Opgepast! Deze zomer vele snelheidscontroles in La France

Auteur: , 55 Reacties

Hou die teller in de gaten als je deze zomer naar het land der croissants afreist.

La Police

De lokale hermandad gaat met 35 graden massaal de bosjes bezetten, of vanuit de Peu met airco natuurlijk. Daarvoor waarschuwt de Belgische mobiliteitsorganisatie Touring. Er wordt gesproken over meer dan 100 mobiele raders en extra flitspalen langs wegen waar het meeste aan valt te verdienen die gevaarlijk zijn. Ook zullen er tientallen extra anonieme politiewagens worden ingezet om onwetende toeristen van de weg te plukken.

Vorig jaar waren er 190 mobiele radars, volgens de organisatie wordt dat aantal dit jaar verhoogd naar 300. De bedragen voor een boete zijn gelukkig niet zo achterlijk hoog zoals bij ons. Wie bijvoorbeeld 25 km/u te hard rijdt moet 90 euro aftikken. Door rood rijden, geen gordel dragen of niet handsfree bellen achter het stuur kost eveneens negen tientjes. Heb je een boete te pakken, zorg dan dat je deze binnen 46 dagen betaald om een verhoging te voorkomen. Voor snelheden tot 20 km/u is dit 45 euro. Voor snelheden van 20 tot en met 50 km/u is dit 90 euro.55 reacties

Merde!
Helaas de tijden dat je ongestraft langs de Franse flitskast kon razen liggen ver achter ons.
Mijn advies is simpel doch eenvoudig; ziet u één van onderstaande waarschuwingsborden, ga van het gas af en houdt u aan de maximum snelheid !

http://www.moto-station.com/ttesimages/divers/Panneau_Controles_Radar_frequents_2010.jpg

