Parkeerbeheer, hierom kan iedereen jullie bloed drinken [updated]

Auteur: , 70 Reacties

Vrolijk, en waarschijnlijk met een dikke grijns op het gezicht iemand een bon van 90 euro (+7 euro administratiekosten) aansmeren, omdat hij een paar fokking milimeter over een gele lijn staat. Seriously, stahp!

Ja meneertje, dat is dus fout hè?

Bovenstaand voorval speelde zich af in Rotterdam, waar je het als automobilist qua parkeerruimte gelukkig een stuk beter treft dan in Amsterdam, maar zoals in elke stad houdt het op sommige plekken niet over.

Wanneer je precies twee plekjes voor de deur hebt, waarvan er eentje wordt bezet door een auto die iets verder naar voren staat dan noodzakelijk, dan parkeer je daar zo dicht mogelijk tegenaan. Helaas hangt je spoilerlip dan wel boven het gele lijntje, maar dit mag geen naam hebben, right?

Wrong. Voor zoiets trekken de parkeernazi’s zonder inlevings- of relativeringsvermogen dus gretig hun bonnenboekje. En dan waarschijnlijk nog raar opkijken als hen voor de zoveelste keer de huid wordt volgescholden. Stelletje amoebes. En het meest frustrerende? Je begint er niks tegen. Gewoon bukken en betalen dus.

Update: voor de goede orde, de gele lijn begint pas na de put:

Gele lijn

Update 2 – 25-07: Goed nieuws. Parkeren 010 laat zijn menselijke kant zien, en scheldt de boete kwijt, zo informeerde ons ‘slachtoffer’ ons zojuist.70 reacties

Ja, dat doen ze, zo zijn ze.
Het enige waar je je dan nog in kan berusuten is weten dat de paardelul die dit geflikt heeft (die bon schrijven) een kloteleven heeft met een kutwijf en kutkinderen. Want anders doe je zoiets als dit simpelweg niet.
@mylvan: Wat een domme achterlijke opmerking van je zeg, een absolute doeber-opmerking!

Had deze man ff een papiertje onder z’n wisser geschoven met het vriendelijke verzoek z’n auto de volgende keer iets naar achteren te parkeren!! Dit is wel heel makkelijk €90,- vangen voor de Nederlandse staatskas!
@baap: waarschijnlijk heeft ie wel gelijk!
@littledevil9: wie, mylvan toch?! :)
@peterpan72: Ja, uiteraard!
@baap:
Parkeerboetes zijn een gemeentelijke heffing, er gaat niks in de staatskas dus.
Die lui van parkeerbeheer worden daar door diezelfde gemeente te werk gesteld omdat ze in de bijstand zaten.
Dat je moe wordt van die gasten kan ik best begrijpen, amoebes moet je nu eenmaal nooit een machtsmiddel geven.
@baap: Dat is precies is er gedaan is, een briefje in onder de ruitenwisser geschoven dat er voor zorgt dat de parkeerder de volgende keer wel oplet. En de gemeente heeft er nog 90 euro aan verdient ook.
@mylvan:

Die man werkt voor de overheid en doet gewoon zijn werk. Kortom: hate the game and not the player.
Mja goed als dit mij was overkomen, dan had ik die lul wel in coma geschopt en een briefje in zn bilnaad gestopt met de vriendelijke groeten.
Doe het dan ook niet.
Er valt zo ongeveer dagelijks op sites al deze te lezen dat het zero-tolerance is bij parkeer- en snelheidsovertredingen. Natuurlijk, de sancties zijn te hoog (90 euro voor bovenstaande) en de norm is te laag (stapvoets op tienbaanssnelweg), maar het zijn eenvoudig te begrijpen regels. Staat er een gele lijn? Bij weg blijven! Staat er een getal in een rond, met rode rand omgeven bord? Let op de snelheid!
Echt – het is zo makkelijk.
Sinds ik oplet heb ik geen bon meer gehad.
@jelmer:

Best gay.
@heidi: Idd. Beter je geld door de put spoelen. Snelle.
@jelmer: ja, je moet alleen toegeven datdit gewoonweg belachelijk is..
@lambo4all: Tuurlijk is dit belachelijk. Maar hij heeft wel gelijk. Iedereen moet nou onderhand wel een keer weten dat bij bepaalde figuren het inlevingsvermogen zeer ver te zoeken is en gewoon het risico niet willen nemen. Nogmaals probeer dit absoluut niet goed te praten want sneuer dan dit wordt het bijna niet maar toch.
@jelmer:

