Pas op: de voorklep van je Porsche kan zomaar openvliegen

Auteur: , 31 Reacties

Het is weer tijd voor een terugroepactie bij Porsche. Alweer inderdaad, want het was dit jaar al twee keer raak. Deze keer is het slot van de voorklep de boosdoener.

Porsche fikt alles gratis

Het gaat om de sloten van de Porsche 911 Carrera, Boxster en Cayman van het modeljaar 2014, behoorlijk recente modellen dus. Porsche wil met de terugroepactie voorkomen dat er ongelukken gebeuren, want de klep zou door een defect slot open kunnen vliegen tijdens het rijden. Inderdaad, daar zit je niet op te wachten als je even lekker over de Autobahn vliegt.

Wereldwijd wil Porsche 4.428 bolides aan een andere inspectie onderwerpen, maar daarvan komt slechts een klein deel uit ons land. Het zou in totaal gaan om 43 Nederlandse Porsches. Mocht jouw nieuwe scheurijzer voorzien zijn van een gammel slot, dan ontvang je hierover vanzelf bericht van de dealer.

Het is zoals we al aangaven niet de eerste keer dat Porsche dit jaar auto’s terug moet roepen. Eerder was de Macan aan de beurt vanwege problemen met de rembekrachtiger, terwijl de 911 GT3 na een aantal brandjes ook niet veilig geacht werd voor een ritje op de openbare weg.31 reacties

Passend plaatje
@w211bonestock: zeg dat. Voorklep. En dan een foto van een achterlicht. Logisch.
@camber24: Bedankt voor je toelichting kapitein obvious
@towi1989: Makkelijk he?
@camber24: oh…. Is ’t een achterlicht….
@roppp: Ja. Nog even goed kijken voor de zekerheid? Ja, achterlicht.
@camber24: Seems legit
Je kan wel zien bij welke groep ze tegenwoordig horen, de kwaliteit holt achteruit..
Weer een rede om voor de ouwe meuk te kiezen.
@tupperware: Die redeN was er altijd al, welke petrolhead kan nou beweren dat een 991 mooier is dan bv een 912:)
Neem een Japanse engineer in dienst zou ik zeggen :)
@japancars: liever niet, die gaan alles spiegelen aan de concurrentie. en daar heeft Porsche echt geen behoefte aan.
@japancars: Zijn ze niet vies van bij Porsche: groot gedeelte van t ‘succes’ bij Porsche heeft ook te maken met het inhuren van een groep Japanners die erg veer ervaring bij Toyota hadden.

Overigens voor iedereen een mooi artikel over Porsche, Vag en Piech.
http://priceonomics.com/porsche-the-hedge-fund-that-also-made-cars/
Die tekst bij het plaatje: ‘Porsche fikt alles gratis’.

Ziet er ongeveer zo uit denk ik?

http://www.rayjust.com/public/assets/images/top_gear_post-r_2.jpg
@rotarypowah: Haha, ik had wat anders in m’n hoofd, maar wie weet hoe ze die sloten dicht branden… Thanks!
Hebben ze het boutje van de sloten gebruikt om te koplampen vast te zetten?
Ik heb er een uit 2007, totaal geen problemen.
@888natan: ik een uit 1985. Ook geen problemen mee
@888natan: ‘Het gaat om de sloten van de Porsche 911 Carrera, Boxster en Cayman van het modeljaar 2014, behoorlijk recente modellen dus.’ Aangezien jouwe een 2007 is zal ie ongeveer 7j te oud zijn voor dit probleem….
@E34M5Touring: gok dat het hem er vooral om ging dat hij kon zeggen een Porsche te hebben….
@Michiel1: Die gok nam ik ook, heb besloten het maar niet te melden ;)
@E34M5Touring:

ik heb GEEN Porsha


Mag dat ?
@desjonnies: Nou vooruit, maar ik kan het niet door de vingers blijven zien, dus dit is de laatste keer. Volgende keer verwacht ik een Porsha (Mr Harper ;) ).
@michiel1: michiel, jij hebt volgens mij een pessimistische blik op de wereld he? Lees mijn reactie eens die ik naar bmw touring heb vestuurd. En ja ik ben trots dat ik zo’n auto eindelijk heb, ik droomde er al van toen ik 14 was.
@888natan: ik zag alleen jou eerste reactie. (Kijk naar de tijd, ik plaatste dat voor jou reactie) En dan moet jij ook toegeven dat het lijkt alsof je dat alleen wilt melden. Heeft niks met mijn kijk op de wereld te maken. Want er staat duidelijk modellen uit 2014 hebben mogelijk een defect.
Misschien heb je zelf een beetje snel het idee dat iemand je aanvalt???

Daarnaast zal ik de laatste zijn om te zeggen dat je daar niet trots op mag zijn. Ik kan er ook alleen maar van dromen om ooit zon auto te bezitten! Dus bij deze gefeliciteerd met je droom auto! (En ja dat meen ik)
@michiel1: @michiel1: ach nee hoor, ik voel mij totaal niet aangevallen. Als je een reactie geven op iets wat niet bedoeld was al snel beschouwd als een aanval, dan heb je volgens mij nog niet in het bedrijfsleven gewerkt.

Het klopt dat het over de 2014 modellen gaat, maar dat betekent niet dat je over andere jaren mag praten? Ik vind het gewoon magisteus dat de nieuwste porsches dat probleem hebben. En nogmaals ik bedoelde het totaal niet uitsloverig maar meer in de sneer van; top gedaan porsche.

Buiten dat, in NL merk ik wel als je zoiets zegt er gelijk toch een spanning ontstaat; men kan t niet laten om toch nog even iets vals te zeggen. Dus voortaan zal ik twee keer nadenken voordat ik iets plaats over bepaalde dingen.

Onwijs bedankt. Ik gun het jou ook van harte en ik hoop dat er ooit een geluksdag voor jou is. (en dat meen ik serieus).
@888natan: en nog een puntje; ik heb er juist niet vermeld wat voor een porsche het is? Als ik dat erbij had geschreven was het heel erg ‘showy’. Het kan ook ‘gewoon’ een boxster zijn en die zijn echt niet al te duur hoor!
@888natan: haha je wilde er dus nog even aan toevoegen dat je wel een dikke porsche hebt en geen instappertje.
@E34M5Touring: je vat mijn reactie anders op dan het bedoeld is. Ik bedoel ermee dat nieuw niet altijd betekent dat het beter is…
@888natan:
Ik heb er geen uit 2014, totaal geen problemen.
Bij een Cayman mag dat. Gebeurt dat bij pakweg een 4C, ho maar.
Dan ga je de comments weer lezen.
Duurt dan geen 5 posts of een verlichte geest begint over roest e.d.

Bij Porsche is er veel meer aan de hand. Google maar eens op “Planet 9” en ga eens door de forums daar. Mijn god. Een draad daar eindigt met de vaststelling dat alle modellen uit Stuttgart te mijden zijn, enkel die uit Finland moet je hebben. Hoorde hetzelfde over mijn ex Golf mbt standplaatsen.
Lekker.
vervelend, kan je motor eruit waaien…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).