Die camera, die staat er, geheid !
@desjonnies:
Sarkozy heeft de wet veranderd zodat die borden er niet altijd meer hoeven te staan. Dat was overigens een van de weinige niet emotionele argumenten die fransen destijds tegen sarkozy hadden (rest was allemaal vaag bla bla over zijn “stijl”).
@desjonnies: ik heb heel veel geluk gehad denk ik dan, vanaf de Spaanse grens heb ik gemiddeld op de snelweg denk ik 180 gereden afgelopen zomer. De zomer daarop precies hetzelfde, geen 1 keer aangehouden. Allemaal tolwegen btw. Is er trouwens een soort van Franse flitsmeister?
Maître du Flits?
@e550: sow
@e550: in Frankrijk mag de exacte plaats niet gemeld worden volgens de wet, onder andere coyote heeft dit opgelost door de exacte locatie te verlengen naar een risico zone (500m risico zone ipv de plaats van de vaste flitser) wel oppassen met de toestellen die in de auto liggen maar niet gebruikt worden (gps, gsm en dergelijke) omdat het in de auto mee hebben al strafbaar is, dan ben je het toestel kwijt + boete (als dat uw gsm is heb je wel pech)
Daarom moeten we uit de EU!! Wil gewoon door Frankrijk heenknallen met heel Nederland
@wildewesten: rustâââggg
@wildewesten: als we uit de EU gaan dan betaal je die boetes ook gewoon, zelfs al van te voren. De Belgen, Fransen en Duitsers noemen dat alleen dan “visa kosten”.
@mashell: het was maar een grapje…
@wildewesten: je kan altijd nog beter door Frankrijk knallen als door NL, 90 eu voor 25 te hard in betaal je daar zeker €220 voor!
@mb10: maar hier kan je flitsmeister gebruiken
Iedereen nacht Deutschland!
2 maanden geleden geflitst in omgeving van Parijs. Nog geen boete binnen gehad. Hoe lang duurt het voordat de boetes binnen komen?
@laraki: dit kan een poosje duren maar ze komen wel. Ook boetes uit Oostenrijk komen gewoon op je deurmat.
@laraki: ik ben in Juni 2015 geflitst. Kreeg hem pas in November binnen.
@laraki:
Ik weet niet of het verschil maakt, maar de boete uit Zwitserland (€ 57,69 voor 7 km te hard) ontving ik pas 5 maanden na plegen delict.
@laraki: ik ben vorig jaar 4 keer geflitst…. Uiteindelijk 2 boetes van 45 die andere nooit gekregen….
@riva: Danķ allemaal voor voorduidelijking.
Vorig jaar na correctie 1km/h te hard in Frankrijk, €90 (50km weg):’)
@nielsnl1: jeetje, dat is wel heftig voor 1 km/h te snel :(
@nielsnl1: Vreemd, bij mij 45 euro voor 18 te hard op een 130 weg.
@kapitein: zal binnen de bebouwde kom wel anders zijn helaas…
@nielsnl1:
in bebouwde kom is duur, daarbuiten stelt het niks voor mits binnen redelijk grenzen, eigenlijk zoals het hoort…
Gewoon op zwarte zaterdag gaan ‘rijden’. Minimale kans dat je geflitst wordt… ;)
Door rood rijden €90,-? Lachtertje in vergelijking met Nederland zeg….
@josxkrs: door rood rijden…. Kansloze overtreding. Of je denkt dat je meer mag dan een ander of je kunt niet rijden..
@eklasse: nou ja, als je ’s nachts op een afgelegen weg rijdt, waar nog geen hond komt, door rood rijd kan ik me er nog wel in vinden.
@sbelali:
En daarmee begint nou juist de ellende! Hoe vaker iemand dat doet, hoe kleiner de marges worden. Gisteravond nog vóór me in het stadsverkeer: Een Mazda 6; 2 x reed hij duidelijk door rood. De laatste x moest er zelfs iemand vol op de rem om een aanrijding te vermijden. En dan maar gebaren; zo van: Man, maak je niet druk!
Gewoon ellendig volk!
@eklasse: ik denk niet dat ik meer mag dan een ander en ik ben een prima chauffeur. Ik doelde slechts op de vergelijking ;-).
@josxkrs: weet ik toch, kerel!
Ik vind dat de boetes meevallen (wat natuurlijk geen reden is om hard te rijden) in vergelijking met wat ik ontvang in Nederland en België.
@misterdrogba: waarom niet? Probeer te remmen bij de flitspalen maar op andere plekken 25 km te hard denk dat je er 1 keer uitgehaald wordt naar Spanje is toch anderhalf uur tijdswinst voor 90 euro…. Enkele reis. Moeite waard
Vorig jaar juni een franse bekeuring op de mat gekregen voor 16 km/u te hard op de snelweg ergens op de route du soleil, eigenwijs besloten om die niet te betalen, en tot op heden nooit meer wat van gehoord. Die spookverhalen dat het cjib zich er uiteindelijk mee zou gaan bemoeien kloppen dus ook niet.
@toempf: dan blijven ze open staan. Als je pech hebt word je de volgende keer dat je in Frankrijk bent aan de kant gezet.
Verleden jaar tijdens Kerst naar het vakantiehuis van mijn schoonouders gereden. Flitsmeister had ik aanstaan maar internet uitgeschakeld nadat ik de grens overging tussen Nederland en België. Tot mijn verbazing bleef Flitsmeister wel werken. Niet voor de mobiele flitsers, maar wel de vaste flitspalen en gevarenzones enzo. Nou heb ik alles behalve verstand van telefoons en computers enzo, maar was toch een aangename verrassing.

Opzich wel grappig, als je in Frankrijk een ‘gevarenzone’ inreed kreeg je een melding: ‘U bevindt zich in een gevarenzone, merde!!’
@viezefreddyw: dat had ik ook met Google maps. Alle internet uitgezet, maar hij bleef mij wel lijden. Als je het internet bij een tankstation aanzet dan download ie de gegevens van dat moment, dus ook de weg, en in jouw geval de flitsers. De gegevens worden dan alleen niet ge-update. Je hebt dan wel even gratis ‘navigatie’, moet je alleen niet verkeerd rijden ;)
Je kunt waze gebruiken, die geeft alle flitsers (vast en de meeste mobiel) aan via “gevarenzones”, maar je hebt er wel werkend mobiel internet voor nodig.

