Parkeer je BMW’s onder deze miljoenenvilla aan het water

Auteur: , 40 Reacties

Kun je iedere dag tweemaal tenminste een uur naar en van je werk in de auto doorbrengen.

Wie niet al in Friesland woont, zal wel een verdomd goede reden moeten hebben om alsnog naar het noorden van het land te verhuizen. Dit huis in IJlst, een van de elf steden in de provincie, kan wellicht de doorslag geven. Onder de miljoenenvilla aan het water is ruimte voor een aantal auto’s, onder de carport past nog meer.

De flinke villa, bouwjaar 2003, heeft in totaal negen kamers. Zes daarvan zijn bedoeld om in te slapen, de overige kamers zijn badkamers en toiletten. Een groot gezin past hierin dus prima. Ruimte genoeg. Het oppervlakte betreft 338 m², het perceel zelf is 1.041 m² groot. De prijs is er wel naar. De verkoper wil precies 1.495.000 euro zien.

Hoewel we hier op Autoblog grotere garages hebben gezien, beschikt dit huis ogenschijnlijk over voldoende ruimte om je auto’s te stallen. De garage onder het huis biedt plaats aan twee tot drie auto’s, onder de carport kan ook nog een wagen worden geplaatst. Momenteel rust er een stel BMW’s – een 2 Serie Cabrio en een hagelnieuwe X5 – onder de villa, maar daar mag de nieuwe eigenaar uiteraard verandering in brengen.

Tenzij de klimaatverandering alle hoop van een elfstedentocht in het water heeft gesmeten, zal de koper van dit huis ten tijde van het evenement de schaatsers gezellig kunnen aanmoedigen. Het water achter de villa maakt namelijk onderdeel uit van de route van de decennia oude wedstrijd. Het is hier waar we overigens nog een ligplaats vinden voor een boot.

Met dank een @viezefreddyw voor de tip!40 reacties

Gave ligging van het huis. Alleen de bouwstijl vind ik mwah
@graafke: gebruik van het woord bouwstijl is compliment voor deze woning, dat suggereert immers aanwezigheid van stijl.
@graafke: daarop aangevuld snap ik nooit zo goed waarom mensen een hellingbaan nemen bij dergelijke kleine percelen. Je kunt niet meer om je huis lopen en je maakt een groot stuk voortuin onbruikbaar. Ik zou dan eerder opteren voor een garage op maaiveld niveau en daglichttoetreding in je kelder zodat je daar naast je bioscoopkamer ook je logeerkamer hebt en eventueel je sportruimte en opslagplaats.
@graafke: haha alsof iemand met The Sims 2 heeft liggen klooien.
Aah “De rest van Nederland”. Schattig altijd.
Prachtige ligging! Ik zou alleen alles platgooien en opnieuw beginnen, en dan twee mooie astons voor de deur en een 106 Rallye in de garage!!!
Aangenaam vertoeven lijkt me. Mis alleen een leuk gazonnetje. En die boot.. die moet ergens anders liggen.
@bluster: In de water.
@fmgarcia: die ligt al in het water.. De tuin is al zo vol
@bluster: Ja ik snap je punt! Zou zeker niet klagen als ik het zo had liggen hoor. Leuke camper op het water zo vanuit je eigen tuin!
Wat een geluk dat het hier geen bolusblog is, anders kreeg je hier massa’s huizen met plekken om 1 of meer bolussen te leggen, eventueel op z’n Japans met een luxefonteintje.
@piedlourd: voor de bolussen zakken we af naar onze correspondent in Zeeland. In Friesland zijn ze meer van het suikerbrood
@gulli: Hier in het midden hebben we dan weer haantje pik, maar helaas alleen met Pasen..
Ik vind dit een schitterende woning. Alleen ben ik niet zo’n fan van aan het water wonen. De parkeergarage onder het huis is wel echt super.

