Opsporing verzocht: Audi RS6 gejat. Alweer.

Auteur: , 78 Reacties

Ditmaal gaat het om een fraaie zwarte van de C6-generatie. Met zo'n lekkere V10 onder de kap dus.

Audi RS6 gestolen

Het was behoorlijk schrikken toen Ruud gisteravond om half 10 ’s avonds thuis kwam. Zijn Audi RS6 met kenteken GH-310-B stond toen hij weg ging om half 2 nog gewoon achter het huis geparkeerd, maar was nu weg. De auto is dus op 26-02-17 tussen 13:30 en 21:30 gejat in het Limburgse Reuver.

Audi RS6

Een relatief onopvallende Audi met bloedsnelle tiencilinder, gejat in de grensstreek. Je hebt niet veel fantasie nodig om je voor te stellen wat de jatmozen met deze rappe bolide van plan zijn. Gelukkig voor de gedupeerde eigenaren wordt de auto soms in goede staat teruggevonden, maar doorgaans gaat de vlam of deuk erin…

Audi RS6 gestolen

Daarom bij deze maar weer eens een verzoekje ogen en oren open te houden voor deze zwarte RS6 C6. Opvallend aan de auto zijn de meegespoten logo’s en grille en ook de einddempers zijn zwart, evenals het interieur. Achter de standaard RS6-wielen gaan keramische schijven schuil. Heb je iets gehoord of gezien? Neem dan contact op met de politie en stuur ons even een mailtje.78 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Dus iemand die momenteel nog ergens fluitend rondloopt zal of worden overvallen of geliquideerd..
@brabusrocket: Nee, een pinauto zal net over de grens er flink van langs krijgen…
Daarom dat BMW geen M5 touring meer maakt, snelle stations zijn te gewild bij gangsters!
@dromedaris: BMW kijkt alleen maar naar de centjes. Alle gangsters rijden nu ook e90 4cilinder diesel met spoilerlipje en 19/20″.
@romeoalfa: je vergeet de M-badge op de achterkant
@mauricerma: én de replica M-velgen, aangepaste angel-eyes en verlaging tot 0,5 mm bodemspeling….
Ongelooflijk balen zeg. Maar zo’n auto zet je toch met op z’n minst een stuur en/of automaatpook slot weg? Treurig dat het moet natuurlijk maar toch.
@trustmeiamanengineer: Een stuur zaag je binnen 10 seconden door met zo’n klein ijzerzaagje. Je schuift het slot eraf en klaar. Beetje ducktape erover zodat je tijdens je ramkraak goed kan sturen is voldoende.
Pookslot doe je met een motorslijper in een minuut (veel poken zijn nu elektronisch, kan je zo losschroeven). Mocht je een nog beter slot hebben dan trekken ze hem met een liertje op een wagentje.
@defl8: U heeft dit vaker gedaan?
@olivier420: Het was volgens mij een filmpje dat ik op “Tros kieskeurig” of een dergelijk programma uit vervlogen tijden zag.
@defl8: waar heb je de auto gelaten?!
@defl8: Het idee is om afschrikkend of vertragend te werken natuurlijk. Een goed slot op je voordeur + alarm systeem zorgt er ook niet voor dat dieven niet je huis binnen komen, maar het zorgt er wel voor dat ze hoogstwaarschijnlijk doorlopen naar de buren. Willen ze hem mee, dan krijgen ze hem wel mee, maar als het een half uur duurt, dan is de pak kans of vlucht kans veel groter.

Goedkope / gratis tip: trek een paar data pinnetjes van je OBD2 connector los. Zet er ergens een onzichtbaar schakelaartje tussen of wissel simpelweg wat pinnetjes om die je zelf even weer goed prikt als ie voor een beurt naar binnen moet. Mijn oude 5-serie (E60) hebben ze toendertijd zo ook laten staan (deur open, OBD connector ontzet, maar auto stond er nog). Had het mijn A5 en S5 ook direct gedaan toen ik de auto had gekocht. (Daar gelukkig nooit iets gebeurd (volgens mij)).
Verreweg de meeste dieven komen met lopers de auto binnen (of tikken een raam in), hangen een sleutel cloner aan je OBD poort en rijden binnen 30 seconden weg. Als dat al niet lukt, is de kans aanzienlijk dat ze em laten staan.

