Pascal Wehrlein nog altijd niet fit om te racen

Auteur: , 23 Reacties

Een vervelende seizoensstart voor de jonge Duitser.

Pascal Wehrlein

Het zit Pascal Wehrlein niet mee. Tijdens de Race of Champions ging hij ondersteboven met een rappe driewieler en die crash bleef niet zonder gevolgen. Eerst miste hij al de pre-season tests in Barcelona en vervolgens zou hij ook tijdens de seizoensopener in Australië niet achter het stuur van zijn Sauber zitten. Ferrari-testcoureur Antonio Giovinazzi nam allesbehalve onverdienstelijk het plekje van Wehrlein in.

Zojuist heeft Sauber bevestigt dat Wehrlein ook aankomend weekend in China nog niet fit zal zijn om te racen. Volgens de coureur heeft dat niet te maken met kwetsuur die hij over hield aan zijn crash, maar louter met zijn fitheid. Daarnaast liet hij ook al doorschemeren dat hij ook de GP van Bahrein zou kunnen missen, die slechts één week na de Chinese GP plaats vindt. Pas wanneer Wehrlein merkt dat hij weer op 100 procent kan trainen, zal hij plaats nemen achter het stuur van de Sauber.23 reacties

Gaaf ..
Lui mee laten rijden die zelfs omvallen met een driewieler ..
@lincoln: juist met een driewieler val je sneller maar goed.
@mab:

Heb een beer dat in het circus zien doen ..
@lincoln: nou ja, waren er in het verleden niet al geluiden dat “zelfs een aap een Formule 1 auto kan besturen”?
(© Niki Lauda). Mooie analogie.
Hopelijk komt er van uitstel ook afstel. Vind hem weinig toevoegen en zie liever een rappe Italiaan. Die maakt meer indruk.
@bakboord1: Klopt, krijg toch meer de indruk dat het gerucht klopt binnen de F1: Ego Wehrlein en het feit dat hij zich te ‘goed’ voelt voor Sauber. Tuurlijk blijft het jammer voor die jongen, eerst deur dicht bij Williams, toen Mercedes en ten slotte Force India. DTM was hij, met het beste materiaal, onverslaanbaar maar in mijn beleving is hij (letterlijk) te licht voor de F1, los van z’n persoonlijkheid en dat ene puntje voor Manor.
@gertjano: Beetje late reactie, even teruggelinkt via het artikel over Giovinazzi vandaar, maar het is inderdaad rap omlaag gegaan met Wehrlein. Van belangrijke challenger van de grote rijders tot tja, waar hij nu staat. Want het verhaal dat hij ” niet fit” is vind ik bijzonder vaag. Volgens mij moet je in een paar weken fit genoeg zijn om zo’n auto te kunnen besturen. Dus of hij is nog steeds geblesseerd, of hij is al opzij geschoven.
@bakboord1: je bent aardig op de hoogte van man’s palmares, NOT!
Voor je iets post ,check dan even de feitjes, op deze manier kom je zo dom over.
@toniominestrone: welke fantastische prestatie heeft hij geleverd in de F1!? Imho is hij niet meer het talent dat hij was en heeft hij afgelopen jaar de belofte van talent niet ingelost. Sorry dat jouw fanclub hierdoor tanende is en je mij daardoor uit frustratie dom moet noemen.
@toniominestrone: in plaats van zuur te zeiken en je eigen ego een boost te geven door puberaal te blaten had je er ook voor kunnen kiezen de fouten aan te wijzen en te verbeteren. Dus: komt u maar, ik ben benieuwd naar jouw kennis.
Zal je altijd zien. Mensen met gevaarlijke beroepen krijgen ellende me de wintersport.
@dutchdriftking: idd ze vallen met bosjes
Als hij niet snel fit is kan hij zijn stoeltje wel eens kwijtraken
Vraag me af of het team niet gewoon klaar is met die kwezel. Leuk die deal met Mercedes maar nu opzouten.
@w0o0dy: leuk die deal met Mercedes, maar wat hebben ze daar aan? Ze rijden met 2016 Ferrari motoren.
@dutchiehd: precies… Zij kregen wherlein van Mercedes.. en bij wie staat Giovinazzi op de payroll? Juist, bij Ferrari.
Ik zeg einde f1 carrière
@hoonigan247: dat denk ik ook dat hij zijn eigen ramen heeft in gegooid
Je gunt hem natuurlijk geen ernstige blessure, maar wat zou ik het tof vinden als Giovinazzi het seizoen zou mogen afmaken. Die jongen is serieus snel en heeft in mijn ogen meer potentie dan hem.
Kijk nog eens naar de crash bij ROC… We zien hem uitstappen, zwaaien, weglopen… Waar heeft hij last van? Hoe kan hij Nu nog problemen hebben met zijn fitness?

https://youtu.be/Fhz_2gSpT_Y
Ik had de crash tijdens de ROC nog niet gezien, maar wat rijdt ie knul onbenullig slecht daar.
In de F1 was ik ook niet echt gecharmeerd, maar dat kon nog komen door de niet superieure auto.
Al met al, maar hopen dat hij nooit meer start in de F1, die Giovinazzi heeft nu al meer laten zien, dan Wehrlein in een heel seizoen F1.
Giovinazzi dan maar gewoon het hele seizoen laten rijden, hij heeft ook meer toegevoegde waarde qua persoonlijkheid, volgens mij.
Ik zie Antonio Giovinazzi veel liever rondrijden.
Meer van die giovinazzi! Dat is echt een held, daarnaast heeft die het jaar van zn leven

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).