Opel is officieel klaar voor het WK Rally!

Branded content, 12 Reacties

Timo van der Marel staat te trappelen om zijn beestachtige Opel ADAM R2 flink de sporen te geven zodra de WK Rally in het Duitse Trier officieel van start gaat.

Opel keert keihard terug in de motorsport. Coureur Timo van der Marel heeft zijn Opel ADAM R2 al stevig aan de tand gevoeld en met succes. De Nederlander wist namelijk alle races in zijn klasse te winnen!

Zijn ADAM R2 is voorzien van een geblazen 1.6-liter Ecotec motor, goed voor een forse 190 pk bij 7.750 tpm. Het koppel bedraagt niet minder dan 190 Nm bij 6.200 tpm. Al dit koppel wordt middels een vijfbak en een sperdifferentieel naar de wielen gestuurd en voor de wegligging zorgt instelbare racevering van Reiger. Alle ingrediënten voor een succesvolle rentree in het WK Rally zijn dus aanwezig!

Van der Marel heeft zin in de WK Rally in Trier en dan drukken we het nog zachtjes uit. We laten de coureur zelf aan het woord:

Ik verwacht een stuk of 20 ADAM’s aan de start. Dat is logisch want het is gewoon de beste auto in zijn klasse. De beste rijders willen gewoon een Opel rijden!

Over het evenement in Trier zegt Van der Marel het volgende:

Het parcours is echt bijzonder. We rijden de helft van de wedstrijd over een militair terrein, met een heel ruwe ondergrond waarop normaal tanks rijden. Het zijn unieke paden, voor het publiek is het een van de mooiste wedstrijden van het jaar. Ik heb er super veel zin in en ga voor de overwinning.

Alle reden dus om uit te kijken naar dit evenement dat op 19 augustus van start zal gaan. Unleash the beast!

Welk beest gaat de beestachtige ADAM sieren?

De ADAM R2 is niet alleen beestachtig vanwege de geweldige techniek onder de kap, maar natuurlijk ook vanwege de livery die jullie zelf konden kiezen! Middels een verkiezing kon worden gekozen uit een adelaar, een tijger en een panter. Drie roofdieren die allemaal weten hoe ze hun klauwen moeten uitslaan, net als de Opel ADAM R2! Benieuwd welk dier uiteindelijk het rallymonster van Van der Marel siert? De uitslag check je HIER. Daar vind je tevens alle ins en outs over de Opel ADAM R2 en natuurlijk over Timo van der Marel.

In onderstaande video check je hoe zo’n beestachtige Opel ADAM R2 klinkt en natuurlijk laten we het woord aan coureur Timo van der Marel. Speakers open!12 reacties

Welk WK rally begint in Trier (ADAC Rally Duitsland?). Ik ken alleen het WRC welke afgelopen januari in Monte-Carlo begon.

edit: het gaat om de wedstrijd in Trier, we hebben de tekst ietsje aangepast, hopelijk is het nu duidelijker
@kid1988: Waarom is de rest van mijn reactie weg gehaald?

Welke klasse doen ze mee met de R2? WRC3 ofzo? er is geen R2 klassement meer tegenwoordig toch?
@kid1988: In de WRC3 klasse rijden wagens met de R3 specificaties. De Opel Adam is gebouwd naar de R2 normen en doen dus niet mee met het hele WRC circus.
ADAC Deutschland rally telt ook gewoon mee voor het Duitse rally kampioenschap waar de R2 klasse (RC2) wel nog voor komt.
Er is trouwens al enkele jaren een Adam-cup in het Duitse rally kampioenschap en sinds vorige jaar ook een populaire wagen in het ERC (Europees Kampioenschap).
@jonckers: Ah duidelijk. WRC3 is de enige klasse waar je deel mag nemen met een R2 auto. Dan snap ik niet waarom het artikel de hele tijd over wereld kampioenschappen roept. In nationale kampioenschappen is de Adam, of een R2 niets nieuws.
ADAC en Opel.
Zeker in Duitsland een sterke combinatie.
Met een Opel heb je ze vaak nodig.
Succes opel
@rob5nismo: Blijft een lekker blikje!
@denniss00: Dit moest niet een reactie op @rob5nismo zijn…
Leuke rally in trier, twee jaar geleden nog geweest. Ook erg gaaf die ronde op militair terrein, pantserplats hete dat volgensmij. Je mocht ook niet van de looppaden afwijken als publiek want er kon overal nog munitie liggen e.d.
Wie heeft dit stukje geschreven? Ik gok de stagair bij Opel.
Ik vraag me oprecht af wat het doel is van dit overdreven positieve gedoe. Het alsof je een 14 jarige een artikel laat schrijven voor een nieuwe tell-sell stofzuiger.

En om nou 190pk ‘fors’ te noemen uit een ‘geblazen 1.6’. Of zelfs beestachtig? En geweldige techniek.
Interesant is overigens ook dat Wiki zegt dat de R2 klasse over niet-geblazen motertjes gaat.

En niemand hier gaat geloven dat Timo serieus zegt dat ‘De beste rijders gewoon een Opel willen rijden’. Als je een artikel sponsoort, is het over het algemeen niet aan te raden om quotes uit zn verband te trekken, of om sarcasme als serieus te quoten.
@gregorius: Als je het niet gelooft moet je de video even bekijken! :)
oh…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).