat om met een nieuwe VW Adolf op de markt te komen.
Pruts. De Corsa hebben ze verprutst, de Insignia facelift ook, het aanbod Is beperkt, motoren zijn niet zo goed in vergelijking met concurrentie, de Adam is best schattig, maar van mij mocht het wat beter,…etc.

Opel is de vroegere opel niet meer…
Als operaliefhebber vrees ik dat ik buiten de astra (en de zafira een beetje) Opels niet meer mooi vind. Het imago van Opel wordt de grond ingeboord…
vroeger was opel nr. 1 in de nederlandse auto verkopen, nu gelukkig allang niet meer
@bas_bzb:
Yep, echter wat we ervoor terug hebben gekregen is nog erger.
Die Opeltjes waren tenminste nog betrouwbaar en mocht er iets stuk gaan dan kon je ze met een schroevendraaier weer aan de gang krijgen (ook openmaken als je de sleutel kwijt was trouwens)….
@tupperware: betrouwbaar totdat het roest van je wielkast je daklijn had bereikt. En dat was bij de oude opels nogal snel!
Zou dit niet gewoon de volgende Splash zijn? En dus zeer weinig Duits maar vooral Japans… ?
@Esprit_de_Flandre: Of de nieuwe Chevrolet Aveo…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).