Opvallend: Gulf livery verschijnt op Formule E auto

Auteur: , 28 Reacties

Een oliebedrijf dat de elektrische racerij gaat sponsoren, wat is hier aan de hand?

Staat 'm goed

De Formule E wordt stiekem altijd een beetje vergeten, het staat bij mij in ieder geval niet zo hoog op de interesselijst. Zonde eigenlijk, want er zijn af en toe wel boeiende ontwikkelingen gaande. Zo ook deze zet van oliebedrijf Gulf, welke we uiteraard allemaal kennen van bijvoorbeeld de heerlijke oranje-blauwe LMP-1 auto’s en de fameus uitgevoerde Ford GT40. Meer recentelijk hadden ze ook nog een contractje bij Aston Martin lopen, die hun Vantage GT3 Raceseries ermee uitrustte.

Golf maakt dus zijn debuut in de FIA Formule E bij het Japanse raceteam Aguri. Dit laat onder andere Salvador Duran weten via twitter, welke in de nieuwe livery zal gaan racen. Gulf-baas Frank Rutten laat weten met deze zet voorop te lopen op andere fabrikanten. Volgens hem verandert de focus binnen de racerij toch steeds meer richting hybride/elektrisch.

Een niet geheel onlogische zet dus van Gulf, oliebedrijven zullen immers iets moeten verzinnen om aan de bak te blijven, voordat de laatste druppel van het zwarte goud is opgepompt. Je kunt je afvragen of het een wanhoopspoging is, maar Gulf heeft in ieder geval geen oogkleppen op, en bereidt zich via deze weg voor op bittere tijden.

Livery28 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Blijft één van de meest prachtige historische sponsormerken in de autosport, Gulf…
@bram95: samen met martini
@rob5nismo: en Marlboro, Rothmans…
maar idd Martini is een van de mooiste.
@rob5nismo: en Rothmans, Marlboro, John Player Special, West, Camel… Het is slecht voor je, dat roken, maar ’t levert wel verdomd mooie racers op.
@Dizono:
Stuyvesant, Mild Seven, Gauloises, Lucky Strike, 555.
De lijst is eindeloos.
Dit soort races zijn goed voor de toekomst: elektrische autotechniek. Want hoe meer mensen elektrisch rijden hoe langer wij in leuke auto’s kunnen rijden!
@dionijsb: leg eens uit?
@clarkson: olie raakt op, hoe minder mensen er gebruik van maken hoe langer liefhebbers wel in de vervuilende pretmobieltjes kunnen blijven rijden
@dionijsb: dat olie opraakt is een fabel. De mens consumeert het alleen sneller dan moeder natuur het kan produceren, dat is wat anders.
@e1000bmw523i: eventueel, maar of de olie opraakt of dat het verder word in gebonden door alle regeltjes en verdragen maakt alsnog dezelfde uitkomt
@e1000bmw523i: mare…. dan raakt het dus toch op?
@e1000bmw523i: De mens consumeert het maar een klein beetje sneller. Het proces van verstening duurt minimaal tienduizend jaar, en bijna alle aardolie is ouder dan tien miljoen jaar. Net zo vaststaand als de beperkte bewijsbare voorraad olie.
Ik heb pas geleden een filmpje gezien over hoe ze een pitstop doen in Formule E, dat is echt heel anders dan in Formule 1. Bij Formule E rijdt de auto de pitbox binnen, maar in plaats van dat ze de banden verwisselen stapt de coureur uit en gaat in een andere auto zitten die exact het zelfde is, dan startte ze die auto en zorgen ze dat alles goed is en dan rijden ze de tweede helft van de race in die auto, ze gebruiken dus meerdere auto’s per race.
@audiisthebest: Ook best saai als ze tijdens de race 4 uur aan de lader moeten…
Heb de gulf kleuren wel eens mooier op een auto zien zitten.
Olieboeren leveren ook smeermiddelen hè… Dat zal altijd blijven.
@e1000bmw523i: inderdaad dacht ik ook al
Ja beetje old school reclames op die auto lijkt me ook wel wat. Martini, Marlboro, Camel en dat soort namen!
IK ben voor brandstof beperking in deze klasse: max. 2x Duracel batterijtje v/h konijntje per race en anders duwen…. dus ook niet meer overstappen in een andere auto. Het is de afgelopen jaren wel gebleken dat er genoeg Gulf in de grond zit dus deze sponsoring slaat nergens op
@sracert: o-verstappen… Ik snap hem.
-edit: thanks! Is aangepast-

Van Le-Mans naar Formule E: rare move voor een oliemerk dat helemaal niks in energie doet (in tegenstelling tot bijv. Repsol of Eni).
Niet op een E!!😢
Ik zou wel willen dat ze hier in Belgie de Formula E uitzenden, lijkt me wel leuk om te zien…
@kevin_krystofiak: im Nederland zenden ze het uit, maar je mist niets
@kevin_krystofiak: je moet het inderdaad zien want horen doe je ze niet
@kevin_krystofiak: in belgie zend telenet het uit (ook F1 btw) , achter een betaalde kanaal nl play sport
Aguri Suzuki… ik hoop maar voor hem dat hij in de Formule E succesvoller zal zijn met z’n team als dat -ie in de Formule 1 ooit was…
Niet Gulf’s mooiste livery en geen AB-lezer die er naar kijkt verder..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).