Als je het niet eens bent met de regels? Wat moet je dan doen?
Of zelfs als je het er eens mee bent maar toch wel verwacht dat het toezicht op het naleven ervan gebeurt door mensen en niet door Robotten.
@jelmer: Hey ome Koos bent u er ook?
@jelmer: Jij zou echt de eerste zijn die ‘ongewensten’ in de gevangenis zou flikkeren of erger: “tja, regels zijn regels hé”. Dat slaat helemaal nergens op, een paar MM over de lijn, vind je nou ECHT dat deze boete verantwoord is? Kom op zeg, slik toch niet alles omdat het regels zijn. Aan de spoiler te zien heeft meneer/mevrouw al genoeg BPM betaald dus die 70€ is van de gekken.
@Sciurida:
Wat een onzin, dus als je een dure auto rijdt hoef je je niet aan de regels te houden?

Jij gaat erbij op het lijstje meest belachelijke stellingen van 2013….
@jrk68: Nou, ik bedoel alleen maar dat de boete gewoon te hoog is, zeker in verhouding met de BPM en accijnzen in Nederland, tenzij je een hypocriet bent in een hybride.
Dus je begrijpt mijn opmerking niet, ik bedoelde over het algemeen. Ik hoop dat deze persoon de boete aanvecht en gelijk krijgt, want het is echt te bizar dit.
@jrk68: Ik heb mijn oud theorie boekje (CBR geregistreerd), daar staat het niet in, dus dan heeft mijn rij-opleiding tekort geschoten, CBR aanklagen dan maar? ;)
Loopt die streep niet na de put gewoon door?
@ariez: Nope, hij begint na het putdeksel.
@ariez:

Put wordt dan meegenomen.
@heidi: En hoe precies moet je dat als gewone sterveling weten als de put zelf geen streep heeft? Beetje apart heb dit nog nooit gehoord/gelezen.
@Sciurida:
Simpel, zij stellen dat elke ingezetene geacht wordt de wet te kennen….
Daarmee komen ze met alles weg.
@Sciurida: helaas heeft jrk68 hieronder volkomen gelijk. Zo krom is het.
@ej20g: Als je een wet krom vindt, kun je ’t gewoon aanvechten bij een rechtbank, net zoals hier. Geen gele lijn op de put impliceert geen verbod –> wet zegt anders –> rechter om uitspraak vragen. Een niet intuïtieve wet = slechte wet, dus je maakt best kans.
Dit zal wel meevallen.

Ik geeft toe dat de parkeercontroleurs vaak geen NL-ers zijn, zeer slecht NLs spreken en dus best wel de zwakste schakel zijn in het vrouwelijk dan wel mannelijk geslacht, maar dit lijkt erg overdreven.
@heidi: Die Nederlandse parkeerwachters spreken anders vaak net zo slecht Nederlands hoor; het heeft helemaal niets met ras of afkomst te maken, maar vaak meer met luiheid, en wat is makkelijker dan in een apenpak blind orders opvolgen ?
“En het meest frustrerende? Je begint er niks tegen. Gewoon bukken en betalen dus.”

Hoezo niet? En waarom zou je? Bezwaar indienen.

Art. 23 lid 1 sub g van RVV stelt dat je niet lángs een doorgetrokken streep mag stilstaan.
Dit valt daar volgens mij niet onder.

Ik zou dan ook wel het hele verhaal en context willen weten als het anders is.
Ik lach ze altijd uit en zeg dat ze ‘m een mooi plekje moeten geven (als ik ’t zie) want ik hoef ze nooit te betalen/krijg ze nooit aan.
@roemeen013: Ben je diplomaat?
@MLTB: Nee, een Roemeen.
@roemeen013: Moehahaha, Ik een Nederlander…..met een Roemeense auto :P Ben nu ff op vakantie hier in NL, als ze me een bon onder de wisser schuiven….ze doen maar.

