Opgelet! België opent aanval op onbetaalde boetes

Auteur: , 8 Reacties

Vanaf juli zal een Belgische website alle onbetaalde boetes en overtredingen gaan weergeven.

Boetes uit België

Die website moet het mogelijk maken om boetes beter te kunnen innen. Ministers Bellot (mobiliteit) en Geens (Justitie) zijn het namelijk kotsbeu dat buitenlanders hun boetes niet betalen. De opvolging kost enorm veel tijd en geld, beide schaarse middelen bij de Belgische politie. Zo werden in de eerste negen maanden van 2016 117.530 hardrijders van niet-Belgische afkomst beboet, maar slechts 63% van de 12 miljoen euro die dat had moeten opleveren, is daadwerkelijk bijgestort in de Belgische schatkist.

Het nieuwe project moet de Belgische schatkist 82 miljoen euro extra opleveren, wat ons overig een ambitieus bedrag lijkt gezien de vorige rekensom. Tenzij alleen de allerhoogste boetes niet betaald worden natuurlijk, dat zou kunnen. Hoe dan ook: de administratieve handeling wordt uit handen gegeven aan bpost, die de boetes voortaan naar buitenlandse ontvangers zal gaan sturen. Nu verdwijnen in sommige regio’s tachtig procent van de boetes in de prullenbak, maar daar komt nu dus hoogstwaarschijnlijk een einde aan.

Nu moeten we nog maar zien wat ervan komt, want België roept al jaren dat ze ons helemaal de moeder gaan beboeten. Tot nu toe lijkt daar echter nog niet heel veel van te komen, of blijken boetes ongeldig te zijn. Maar toch, een gewaarschuwd mens telt voor twee.8 reacties

Moeten ze eerst wel de flitspalen aan zetten om de boetes überhaupt te kunnen uitschrijven….
Wat is nu dan het verschil? In plaats van door justitie zelf worden de boetes nu opgestuurd door een in het buitenland onbekende website? Ik voorzie dat de boetes alleen nog maar sneller in de prullenbak worden geflikkerd.
Ben wel benieuwd naar die website eigenlijk.
Als ze nu ook eens wat aan de wegen hier gaan doen..
@josvanrey: Dan kan er eindelijk ook écht eens doorgeknald worden :)
@86ts: idd! Alleen pas op als je Antwerpen uit rijdt onder via het gerechtsgebouw.. daar staan ze vaak comfortabel in het zonnetje te flitsen..
Gewoon terecht toch.
Elk jaar proberen ze hetzelfde en nog steeds hebben ze geen degelijk systeem.
Beter enkele dagen voor een grensovergang staan met voertuig met nummerplaat herkenning en enkele honderden meters verder politie motos die de voortuigen staande kunnen houden … waarschijnlijk te gemakkelleijk zo en niet kostelijk genoeg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).