Liever glasschade dan auto weg.
@oversoft: een track en trace systeem zou moeten volstaan lijkt mij. Met stickertjes in het Arabisch: de tekst: Je onderlichaam wordt geamputeerd bij diefstal.
@boltiev6: Daar hebben ze tegenwoordig blockers voor die een paar tientjes kosten. Die blokkeren simpelweg het zwakke satelliet signaal. Als ze dan ook nog GPRS blokkeren, kan de auto ook niet uitgezet worden op afstand.

Een oplossing zou kunnen zijn om de auto niet te laten starten als er geen signaal is, maar dan kan je niet rijden als je provider een storing heeft…
@oversoft:
Ja, of als je eens een keer moet piesen in Flevoland, Oost Groningen of op vakantie in een zuiderlijk land. Krijg je m nooit meer aan.

Ik heb het me al vaker afgevraagd wat je nou echt kon doen.
Enige wat ik me kon voorstellen (op het moment), zou een aftermarket App zijn, ate niet door de sleutelcloner of via ODB connectie ontweken kan worden en dan in combinatie met vingerafdruk (pin code kan je door-loopen). Alleen aan te sluiten via kabeltje. Lijkt me dat dat genoeg zou zijn om ze dat ding niet in 5 minuten mee te laten nemen.
@gregorius: After-market startonderbreker. Die zijn er genoeg. Van afstandsbedieningen tot PIN codes, tot vingerafdruk scanners. Helaas zitten de meeste zo crappy in elkaar (vaak omdat ze universeel moeten zijn, zodat ze in alle auto’s werken) dat dit juist er voor zorgt dat de auto sneller mee te nemen is.
Maar 2-traps authenticatie is inderdaad wel een oplossing.

Overigens kunnen ze hem dan nog steeds op een trailer takelen / slepen, maar dat hou je nergens mee tegen.
@OverSoft: ik zou ergens een iphone 5c verstoppen met een prepaid kaart en wifi. Dat ding continue aan de lading hangen en als de auto weg is vind mijn iphone inschakelen, dat gaat via 3g of 4g.
@rufctr01: Ook dat is te blokkeren. Ga er maar van uit dat ALLES wat via radio signalen werkt (GPS, LoJack, GPRS, 3G, 4G, 5G, 6G, etc…) te blokkeren is en ja, dat wordt daadwerkelijk gedaan. Er zijn simpelweg radio blockers die zowel op accu werken als op de sigarettenaansteker. Die blijft er gewoon in liggen net zolang totdat het ding gestript is, in een container in de haven staat of ergens in de fik staat.

Ik heb zelf ook een tracker er in, maar da’s meer voor de verzekering dan dat ik de hoop heb dat ding ooit terug te vinden als ie gejat is. Sinds dat blockers sub 250 dollar zijn geworden, heeft iedere semi-professionele auto-jattert (iig eentje die ook een OBD keyprogrammer heeft) er een in zijn toolkit.

Ik zat er nog aan te denken om een bobine of fornuis aansteker o.i.d. op mijn OBD stekker aan te sluiten. Op het moment dat dan zo’n keyprogrammer aangesloten wordt krijgt ie een piekspanning van een paar duizend volt. Eens kijken hoe goed die programmertjes daar tegen kunnen… Kunnen ze gelijk een paar weken geen auto’s meer weghalen.
@rufctr01: Ze zetten dat ding in een container waardoor je geen bereik meer hebt.

Ken iemand die werkzaam was bij de recherche. Daar hebben ze gebruik gemaakt van een lokauto, ik meen een Mercedes S-Klasse. Om te kijken waar de auto nou uiteindelijk heen ging na diefstal hebben ze de bende hun gang laten gaan en de auto blijven volgen. Binnen 48 uur reed dat ding rond in freakin’ Zuid-Afrika.

Ze hebben toen meer gebruikt gemaakt van lokauto’s, maar er was geen peil (haha echt leuk woordgrap) op te trekken. Hoewel er veel Oost-Europese bendes actief zijn, zijn er bendes actief in Nederland uit elke uithoek van de planeet.