Natuurlijk probeer ik mij netjes te gedragen, dat dan weer wel.
Hier kun je echt wel een zaak van maken hoor. Zeker als je kunt bewijzen dat de auto erachter iets te veel plek in nam. Ik zou dit in ieder geval bij de rechter laten voorkomen. En trouwens altijd bezwaar maken, als is het maar om nog wat waar voor je 7€ administratie kosten te krijgen.
Omfg parkeerbeambte. Het meest nutteloze beroep. Naast milieu handhaver.
@azenomei: Dus jou maakt het niks uit als bv je buurman elke maand 40 liter thinner in z’n achtertuin gooit om het onkruid te verdelgen ofzo? Milieupolitie heeft wel degelijk nut, alsook de parkeerwachten. Alleen ze moeten de regels menselijk opvatten ipv. Enkel volgens het boekje. Dan werkt alles prima:) Als jij volledig klem bent gezet door een figuur dat dubbel parkeert, ben je blij als ie wordt weg gesleept:)
@dragspert: als mijn buurman een bekeuring krijgt van een paar honderd euro dan vind ik dat belachelijk ja. Jij haalt er een overdreven dom voorbeeld bij. Wellicht ben je zelf een parkeer/milieu nazi?
@azenomei: voor het wassen van zijn auto, vergat ik er bij te vermelden.
@azenomei: Vrijwilligerspolitie is nog sneuer, dan ben je echt laag gezakt als je dat wil zijn/bent.
Je kunt er wel degelijk iets tegen doen. Foto’s maken, WOBben, en desnoods helemaal in bezwaar gaan. Denk dat de eigenaar van deze auto redelijk sterk staat.
Twee weken geleden kreeg ik een naheffing onder de ruitenwisser.
Wel, daar was ik het niet zo mee eens. Parkeerbeheer gebeld, doorverbonden met de dienstdoende ambtenaar en een paar minuten later bestond de boete niet meer.
Het hoeft niet zo moeilijk te zijn, als je elkaar als mens benaderd.
Bezwaar indienen is me teveel werk.
Als je de gele streep in de verte ziet zou genoeg moeten zijn om geen bekeuring te krijgen….
Gele streep of niet, als ik het goed zie staat hier een auto half op de stoep. Is dat niet de werkelijke reden voor de bekeuring?
@oxymoron: exact! Precies mijn idee. De bekeurde begrijpt niet waarom hij zijn bekeuring heeft gekregen en staart zich blind op het gele streepje. Naar mijn weten is parkeren op de stoep nog steeds verboden! Boete terecht, gezeik onterecht.
@sirsmokalot
Waarom denk je dat ze parkeerwacht geworden zijn?
Omdat ze zo goed mee konden op school?
Dat ze op school geliefd waren?
Ze werden stuk voor stuk, allemaal gepest.
En zijn beschadigd voor het leven.
Kunnen nu thuis komen bij moeder de vrouw (als ze die hebben kunnen scoren met hun communicatieve “vaardigheden”) met de mooiste werhalen.

Lees eens de strip de Generaal met motoragent Dreutel, er zal een wereld voor je open gaan en het hen voortaan vergeven.
@desjonnies: Ik dacht dat die mensen bij auto dealers gingen werken?
@desjonnies:

En ik maar denken dat het de pestkoppen waren, die hun leven na school voorbij was en nooit verder zullen raken dan hun dead-end job.
@desjonnies: Of gewoon mensen die geen reet uitvoerden op school…
Heel simpel: Gewoon stiekum de gehele stoeprand grijs verven…
Het is inderdaad van de dolle, of juist niet, want waar ligt dan de grens?
Is die boete niet geschreven omdat de auto met 2 wielen op het voetpad staat?
parkeerwachter zijn is een roeping ..

een roeping van het UWV welteverstaan ..
@lincoln: heb t idee dat die gasten gewoon op provisie basis werken?! Hoe meer, hoe beter!
@peterpan72: om te verkopen dat de parkeerwachten de hele dag in de kantine zitten is er een bonnenquotum noodzakelijk.
@mashell:

toen ze nog steun trokken kosten ze 2,5 rooie per maand ..
nu al snel een rooitje of 6 ..
Tja eigen schuld, een gele streep is een gele streep, of dat nou 1 milimeter of 1 meter is. Had die persoon maar een kleinere auto moeten kopen zodat hij niet over de gele streep zou komen.

Maar volgens mij kun je toch ook een bekeuring krijgen omdat je met 2 banden op de stoep staat? het lijkt me dat daar eerder een bekeuring voor gegeven is.
R’dam. Een zondagmiddag. Fileparkeren, ergens in het midden van een lange weg. Naast de rijbaan een stoep, en dan een lange blinde muur.
Boete. De stoeprand was ter hoogte van mijn auto een ‘oprit’, en dus was het blokkeren van een inrit. Ja. Inrit naar een lange blinde muur.
Ik wil geërgerd wegrijden. Met dat ik er uit wil, stopt er een busje naast mijn voorwiel. Parkeerbeheer. Zwaaien naar me en lachen me uit.
Parkeerwachter is een beroep, men hoeft er alleen maar twee jaar werkeloos voor zijn geweest en dat op zich is al een opleiding.
Daarnaast is het zo dat het meest van deze mensen uit de belasting pot worden betaald dus per definitie…………….. werkeloos (met uitkering of bijstand) of parkeerwachter het maakt niet uit jullie leven toch wel op kosten van de maatschappij.
Het grote verschil zit hem echter in het ergeren van de maatschappij door dit soort zaken.
Duitsers
I dunno, guys, ik zie geen fuk. Ik zie een foto waarin een enorme voorbumper van een niet nader te determineren automerk erg op de voorgrond aanwezig is. Voor de rest is er op deze foto werkelijk niets te zien.


