Opletten: Belastingdienst wacht je op bij de AutoRAI

Auteur: , 54 Reacties

En da's niet om te checken of je wel voldoende BPM hebt betaald.

Belastingdienst wacht je op bij de RAI

Niemand minder dan onze eigen Wouter spotte deze cameramannen vanochtend vroeg op de toegangsweg vanaf de A10 naar de RAI. We vermoeden dat deze belastingdienders nietsvermoedend kantoor- en busjesvolk dat vandaag een bezoekje brengt aan de AutoRAI later gaan controleren of ze wel de kilometerregistratie correct hebben ingevuld. Je moet wat als je de parkeergegevens niet in mag kijken natuurlijk. Al lijkt ons dat de gegevens van de ANPR-camera’s, die tegenwoordige ongeveer overal hangen, wel toereikend moeten zijn. Maar elk dubbeltje dat je meer kunt verdienen, is natuurlijk mooi meegenomen.

Mocht je vandaag een ‘zakelijke afspraak’ aan het Europaplein 11 te Amsterdam hebben gepland, dan noteer je die kilometers beter even als privé. Of zouden ze bij de belastingdienst automobilisten die nog niet hun aangifte hebben gedaan over 2014 (dat kan tot 1 mei) waarschuwen met een grootlicht-signaal of een kekke sleutelhanger? Ik heb het vermoeden dat het motto ‘leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’ vooral geldt voor de werkzaamheden van deze heren/dames.54 reacties

Goed zo!
@benzinehoofd: Van de Belastingdienst, dus. Jammer dat Autoblog de profiteurs waarschuwt…
@benzinehoofd: Volgens mij is de belastingdienst de grootste profiteur.
@clioracing: Ja, we zouden er zo veel beter vanaf zijn met z’n alle als we geen belasting meer hoefde te betalen..
@kapitein: Ja, hè;) Dat zeg ik helemaal niet, maar goed. In Nederland is het gewoon doorgeslagen. Het is belasting op belasting op belasting op belasting op… Moet ik nog even doorgaan? Je belasting niet betalen is zo’n beetje het ergste wat je in Nederland kunt doen.
@benzinehoofd: Wat nou… Goed zo? Jij bent zeker ook VOOR bed, bad en brood?!
Of je betaald gewoon bijtelling.Kan ook.
@sydney: betaalT
@swaffelaer: Yep, ik zie het.Praten en breien tegelijk gaat me vandaag blijkbaar niet goed av. ;)
@sydney: toch wel grappig…… Onze taaldiscussie is elders uit beeld verdwenen. Maar ik snap het nu hoor. Twee dingen tegelijkertijd goed doen, is alleen voor echte vrouwen weggelegd.
@swaffelaer: betaalte?
@johanhummer9: Want om te weten hoe je een werkwoord in de tegenwoordige tijd vervoegt is het handig om te kijken hoe het in de verleden tijd klinkt…

Soms kun je beter geen reactie geven.
@RRenault: ik lig er niet wakker van hoor als ik iets verkeerts spel in tegenstelling tot sommige
@johanhummer9: *verkeerd
@timowouters: vurkeert?
@sydney: Ja, kan ook mits mijn baas ook meer salaris gaat betalen om die bijtelling te kunnen dragen…
@venividivici: als jij je bijtelling niet kunt betalen, kun je sowieso geen auto rijden. Een goedkope privé-auto is bijna altijd duurder dan de bijtelling van een middenklasser (mits daar ook de benzine/diesel voor privé bij inzit).
Stelletje bloedhonden zijn het. Dat er maar een bus overheen mag rijden. En die schapen die vinden dat je maar slaafs achter de overheid aan moet lopen ‘want zo hoort het nou eenmaal, iedereen doet het en als ik betaal moet iedereen het’ hadden het ook goed gedaan in de Tweede Wereldoorlog.

Dus dat.