Als je denkt dat het 1 bende is, heb je het mis. Als je denkt dat het +- 10 bendes zijn, dan heb je het mis. Als je denkt dat er +- 100 bendes zijn, dan heb je het mis. Het aantal bendes in Nederland en omringende landen is gi-gan-tisch! Dat is niet te bevatten.
@gregorius: Het is te triest voor woorden hoe makkelijk je bij deze audi’s via OBD kan wegrijden, km stand corrigeren etc….

Maar er is een simpele trick om je auto te beveiligen, de stroom draad naar je OBD stekker doorbreken (eventueel met een schakelaar)……..of beter nog stroom (+) en aarde (-) omdraaien zodat elk aangesloten apparaat kortsluiting krijgt.
@OverSoft: Kan de redactie hier niet een techniekverhaal over schrijven? Ik vind dit erg interessant!
@thoisss: Dat zou je aan hun moeten vragen. ;)
Ik ben ook geen expert, meer wat rondgelezen op forums en logisch nagedacht. Zou best een stukje willen schrijven. Ze hebben mijn e-mail adres. ;)
@defl8: Beter doe je de ramkraak met een andere auto en gebruik je de RS6 als vluchtauto ;)
@crackdavid: doen ze ook! In het dorp waar ik ben opgegroeid heeft het ramkraakgilde ooit een shovel gejat om deze vervolgens met volle vaart door de gevel van de bankautomaat heen te raggen. En vervolgens is men er met een RS4(?) vandoor gegaan. Inmiddels wel alweer een tijd geleden maar toen gesprek van de dag.
Het Audi clubje is boos dat ze er 5 by the pussy gegrabbed hebben.
Wellicht doet de Politie er goed aan een paar van die dingen op de kop te tikken en in te zetten als lokauto. Echt sick hoe vaak die dingen gejat worden.
@e34m5touring:

Hoewel het niet het probleem van Audi is, maar het zou de fabrikant sieren om idd paar testmodellen als leen aan te bieden om zo het probleem op te lossen. Is meteen ook goede PR voor Audi, want ik kan mezelf voorstellen dat mensen de auto’s op den duur links laten liggen i.v.m. de diefstalgevoeligheid.
@jack_abarth: een fabrikant gaat niet helpen betreft diefstal denk ik.
Ze verkopen liever nieuwe exemplaren.
@jack_abarth: Als je kijkt waar deze auto’s over het algemeen voor gebruikt worden na diefstal, lijkt het me geen overbodige luxe als men dit soort bendes wat actiever gaat bestrijden. Ramkraken, plofkraken of liquidaties zijn vrij serieuze misdaden. Investeer in een aantal van deze modellen en zet ze in als baitcars. Ze kunnen in overleg met Pon vast wel een plan opzetten voor zoiets.
Ik vind het een leuke opgave om oplettend te zijn om deze trotse eigenaren te helpen hun bolide terug te krijgen, maar ik vraag me wel echt af waarom mensen dit soort auto’s nog blijven kopen?
Het zijn auto’s van een niet erg clean merk, die gebruikt worden voor dit soort praktijken en het ergste: Je moet continu vrezen dat je auto gestolen worden.
Dus, vraag aan deze eigenaar: waarom is het een rs6 geworden en geen e60m5 touring, snelle E-Kombi, oid?
@hijman85: Bmw & mercedes hebben allebei achterwiel aandrijving & met sneeuw of regen met zoveel power kan het soms wel eens fout gaan. daarom kopen mensen een RS6 lijkt mij.
@kara: Zowel BMW als Mercedes hebben gewoon 4-wiel aandrijving (of in ieder geval als optie), dus die vlieger gaat niet op. In het verleden had je gelijk overigens. De oudere Audi’s waren ook koppelmonsters, een pinautomaatje van 1000 kg in de kofferbak gooien was dan niet zo’n probleem.
@OverSoft: e63 en m5 hadden enkel rwd…
@unknown32: Daarom zei ik ook in het verleden… Nu hebben ze beiden AWD…
@OverSoft: Nope. De huidige M5 (F10M) heeft alleen RWD. De geruchten zijn dat de toekomstige F90 wel AWD heeft.
@cupsport: Oeps, i stand corrected. Ik dacht dat het ook al een optie was op de F10.
De E63 heeft iig wel al een tijdje 4-matic.
@cupsport: en ook geen touring toch?
@kareljansen: alleen de E6x generatie was beschikbaar als M5 Touring (E61) maar hiervan werden er relatief maar weinig verkocht (ongeveer 1.200 dacht ik). Blijkbaar zijn de kopers van BMW M’s meer Sedan rijders en RS kopers meer Touring/Avant liefhebbers…
Die boeven zijn dus toch niet allemaal gevangen.
De dief zal wel aan de GHB zitten aan het kenteken te zien :-)

