Opgelet: blijf 18 september uit de buurt van de Autobahn [updated]

Auteur: , 10 Reacties

Het is namelijk tijd voor de tweede Blitz-Marathon bij onze Oosterburen. Wat dat inhoudt? Kort gezegd: je kunt op elke Duitse straathoek geflitst worden.

Flitser

De Duitse politie begint 18 september om 6.00 uur ’s ochtends massaal met snelheidscontroles. In totaal worden er zo’n 83.000 controles uitgezet, dus je kunt er zeker van zijn dat je gepakt wordt als je het gas even te diep intrapt. De actie duurt exact 24 uur, dus vrijdagochtend vanaf 6.00 uur kun je weer zo hard rijden als je wilt.

Het is niet voor het eerst dat de flitsapparatuur zo grootschalig ingezet wordt. Het idee is afkomstig uit de deelstaat Nordrhein-Westfalen, maar wordt ook regelmatig in heel Duitsland gebruikt. Ook in België houdt de politie regelmatig dergelijke, grootschalige controles.

Overigens maken de Duitse dienders vooraf netjes bekend waar ze op snelheid controleren, dus het is eigenlijk niet nodig om tegen een bekeuring aan te lopen. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee, al is het vooral de bedoeling dat automobilisten eens wat vaker nadenken over hun snelheid. (via: autobild)

Update 19-09: De totale vangst voor de Duitse politie bleek een klapje groter dan vorig jaar. 93.000 weggebruikers werden op de bon geslingerd, wat een plusje van 10.000 man ten opzichte van een vergelijkbare actie in 2013 betekent. Dat zijn natuurlijk een hoop overtredingen, maar bij dit getal moet wel worden vermeld dat maar liefst 97% zich keurig aan de snelheid hield. De absolute uitschieter van deze flitsmarathon was trouwens een automobilist in Baden-Württemberg. Hij kwam met een straffe 238 km/u voorbijsjezen op een weg waar slechts 100 km/u is toegestaan.10 reacties

Je mag er toch zo snel als je wilt?
@conny: Dat kan, kost je op sommige plekken wat knaken.
@conny: Behalve op de weggedeelten waar een maximumsnelheid geldt, maar dat staat duidelijk genoeg aangegeven. Nog maar af en toe van genieten zolang het kan, want dankzij de Europesche Unie zal er vast wel een keer overal in Duitsland een snelheidslimiet komen.
@moveyourmind: verdamt nog einmal! Waar moeten we onze bolides dan uittesten?
@autoblog kunnen we jullie niet sponsoren voor een dikke circuit?
In België komt er ook weer een flitsmarathon aan, ergens in oktober dacht ik…
@Carreza:
Ach, hier in Nederland is er elke dag een flits marathon..
@tupperware: kun je het dan nog wel een marathon noemen…?
Uiteindelijk komt het er op neer dat als je harder wilt rijden je gewoon meer (snelheids-) belasting moet betalen. Net als met harder werken/meer proberen te verdienen. Enige verschil is dat de snelheidsbelasting random geint wordt.
Het is een soort flits oorlog zeg maar dus.
Hadden ze daar niet al een naam voor in Duitsland?
Die flitsmarathon houden we in Nederland elke dag!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).