Patsboem! De Mercedes-AMG GT Concept in je gezicht

Auteur: , 34 Reacties

Vierdeurs fun uit Affalterbach!

Na de gelekte plaatjes die we je vanochtend al konden laten zien heeft Mercedes-AMG hun GT Concept officieel onthuld. Geheel tegen de heersende trend in krijgt dit ding gewoon een 4.0 V8 onder de kap, maar dan wel met een elektromotor die voor extra oempf zorgt. Daarmee komt de totale output op 805 pk te liggen en duurt de standaardsprint minder dan drie seconden.

Verder is de GT Concept voorzien van actieve aerodynamica. Geen uitschuifbips ditmaal, maar wel een afgeleide van het Airpanel uit de AMG GT R. Verder zorgen hypermoderne nano active fiber-lampen voor goed zicht en werden de zijspiegels vervangen door camera’s die stylish op de flanken van de auto worden geplaatst. Zien we niet terug op het productiemodel, maar het smoelt goed.

Over een productieversie is vooralsnog niks bekend, dus eigenaren van een Porsche Panamera kunnen nog even opgelucht ademhalen.34 reacties

Bijzonder; Audi koplampen op een Benz.
@str8six: Met een beetje van Ford.
@bassx: of van de nieuwe Insignia
@mstiic: beetje Tesla ook.
@str8six: beetje fiat tipo ook.
Eerste aantrekkelijke merc sinds tijden, en ook eindelijk een achterkant die normaal oogt, ipv gemuteerd
Wat een draak van een auto, vreselijk.
Ha! Nano én fiber in de koplampen. Als die niet superduper klaar is voor de toekomst weet ik het ook niet meer
Mooi om te zien dat autofabrikanten eindelijk weer wat origineler beginnen te worden en hun eigen visie
ook durven te tonen.
Nu alleen nog hopen dat men het autonoom rijden iets als cruisecontrol blijft zien en niet ten koste gaat
van het rijplezier.

Hier nog een leuk liedje ;D
https://youtu.be/m_-Qtz70_z4
Mehh, beetje een uitgerekte A waarvan een sedan is gemaakt.
Hier en daar moet hij wel wat bijgeschaafd worden, dan valt er wel wat van te maken. Maar op dit moment zou ik eerder voor een zeer strakke CLS gaan dan voor dit… Vind ik een mooiere auto.
@viezefreddyw: Ben jij ondertussen al in Genève beland?
@berlinetta: Nee, nog niet. Volgende week zit ik er. Als ik er nu wel was geweest had ik geen tijd en zin gehad om te reageren vandaag.
@viezefreddyw: Haha dat dacht ik ook ja! Veel plezier gewenst alvast!
Ziet er erg bruut uit vooral de voorkant vind ik erg goed geslaagd.
CLA op steroïden. Niet meer.
Mooie wagen hoor, maar wie heeft er op die velgen gep…?
Zo’n gril moet op elke Mercedes een optie zijn! Wat een geweldige auto.
Nee, sorry. Ik dacht dat het de richting op zou gaan van de Fisker Karma. Met recht een vierdeurs sportauto om te zien. Laag bij de grond, al het volume tussen de vier wielen. Een verlengde AMG GT, dus. Dit ding is gewoon een Panamera van AMG.. Een dynamisch sturende powersedan.

De kleurstelling is overigens heel ongelukkig gekozen. Door de chromen raamlijsten en deurgrepen, en de rode lakkleur, lijkt het gewoon op een Tesla Model S..
@jochempie: Beetje vergezocht eigenlijk. Vind ‘m juist wel een unieke look hebben. Alleen de Tesla handgrepen dan niet ;)
@stfu: Oké, het deed me er aan denken…

https://s13.postimg.org/i0hp3gs53/comparison.jpg
@Jochempie: Ik vind het idd helemaal geen gekke vergelijking. Afwerkingsniveau en wegligging zullen mijlenver voorliggen op de Tesla. Maar als je kijkt naar acceleratiecijfers, merk je ecjt dat de Duitsers hard aan het proberen zijn om het gat met Tesla te dichten. Ze lijken steeds meer in de buurt te komen!
Nog niet van mening veranderd: de CLS is mooier.
Doe mij maar een Panamera.
Niet wat ik bij een vierdeurs AMG GT had voorgesteld helaas. Dit is gewoon een eerste generatie Panamera in Mercedes kleren.
Een 13 in een dozijn lage sedan, ook wel bekend als 4 deurs coupé. Dit is nieuw geld styling, maar doe mij maar oud geld klasse. Dat kan Mercedes-Benz als geen ander.
De Panamera is geen schoonheid, maar die zou ik wel verkiezen boven deze. Ik kan hem totaal niet mooi noemen.
Dit zou dan weer hoger gepositioneerd moeten worden dan de S65 AMG. Het is interessant om te achterhalen vanuit welke richting in het bestaande gamma deze auto komt. Deze auto komt ‘van boven’, dus van de AMG GT’s, dus van de supercars. De S65 AMG komt ‘van onderen’, het is namelijk een S-klasse.
Voorkant is misschien de beste kant om m te bekijken, de rest ziet er niet uit. En die uitlaat lijkt sjonnie, dat hoort niet in deze klasse. Had meer verwacht van benz, deze is best wel lelijk
Ziet er goed uit alleen die achterkant is rasr
800 pk en dan zo’n achterlijke uitlaat… man man man…
Dus eigenlijk een CLS…
Wat een lelijke anus uitlaat. Schuin van voren en van opzij erg mooi. Die achterkant moeten ze maar overdoen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).