Die snelle Auto’s worden zo vaak gejat dat het eigenlijk niet meer nieuwswaardig is! Het zijn wel bijna altijd zwarte, of soms grijze…
Des te meer reden om zo’n Audi in een mooi kleurtje te nemen lijkt me!
Hopen voor de eigenaar dat z’n RS6 in goede staat weer teruggevonden wordt!

Ik zou toch zelf zo’n klasse auto minimaal voorzien van een goede GPS-tracker…
@shibby: Volgens mij wordt het ook verplicht door verzekeraars bij dergelijke auto’s.
@shibby: Vindt het ook vreemd dat dit geen eis is van de verzekering. Overigens is dat niet foolproof, je hebt voor een paar tientjes GPS blockers / GPRS blockers (voor de data verbinding) op accu die je simpelweg op de passagiers stoel gooit en zorgt dat de auto niet meer te tracken is.
Nou hebben ze hier wel weer oplossingen voor (GPRS antenne’s met een toeter, die richting de buitenkant van de auto richt), maar die worden door de politie weer vaak als radardetectors gezien…
Aan de overkant van de Maas heb ik niks gezien. Wel zuur thuiskomen van een middag carnaval.
Het houd niet op, niet vanzelf…
Ik ben vandaag in Duitsland te vinden, zal extra opletten in de regio Dusseldorf!
1 woord: bearlock!
Pff deze is mooi man
Beetje sobere praalwagen…
Het vbipt heeft niet mogen baten… zonde dat er toch weer spullen worden gejat met de carnaval in limburg
Toepasselijk kenteken
@janmetdelangeachternaam: i see what you mean hahaha
Ik snap de tuners en veredelaars nu een stuk beter. Zorg ervoor dat je van een dergelijke auto een heel opvallende verschijning maak en hoop dat dat dieven afschrikt. Knalroze auto met gouden grille of iets dergelijks. Het ziet er niet uit, maar schrikt wel af.
Voertuigvolgsysteem iemand?
@el-loco: GPS blocker iemand?
@el-loco: Ik heb vorige week een Lojack volgsysteem voor mijn Audi besteld, werkt niet via GPS, las er goeie dingen over en niet duur. Verder geen ervaring mee maar kwam het tegen omdat een GPS blocker via 12v aansluiting echt te makkelijk te omzeilen is.
@ri_ck: Helaas, die kun je ook al blokkeren: https://www.jammer-store.com/xlg15-xm-radio-lojack-4g-jammer-blocker.html
Moet ze natuurlijk wel net die jammer bij hebben en weten dat er een LoJack in zit, maar toch. (Overigens zijn er ook blockers die het volledige spectrum blokkeren, dan maakt het niet uit wat voor tracker er in zit)
@oversoft: Dat was ook een beetje mijn intentie, uiteraard zal alles te blokkeren/omzeilen zijn maar als ze het niet weten dat het er in zit heb je een goeie kans lijkt mij zeker omdat hij pas actief wordt nadat ik het meldt (kunnen ze geen signaal voordien meten), hier heb je ook gelijk het grootste nadeel van de goedkope variant, dat hij pas actief wordt als ik mijn auto gestolen meldt, hier kan dan nog een aantal cruciale uurtjes tussen zitten. Daarnaast was het bij mij ook een verzekeringskwestie :-)
@ri_ck: Ik ken het, heb er bij mij ook een tracker opzitten, maar dat is puur voor de verzekering. Heb niet de illusie dat ze hem daarmee terug weten te halen.
@ri_ck: Interessant. Dat is dus een redelijk andere frequentie.
Maar ga niet op vakantie naar Zwitserland.
Ook moet je snel zijn als je auto gejat. Als je op de Lojack (com) site naar de Poolse site gaat, wordt er gelinkt naar een niet bestaand domein. Kortom: Auto in Polen = auto weg :).
@ri_ck: waarom geen bearlock gekocht? Is net zo duur… ik heb OBD dichtzitten en bearlock erop. Die nemen ze niet gauw meer mee.
@audir8v10: had wel gelezen over bearlock maar dacht dat dit alleen voor de versnellingsbak was, blokkeren van de obd lijkt mij ook een goed plan! Kan er alleen niet superveel over vinden. Elektronisch slot gevonden maar zie hier niet direct het nut van als ze de boel weer los trekken, maar kan het verkeerd hebben. Advies?
@ri_ck: OBD dichtzetten is sowieso een goed idee. Dit kan op verschillende manieren: bijv een dummy OBD plaatsen, een aan/uit knop, etc. Sleutel klonen wordt een stuk lastiger!!!
Je zou haast je auto in in wielklem zetten thuis!
Ik zou ze opwachten bij een tankstation. Daar moet je ze als eerste tegen komen.
@thomasthomas: Gelukkig zijn er niet zoveel tankstations.
Wat verwacht je met een compleet zwarte RS6 waarbij de grill zelfs extra zwart is.