De tweede foto toont een stoep. Nou, gefeliciteerd.En dan met z’n allen kankeren op mensen die we niet kennen. Heerlijk. Niveau van autoblog in topvorm.
@bozewolf: er is zelfs geen bron bij.
Als ik de foto bekijk staat de auto ook half op de soep geparkeerd. Dat haalt bij mij het bloed onder de nagels vandaan.
Op de eerste foto zie je dat de stoeptegel voor een klein deel om de put is gelegd; op de tweede foto ligt de tegel tegen de put. Zijn dus twee verschillende plekken en het bericht verliest daarmee alle waarde.
Parkeren met twee wielen op de stoep is verboden. Daar zal die boete wel voor zijn. Door de specifieke parkeersituatie achter mijn huis heb ik dat zelf ook wel eens gedaan en heb ook wel eens flink moeten betalen. En dat is nog wel een stukje voetpad dat voor mijn eigen schuurtje langsloopt en waar eigenlijk alleen bewoners komen.

Maar parkeerbeheerders kunnen inderdaad tamelijk “op de letter” zijn. Een tijd terug parkeerde ik mijn auto op maandagmorgen (winkels dicht) op een parkeerterrein bij een winkelcentrum om naar de tandarts te gaan. Mijn parkeerschijf was kwijt en die heb je daar nodig. Stom, niet aan gedacht en ik kon er ook zo snel geen een kopen. Dus een briefje op mijn dashboard gelegd met mijn aankomsttijd erop. Toen ik een half uur later terugkwam: Boete van € 90,- wegens het parkeren zonder parkeerschijf. En ik was zo’n beetje de enige auto op het hele parkeerterrein.
Ik heb de bekeuring aangevochten, maar ik kon gewoon betalen.

Wel meteen weer een parkeerschijf gekocht, trouwens.
Is het in dit soort gevallen niet zo dat het voertuig minimaal 50% over de lijn moet zijn?
@The360box:
0,5% of 50%, een gemiddelde parkeerbeheerder weet het verschil echt niet….
Gadverdamme, ik weet niet of het aan het weer ligt dat iedereen hier zo extreem aangebakken reageert. Of dat mijn medemens gewoon zo vreselijk zuur is vanbinnen. Bah zeg wat een frustraties hier, en maar kankeren op mensen die ze niet kennen.

Wat er al werd gezegd, er zijn regels. Natuurlijk ben je kwaad als je een boete krijgt, maar meestal is dat gewoon omdat je weet dat je fout zat. In dit geval wist meneer dus niet wat ‘ie nou eigenlijk fout heeft gedaan. 2 wielen op de stoep, dat is je fout, klaar. Dokken.
Als je je auto zo op een stoep neerzet, dan kan je inderdaad een boete verwachten. Wat een gehuil, zet je auto gewoon netjes neer dan. Heb je toch helemaal zelf in de hand. In Rotterdam zijn de parkeerambtenaren erg van het schrijven van bonnen, maar daar worden ze ook voor betaald. Zo te zien aan je VAG bak kan je die boete heus wel dokken. Leer ervan zou ik zeggen.
1. De auto staat op de stoep. Of dat wel of niet mag dat ligt aan waar het is. En de foto’s komen niet overeen wat eerder is gezegd.
2. Bij de bovenste foto begint de weg zelf met driehoekklinkers, bij de 2e foto begint deze met een strook rechthoekige tegels. (Kan liggen aan de hoek waarmee de foto is genomen, gezien de stoeprandhoogte)
3. Nu is de vraag of bij de bovenste foto de streep doorloopt na de put. Wat er ook bij komt: De wielen van de auto staan VOOR de gele streep, er niet op, in het geval dat de lijn niet doorloopt. Mij lijkt het gevalletje stoepparkeren, en dat zal wss met borden aan zijn gegeven. Dus boete gewoon terecht. Azijnzeikerds die hier over heen vallen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).