Pagani Huayra Roadster BC: nu helemaal officieel

Auteur: , 24 Reacties

Ook in niet-digitale omstandigheden is het een gaaf apparaat.

Sommige dingen zie je al aankomen. Dat Bugatti weer een speciale editie maakt, bijvoorbeeld. Dat Alfa Romeo dit jaar weer geen nieuwe productiemodellen op de markt zet. En dat er een open versie zou komen van de Pagani Huayra BC. Bij Lamborghini is er bij zowel de Aventador S als SVJ een open en dichte versie, het is niet compleet onlogisch dat er daarom animo is voor een open hyper-Huayra.

Na verschillende teasers en de onthulling vanmiddag in een digitale omgeving, mogen we nu ook genieten van echte afbeeldingen. Het uiterlijk verandert precies zoals bij de gewone Huayra en diens BC-versie: de reguliere Huayra Roadster is al een bijzonder vormgegeven auto, maar de BC voegt daar nog heftiger spoilerwerk aan toe.

Pagani Huayra Roadster BC

Specs zijn voorspelbaar: 590 kW (ongeveer 800 pk), 1.050 Nm koppel, achterwielaandrijving en een supersnelle zeventraps automaat. De motor is uiteraard de 6.0 liter grote AMG V12. Zoals het heurt in een Pagani. Of nou ja, de knotsgekke 7.3 V12 uit een Zonda zou nog leuker zijn, maar wees blij dat de V12 anno 2019 nog nét bestaansrecht heeft.

Het is je misschien al opgevallen dat er een bijzondere stickerset op de auto zit. Pagani zegt zelf niet waarom, wij vermoeden dat het niet toevallig is dat het nummer op de auto 20 is en het bedrijf sinds 2019 precies 20 jaar geleden voor het eerst de Zonda op de markt bracht. Maar zoals altijd, de klanten is koning en ook die livery is een keuze. Daarover gesproken: 40 klanten krijgen een Huayra Roadster BC, alle 40 zijn ze ook al aangewezen.

Pagani Huayra interieur

De prijs heeft Pagani nog niet bekend gemaakt, maar de dichte BC deed al een miljoen of 2,5. Dus mag je doen wat eigenlijk bijna elke simpele sterveling het mee moet doen bij Pagani’s: er naar kijken. Want een plaatje, dat is het wederom. Met een speciale duim omhoog voor die houten pookknop.24 reacties

Zet maar voor de deur.
@rollingstoned: Aangezien je ‘m niet komt ophalen, zal ik je een Tikkie sturen voor de 3M ?
@dawwg: heb jij geen personeel dan? ;-)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@langejohn: zou wel komisch zijn als ze hier gewoon het oude NA blok uit de Zonda in hebben gelepeld. “Tsja, wij vinden m ook beter…”
@langejohn: Wishful thinking van 720s.
@simonmc: jup, en een geweldig stukje “hoe werkt je brein”, waardoor je net nadat je Zonda typt ineens denkt dat het om de Zonda Roadster BC gaat. Inmiddels gefixt ;)
Die pook, lekker oldskool in tijden van kristal, leder, kunststof of carbon!
Wauw wat een heerlijk gave wagen. Ik denk toch wel top 3 mooiste Pagani’s ooit gebouwd
@arnoldh: Ik vind de BC-varianten juist net wat minder, met name vanwege de spoiler
Ik vindt het meer ogen als een ‘goedkope’ mclaren eigenlijk, maar aan de reacties hierboven te zien is dat een beetje vloeken in de kerk.
@gwnbmw: deze prachtige bolide lijkt in de verste verte niet op een McLaren.
@rollingstoned: vanaf de zijkant en vooral de achterkant vind ik het echt precies een mclaren, de typerende uitlaat en koplampen van pagani even buiten wegen laten. al zou je een foto zo editten dat je alleen die 2 onderdelen niet kan onderscheiden is dit de enige pagini die ik je niet zo kan aanwijzen als ‘pagani.’
Mooi(er) neusje ook
Wat een absolute kunstenaar is die Horacio toch ook. Ik kan echt uren naar zijn creaties kijken en steeds weer iets nieuws ontdekken. De attentie voor detail die hij er instopt is ongeëvenaard.

Een Ferrari is een begerenswaardig maar voor mij staat Pagani daar een treetje boven. Dat is voor mij toch wel het absolute summum.
@Rick-dos: Helemaal mee eens. Dit is mijn favoriete uitvoering…
https://images.app.goo.gl/hHaJRgDShVSBeejM8
Net zo mooi als een gouwe Rolex klokkie.
Zo’n Huayra is toch eigenlijk alleen mooi door de som der delen. Tis een samengeraapt zooitje, maar elk samenraapsel is wel een stukje kunst.
Zonder dak is die Huyra een stuk vetter dan met vind ik.
Pagani de minst presterende miljoenen auto van allemaal.
Hij is wel gaaf hoor!
Ik wacht nog even op de UrbanCross versie van deze…
Wat een ontzettende kitch troep allemaal zeg, bah!
@monaco: De “Ultieme” mechanische verfijndheid is dus “Kitsch” in jou ogen . . . , jij bent goed bezig man ! . . . , je kent duidelijk niets van automobiele “Kunst” !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).