Als je dan een RS6 koopt, doe jezelf (en mij) een plezier en koop een Sepang/Arablauwe, een Gele (@Wouter: ja toch?) of een groene of rode. Die zijn lekker opvallend, veel mooier dan zwart, grijs en wit, en het dievengilde wil niet opvallen, en daarom minder gewild!
@ghost: als het dievengilde echt niet zou willen opvallen dan was hun autokeuze niet simpel dat ze altijd voor een RS model van Audi gingen. Dan kozen ze wel voor een Renault Scenic, Opel Meriva of Toyota Prius. Maar gelukkig het een soort van ere-code in het dievengilde om het de politie zo gemakkelijk mogelijk te maken.
@mashell: ik snap je gedachte maar ben het niet volledig met je eens. Ik denk dat het pijnpunt in de onwetendheid van de gemiddelde mens zit. Voor ons(autofanaten) is een RS herkenbaar. Een beetje kenner weet dat het een Audi is, een leek ziet gewoon een zwarte station. En daar zit dan ook het probleem. Dit valt gewoon niet echt op.
Zo jammer, dit zou voor mij een reden om deze autos te laten staan.
Een Bearlock systeem installeren maakt het stelen ook een stuk lastiger.
Tuurlijk zijn er tegenwoordig genoeg andere goede opties met 4wd. Dus die noemer gaat idd niet meer op. Maar volgensmij hebben die boefjes onderling ook een beetje dat je er niet bij hoort als het geen rs model is.
Ik zou er als eigenaar een bullbar opzetten. Je weet dat hij sowieso gestolen wordt, kan je op z’n minst de schade wat beperken.
Zal inmiddels wel in een loods staan in Nederland of België om klaargemaakt te worden voor een plofkraak of liquidatie…
Bearlock.
Ergens in Duitsland, in een schuur, preparatie voor de volgende ramkraak … Heb meelij met de eigenaar, ronduit zuur ..
Het is te triest voor woorden maar voorkomen is beter dan genezen in het geval van de vlottere avants..
Met wat creatief knutselen kun je de can bus dermate aanpassen dat je zonder de juiste toepassing ( bijv. een obd plug met een loop op 2 lijntjes ) met geen mogelijkheid kunt starten.
Toegegeven ; schade heb je waarschijnlijk alsnog en afslepen is altijd een optie maar op deze manier maak je ze het iig een stuk moeilijker !
Bij mij zijn een paar jaar geleden twee A4’s tegelijk gestolen. Er was ingebroken in huis, sleutels gestolen en de beide auto’s weg. We hebben weer twee A4’s, bij beide is de OBD via een schakelaar onklaar gemaakt. Verder heb ik twee sleutels via Ebay aangeschaft. Deze heb ik omgebouwd zodat het een afstandsbediening is geworden, niet voor de auto maar voor een 110dB sirene die niet zomaar te bereiken is en ook niet uit te schakelen is met de afstandsbediening, dan moet je echt de garage in en weten waar de schakelaar zit. Ook zekeringen in de meterkast eruit halen helpt niet, want de sirene heeft ook een accu. Dus als er een of andere sukkel inbreekt, de sleutel steelt en vervolgens de auto wil openen…………………..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).