Oud VW-baas wil niets te maken hebben met zoon

Auteur: , 11 Reacties

Althans, het project van zijn zoon.

Piech

Als er één naam is die we associëren met het het moderne Volkswagen, dan is het Ferdinand Piëch wel. Dankzij Piëch heeft de Volkswagen Group een enorme groei door kunnen maken. Daarnaast stond de man bekend om diverse prestigeobjecten. Denk aan de Bugatti Veyron en Volkswagen Phaeton. Puur om te laten zien waartoe ze in staat zijn. Een ander prestigieus project waar de naam ‘Piëch’ op staat is de Piëch Mark Zero.

De Piëch Mark Zero is het eerste project van Anton Piëch, de zoon van Ferdinand. Ironisch genoeg is de Piëch Mark Zero een elektrische auto met behoorlijk vooruitstrevende batterijtechniek. Dat is ironisch omdat het Ferdinand erg lang aan de dieseltechniek vast wilde houden. Iets dat, uiteindelijk, resulteerde in Dieselgate.

Piech Mark Zero

In een interview met Bild Am Sonntag laat Ferdinand Piëch weten niets met het project te maken te hebben. Piëch geeft aan dat hij er niets maken had, er op dit moment niets mee te maken heeft en er in de toekomst niets mee te maken wil hebben. Altijd een fijn gevoel als je vader je door dik en dun steunt.

Piech Mark Zero

Sterker nog, Piëch Senior heeft zich een tijd verzet tegen de strapatsen van zijn zoon. Naar verluidt probeerde Ferdinand Piëch er alles aan te doen om te voorkomen dat de naam ‘Piëch’ op de Mark Zero zou komen te staan. Overigens hoeft Piëch Senior zich geen zorgen te maken. De kans dat het productiemodel daadwerkelijk de naam Piëch zal dragen, is niet groot. Althans, dat kunnen we opmaken uit het commentaar van Anton Piëch. Die geeft aan dat niemand de auto zal kopen, zolang de naam Piëch er opstaat. Nogmaals: altijd lekker, een goede vader-zoon relatie.

Meer lezen? Dit zijn de 6 mijlpalen van Ferdinand Piëch.

Met dank aan Frank voor de tip!11 reacties

Da’s pech Pi”ech weg
Zou Daan uit de weg ruimen.
@fmgarcia: wat kost zon grapje bij een Joegoslaaf tegenwoordig?
@marinepower: €14,42 ex btw + een slof zware Van Nelle
@okdoei: Bij Joegoslaven is alles altijd ex btw….
@fmgarcia: Daan is niks mee te maken!
Hij had ‘m natuurlijk ook gewoon Ferdiand moeten noemen in plaats van Anton.
(Voor wie de laatste aflevering van GrandTour heeft gezien ;) )
@trustmeiamanengineer: wie kijkt dat nou nog?
Gezellige familie…
Zoonlief maakt mooiere auto dan waar pa verantwoordelijk voor was.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).