Echter, er staat in een ander dorp in Friesland een in mijn optiek wonderschoon huis te koop. Letterlijk drie steenworpen afstand van waar ik woon. Geen parkeergarage dus geen artikel waard, maar werkelijk een schitterende woning vind ik dit; https://www.funda.nl/koop/loenga/huis-40118811-ivige-leane-30/
@viezefreddyw: je kan er wel driften rond je eigen rotonde, misschien toch een artikel waard dan.
@viezefreddyw: fraai optrekje inderdaad. Iets voor Paardenblog nl?
@potver7: Van de stallen kan je natuurlijk een geweldige ruimte maken voor je autohobby. In mijn hoofd heb ik dat al zodanig ingericht. Nu het geld nog eventjes.
@viezefreddyw: auch. Ik krijg heel erg een spookhuis gevoel bij die woning. Erg kil en kleurloos.
@mashell: Dan liggen onze smaken redelijk ver uiteen vrees ik.
@viezefreddyw: 114 euro de m2…. en dan staat er ook nog een woning op. Damn goedkoop daar! Betaal hier voor alleen de grond al het drievoudige….
@ontploffer: hier bij ons in Achel (Belgie) verkocht een Nederlands transport ondernemer en ex-Dakar deelnemer zijn huis voor 1.150.000€. Daarbij zat 86664m grond. Prijs per vierkante meter valt hier met 13.26€/m nog mee.
@ontploffer: ik moest ook even een traantje wegpinken. Ik heb 650,- de m2 betaald en dan moest het huis nog afgerekend worden! Ik woon leuk hoor, maar als ik ooit weer zulke onzalige gedachten heb mag je me opsluiten in een trapkast met Patty Brard.
@viezefreddyw: wat een parel!
@viezefreddyw: Zeker geen verkeerd optrekje. Nu het geld nog. 😁
@viezefreddyw: hee dat huis ken ik. Bij m’n ouders in de buurt. Prachtig huis, alleen geen hol te beleven daar.
@viezefreddyw: Ja, maar wel een beetje een rare straatnaam
@viezefreddyw: weinig schitterend aan. Aan alles merk je dat dit met weinig gevoel voor architectuur ontworpen en uitgevoerd is. Plafonds zijn te laag voor dit soort ruimtes, trap zit zonder gevoel voor ruimtelijke afwikkeling meteen aan de voordeur (iets dat rechtstreeks uit de compacte woningbouw komt, en hier totaal niet past), tegelpatroon in de keuken is te groot en heeft geen afboording (wat duidt op kosten drukken). De lijst is lang, ik ga het niet verder uitspitten, maar het is een dertien-in-een-dozijn-woning met veel oppervlak die toevallig op een redelijk lege plek staat.
@BaRa: helemaal mee eens…. saai en t smoelt gewoon niet.
@viezefreddyw: die staat als ik me niet vergis al heel wat jaren te koop, je hebt dus nog even de tijd om te sparen. Ben het wel met je eens, mijn oog is er ook al vaak op gevallen. Maar is toch Sneek gebleven ;-)
Leuk duo, waarschijnlijk M340i cabrio en X5 M50d😎
@dirkh: waarschijnlijk niet. Maar inderdaad een leuk duo.
@dirkh: Het is een 2-serie.
Dan heb je zo’n groot huis en dan woon je nog hutje mutje naast elkaar met je buren.
@evdw: Precies dit wilde ik ook al zeggen. Woon je in Friesland,c waar ruimte genoeg is ga je in een ‘vrijstaand’ rijtjeshuis wonen.
@evdw: Als ik dit kan betalen laat ik wel wat bouwen wat inderdaad echt vrij staat.
Dit huis doet me weinig, maar zou graag in Friesland willen wonen. Zou wel kunnen wennen aan het wonen in een stelboerderij met gigantische schuur met van die oude houten gebinten en een vloer van oude klinkers. Een mooie ruimte ook om als achtergrond te dienen voor een mooie bescheiden verzameling young- en oldtimers.
Voor dat geld ik koop ik hier 600 Acres met Rockies View…… (reken zelf maar uit hoeveel m2 dat is)
@slowland: Volgens Google: 600 acres is 2428113.85 vierkante meter…..ook hier vanuit Alberta zien de Rockies er prachtig uit…!
Zoveel geld en dan nog zo kort op elkaar wonen
Als je in de zomer zit te barbecueën kijken ze van 2 kanten je biefstuk van het bord
@bmwpowerm5:

Dan pak je toch gewoon de boot.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).