Fijne dag, ik ga even mijn schoonmakers betalen. Zwart.
@swaffelaer: Noem mij dan maar een SS-er of een Nazi; maar ik vind deze actie dus gewoon goed.
Ze controleren waarschijnlijk niet of je 52 rijdt (die kans is zeer aanwezig: vlakbij de snelwegafslag, 2 baans, geen geparkeerde auto’s langs de kant).
Maar ze controleren of je wel netjes hebt gedokt wat je moet dokken.
Enige jammere is dat ze die Belastingdienst auto nog hebben staan. Nu kan belastingontwijker 1 zijn maar, waarmee ie samen naar 14% bijtellers gaat kijken, waarschuwen om afslag Rai maar even niet te nemen. Als je dan toch mensen moet pakken, doe het dan zo dat de slimmere boeven niet een lagere pakkans hebben.
@gregorius: Waarvoor moet ik als DGA een auto twee keer betalen ?

1) Eerst werk ik hard zodat mijn bedrijf over genoeg inkomsten beschikt zodat de auto afgetikt kan worden

2) Vervolgens moet ik nog een 2e keer prive bijtelling aftikken ?

Dit bestaat in geen ander EU land.
@slickrick: Dan had je dat ding privé moeten kopen.
@terrorizer: ja, want dan betaal je alleen 21% BTW en CO2 taks, nadat je reeds 52% loonbelasting hebt betaald. Einde sarcasme.
@garp: men neme onze En-vrienden in Griekenland als voorbeeld. Daar wordt structureel bijna geen belasting betaald. En zie het resultaat! Alleen maar blije mensen, die de hele dag spelletjes zitten te spelen onder een grote boom. Glaasje uzo erbij, olijfje. Wat wil een mens nog meer?
@roppp: En is EU
@garp: Die 21% overleef je wel. CO2 taks, rij je grijs kenteken?
En die 52%.. je hebt toch wel zakgeld hoop ik van je DGA loon als je 52% moet aftikken? Of is iedere “rijke” platzak buiten de BV?

Maar goed, ik ken je situatie niet. Mijn ervaring is dat privé aankoop lang niet zo slecht is, helemaal bij jong gebruikte autos.
@slickrick: in loondienst toch ook…
@swaffelaer: wat een onzin kraam jij uit man! Als je zo’n auto nou gewoon betaald en je je gewoon aan de wet houd dan is er toch ook geen probleem! Gewoon je eigen schuld als je gepakt word.
Dus accepteer het dat er mensen zijn die het normaal vinden dat mensen zich aan de wet houden.
Geen wonder dat de economie naar de mallemoeren gaat!
@agera: verder, ik erger me rot aan die slaven die achter de overheid aanlopen, die klagen over belastingafdrachten aan Brussel of aan anderszins verspilling van belastinggeld en dan nog zonder morren 80% (reken maar eens uit, ik ben nog positief) van hun geld wegbrengen aan een stel incapabele prutsers.

Dus ik houd me inderdaad aan de wet. Maar ik grijp iedere strohalm aan om belasting te ontwijken. En daar is niks strafbaars aan, het is mi pas strafbaar als je je zo gewillig in je reet laat n**ken door de staat. Dan ben je niet goed wijs en verdien je ook niet beter.

