Overdonder elke camping met Schumacher’s F1-motorhome

Auteur: , 27 Reacties

Blaas iedereen omver met je Ferrari shine.

Het is niet iedere dag dat je een juweel uit de autosport tegen het lijf loopt; de bolides blijven immers veelal op of rond het circuit hangen, alvorens ze weer terug de garage of trailer in verdwijnen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om alsnog een proefje te krijgen van de rijke historie der autosport, vooral als je bereid bent om te gaan kamperen. Want je weet: ook Ferrari rijders kamperen graag.

Er komen de laatste tijd namelijk flink wat motorhomes op de markt, die ooit deel uitmaakten van het circus der Formule 1. Het meest recente voorbeeld van deze trend is mogelijk ook de meest treffende van het stel, omdat deze tussen 2001 en 2005 diende als motorhome voor Michael Schumacher en Rubens Barichello. Het team van Ferrari schafte deze Iveco tourbus destijds voor hen aan, zodat ze tussen de sessies door een beetje tot rust konden komen.

De Iveco diende echter niet alleen als kuuroord. Ferrari had hem juist zo laten ontwerpen dat er twee verschillende ‘appartementen’ waren voor de coureurs, met genoeg plaats voor een toegewijde ruimte waar strategische overleggen gehouden konden worden. Het bijna 12 meter lange gevaarte wordt aangedreven door een 380 pk sterke krachtbron. Schakelen gebeurt via een achttraps automaat van ZF. De Iveco staat daarnaast op speciale luchtveren.

De motorhome lijkt van binnen inmiddels geenszins meer op het origineel waar Schumi & Barri ooit in vertoefden. De tweede eigenaar liet het interieur volledig herinrichten, totdat het in zijn ogen het ultieme luxe motorhome was. Dit verklaart dan ook het ‘chique’ interieur, compleet met ruime badkamer en een Bose theatersysteem. Of hij zijn missie heeft volbracht, mag je in de reacties laten weten.

De derde eigenaar heeft er verder weinig tot niets aan veranderd, maar heeft er wel voor gezorgd dat hij zijn goede staat behield. Al met al werd er slechts 90.000 kilometer mee gereden. Veilinghuis Bonhams verwacht er tenminste 125.000 euro voor te vangen.27 reacties

Heb je net genoeg ruimte voor alle grid girls, zijn ze verbannen uit de F1!!!! 😓
Kom je op de camping aan met je bus met stickers van €125.000 uit 2001. Je trekt je slippers aan en denkt: “Ik heb het toch goed voor elkaar!”

Doe mij maar een nachtje in een Fairmont of Raffles hotel.

@stephane8200: haha je bent gek je kunt in dat ding wonen maar jij laat liever je portemonnee leegroven door een hotel tja ieder zn ding.
@bmwfreak038: en jij verzuipt liever in je tentje van 200 euro, wordt kapot gebeten door de muggen, s’ochtends zit je naast de duitste buurman met diaree te schijten terwijl de kinderen zeep over de deur heen smijten.

als je een eitje wil bakken rij je 20km naar het dichtsbijzijnde tankstation, haal je voor 8 euro 6 kleine, oude, vieze eieren en vervolgens zit je een halfuur te klooien en te kutten om je gasstel aan te krijgen. hierop met een gore, vette pan kan je dan 20 minuten wachtten totdat je eitje gebakken is.

nee, geef mij dan maar een 3 sterren hotelletje met onbijt voor 5 euro op het hoekje.
@gwnbmw: heb je de foto’s niet bekeken?
@bmwfreak038: ik denk dat de app gebugt was, jou comment zei namelijk dat je liever ging kamperen…
@gwnbmw: in die bus wel ja, want hotels zijn niet te betalen en al helemaal die van 4 of 5 sterren. Als je Spanje bijvoorbeeld een beetje kent heb je dat minimaal nodig voor fatsoenlijk vreten of voor een beetje fatsoenlijke hygiëne.
@gwnbmw: in die bus wel ja of heb je geen ervaring met spaanse 3 sterren hotels? Vaak is het eten niet te vreten en de hygiëne ver te zoeken. Om die rede alleen al, daar komt dus bij dat je dan een 4 of 5 sterrenhotel zou moeten hebben wat een godsvermogen kost…
@bmwfreak038: wonen in een bus? Een bus is om in te rijden. Lekker de bus schoon maken binnen en buiten op vakantie. Voor €125K, de wegenbelasting en verzekering kun je 20 jaar op vakantie in een hotel inclusief mensen die voor je koken en schoonmaken. Over 20 jaar is een uitgewoonde bus ook niets meer waard.
@stephane8200: ik heb het niet over rijden gehad, je kunt prima in dat ding wonen, het heeft bijna alle faciliteiten aan boord rijden is wel een klein detail waar ik dan niet zo gauw aan heb gedacht😅
@bmwfreak038: ik weet niet in wat voor huis je woont maar mijn huis wint het vrij gemakkelijk van wonen in een bus.
@stephane8200: vergis je niet in die bus😉
@bmwfreak038: Ja want de lopende kosten van zo’n bus zijn immers wisselgeld….
Wat moet je hiermee? Als je al een Schumi- of Ferrari-fan bent met geld, dan zijn er toch wel leukere dingen te koop lijkt me.
@berlinetta: plus: het interieur waar je dan van zou kunnen zeggen dat ze op die bank of stoel hebben gezeten is er ook niet meer.
Waar blijft het in en in trieste nieuws dat de gridgirls uit de F1 verdwijnen?
@n0zem: oeh, iemand was me al voor… excuus!
En komen de twee F1 auto’s dan uit die la die onder sommige campers zit? Zo niet, kijk ik rustig even verder
Blijft behelpen in dat dingetje ga dan gelijk voor de Featherlite Vantare Platinum Plus dan ben je pas baas op de camping.
Ben eigenlijk wel benieuwd hoe het interieur van de bus er uitzag toen hij nog gebruikt werd door scuderia Ferrari
@maarten020: Heb even zitten zoeken (was ook benieuwd) maar kan er geen foto’s van vinden helaas.
@E34M5Touring: thanks! Ik had zelf ook geen geluk in mijn zoektocht
Gaaf ding ik zou erin gaan wonen😂
Ik zeg: gesloten trailer met een leuke sportwagen erachter hangen en een wereldwijd roadtripje de circuits af gaan.
@jack_abarth: het is geen boot he

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).