Anders rijdt je gewoon rustig (cruise op 135 en er is niks aan het handje), geniet van het weer en het landschap en komt ontspannen op bestemming aan.
Was het niet zo dat de Franse politie heel spastisch reageert op flitskastverklikkers?
Met enorme boetes enzo?
Of is dat tegenwoordig niet meer?
@n54coupe:
Een apparaat dat de exacte locatie van een kast aangeeft mag niet, kun je meer dan 1000E boete voor krijgen al heb ik er nog nooit van gehoord dat er op gecheckt werd. Maar gevarenzones” (i.e. een gebied waar zo’n kast) aangeven mag wel (doet waze etc. ook), in praktijk bevinden die gevarenzones zich enkele km’s voor/na een flitskast.
Kom ik gelukkig toch niet deze zomer.
@pinut187:
Gelukkig!
En boven de 50?
slechts 90 euro…diepe zucht.

over 3 weekjes race ik de route de soleil wederom volledig uit, Cote D’Azure in het vizier.
in alle jaren pas 1x geflitst geweest, maar toen kwam hij nog niet aan.
De borden staan er altijd, en vrijwel altijd volgt er een paal ca. 200 tot 500 meter na het bord.

Moet ook zeggen, de Fransen zijn niet vies van ca. 130 km/h, ze azen vooral op de 150+ gangers met gele platen ^_^

PS: voor de mensen met een zware voet.. voorkom 50+ te hard rijden, doe het niet.
De Fransen zijn niet dom, de boete is niet deur, geloof iets van 150 euro, maar ze pakken je rijbewijs af en je krijgt dus een rij-ontzegging in Frankrijk.

Je moet dan dus opzoek naar een vervangende bestuurder. (niet cool als je net ff alleen rijdt)

Je krijgt een kopie mee van je rijbewijs met een brief dat je in België en NL wel weer gewoon mag rijden.
Goed om te weten voor deze zomer! Ga naar Tarifa rijden in mijn net nieuwe en tevens eerste auto. Ben benieuwd wat voor avontuur dat wordt
@stijnwille: leuk. Ik vind het laatste stukje, tussen Barcelona en Malaga het leukste (mits ’s nachts). Kan je heerlijk doortrappen.
Nog een tip, neem de laatste tolweg tussen Marbella en Algeciras daar kan je zonder problemen 200+ rijden.
@sbelali: haha, dat haalt mijn auto helaas niet, is een Peugeot partner, maar bedankt voor de tips!
@stijnwille: haha jammer, ach genietze he :)
@sbelali: misschien maar goed ook ;) bedankt!
@sbelali: precies. Vorige zomer vanaf Murcia naar Marbella vol gas, tikte regelmatig de 230 aan in een X5 3.0 sd. Geen 1 keer politie gezien oid. Reed wel vaak, op afstand, achter een ‘mijnenveger’ aan. Als die remt, dan let je wat extra op.
@stijnwille: en welke auto mag dat zijn?
Ieder jaar opnieuw maken ze ons hiermee bang. Maar heb nog enkele boetes openstaan ginder, op een na zonder gevllg. Uiteindelijk stuurt de Franse staat maar een deel van de boetes op (dacht 60%). Ook al twee keer aangehouden geweest op een zondagochtend met 160-170, twee keer waarschuwing gehad. Voorts zijn er regio’s in Frankrijk waar er een correctiemarge van 20km/h geldt op de snelwegen omdat ze anders de boetes niet kunnen bijhouden.
Leuk die ‘gunstige’ boetes, maar alleen als je veel te hard rijdt. Ik heb toch mooi een boete van 90 euro voor 1 km/h te hard na correctie… Had ik beter 20 km/h te hard kunnen rijden, had me hetzelfde gekost. Bizar systeem.
Ook daarom vermijd ik om er op vakantie te gaan.
Daaag Frankrijk … Mij zie je niet meer …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).