Maar goed, ik ga weer verder met mensen zwart betalen. Zwart geld dat 100% terug de economie ingaat en niet naar Griekenland of een bankier.
dit doen ze express ..
om aan die jank-illegalen te laten zien dat legaal zijn nog veel kutter is ..
@lincoln:
ik ontwijk volzinnen ..
dan hoef ik geen sluitend verhaal te houden ..
en dan heb ik altijd gelijk ..
@JvT: ik begreep anders prima wat hij schreef. Taalkundig is het niet in orde, maar wat maakt dat uit, het is toch duidelijk?
@dylan_taylor: Je begreep misschien wel hij schreef, maar het begrip van begrijpen heb je nog niet begrepen ;) Dat truukje doet ie namelijk altijd.
Ik snap het niet: als je je registratie/betalingen en andere zaken gewoon op orde hebt (oftewel, je bent gewoon legaal bezig), heb je toch niks te vrezen van deze controle?!
Hoe kan de B. nou bewijzen dat jij met jouw eigen auto gereden hebt, met dat laaghangend cameraatje.
@nord: als er iemand anders in rijdt dan is het sowieso niet zakelijk…
@autoblogger: En wat als je geen toestemming hebt gegeven voor de inleenstelling.
@nord: Daar gaat het ook niet om he? Dan kun je je vrouw wel elke keer naar Ikea/de Efteling/je schoonmoeder(ok)/voetbal/het pannekoekenhuis/de meubelboulevard of de AutoRai sturen.
tja, hij kan natuurlijk ook meegenomen worden door je vrouw waarmee je in echtscheiding ligt, of je recalcitrante zoon die de sleutels stiekem uit je laatje jat.

ik bedoel maar, fuck de belastingdienst.
@nord: Da’s pas mooi kut. Heb je zo’n viswijf dat je wil scheiden, jat ze je auto ook nog eens mee.

En als je een zoon hebt die jouw leaseauto mee weet te nemen op een doordewekse dag; dan verdien je ook om evt een boete te krijgen. 
Goed zo. Wie de parkeertarieven bij de RAI kan betalen, die kan ook de bijtelling wel betalen.
@mashell: is dat zo erg?
Die bijtellingsconstructie is een gedrocht. Als je een dikke bak van de baas krijgt incl tankpasje, onderhoud en dergelijke kan ik het nog begrijpen dat de auto als een vorm van loon wordt gezien, maar als je uit eigen zak een auto koopt om er mee te kunnen werken en het mogelijk te maken de inkomsten te genereren waar weer belasting over betaald wordt waarbij brandstof, onderhoud e.d. allemaal uit eigen zak komt (zzp-er hier). Vind ik het echt belachelijk dat er ook nog bijtelling moet worden betaald en de auto dus als loon wordt gezien.
@drijver:
Hard maken dat je als ZZPer naar de autorai gaat om je eigen bedrijf van nieuw vervoer te voorzien is lastig in dit burocraten oord.
@nord: Het gaat ze niets aan wat ik daar doe. Het is mijn auto, betaald van mijn zuurverdiende centjes. Niet gekregen als onderdeel van een onderhandeld salaris.
@drijver: hmm, dat is niet echt een stevige onderbouwing.. zou ik niet voor gaan.
-gestolen door vrouw/echtscheiding
-je moest daar zijn voor een zakelijke presentatie (neem autofolders, stickers en (bingo!) naamkaartjes van participanten aan presentatie) mee.
@drijver: Dat is een extreem kromme redenering en getuigt van slachtoffer-denken.
1. Omdat je zelfstandig bent, zou de bijtellingsregeling niet voor jou moeten gelden? Als zelfstandige heb je legio fiscale en financiële voordelen die loonslaven niet hebben.
2. Zuurverdiende centjes: serious?
3. Blijkbaar koopt jouw bedrijf een auto om mee te werken en geld mee te verdienen. Als dat het doel van die auto is, rijd deze dan alleen zakelijk en het kost je persoonlijk helemaal niets!
4. ‘Het gaat ze niets aan wat ik daar doe’: Dat klopt: als het jouw privé auto is of als je bijtelling betaalt. (let je op de ‘t’ @swaffelaer?)
@drijver: dat hoeft toch ook niet als je hem alleen zakelijk gebruikt…
Hoop dat ze er weinig aan verdienen!
Toch niet meer dan logisch dat iedereen netjes z’n belasting betaald?
hmmm, hoe zit het eigenlijk als je een chauffeur hebt on payroll. In principe is het dan altijd zakelijk of niet?
Haha net als dat ze altijd bij de Sneekweek staan, en bij Tokkers in concert en onlangs nog rechts op de A2 bij Abcoude.
Rij er wel langs hoor, lekker die uitkeringsrukkers en asielzoekers extra betalen! Kutland.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).