Photoshop du jour: Renault Mégane RS oogt heet

Auteur: , 36 Reacties

Sacre bleu, niet slecht!

Renault Mégane RS photoshop

Renault is in elk geval qua vormgeving lekker bezig. De Talisman is dan misschien wat aan de drukke kant wat betreft lijntjes en fopjes, evenals de kakelverse Mégane, maar het oogt allemaal wat minder bedaagd dan bijvoorbeeld de laatste generatie Laguna. Een auto die je maar bar weinig op de weg tegenkomt.

In de battle om de officieuze FWD-Nürburgring-trofee komen de Fransen weer met een hete RS-versie van de Mégane op de proppen. Slechts nieuws: hij komt als 5-deurs en met automaat. Niet bepaald de ingrediënten voor een hete hatch die ook op het circuit z’n mannetje staat, maar wie weet blaast Renault Sport de wereld wel compleet van z’n sokken met een geweldig scheurijzer. In oktober wordt de auto onthuld in Parijs.

Impressie via Motor136 reacties

Gaaf!
Hahaha automaat?? Gekke Franse
@leemster: Juist wel gaaf dat ze er défèque aan hebben! Clio rs bak is niks mis mee, al snap ik je gevoel.
@fmgarcia: Ja top man die versnellingsbak.. man, man, man

https://youtu.be/q463n63FzC8
@Mika_Hakkinen: Snap jouw gevoel dus ook.. Al vind ik zelf flippers voor dagelijks gebruik echt meer dan prima.
@leemster: ja haha, ook die f1, wtcc, f3, wrc en de rest van motorsport met automaten(niet). Hebben ze goed gezien daar in frankrijk, top.
@leemster: De Clio RS verkoopt nu veel meer dan de vorige RS’jes zonder automaat. Erg jammer maar de (kopende) consument wil gewoon een gemakkelijke power delivery en niet al te veel moeite doen.
Mooi ding. Maar ik denk eigenlijk dat de voorbumper een stuk wilder of aggressiever gaat worden. Dit ding is nogal subtiel sportief, waar de RS-jes van Renault doorgaans allesbehalve subtiel zijn.
@potver7: Kijk eens naar de huidige Clio RS.

Ik vind de ‘standaard’ RS modellen trouwens vrij bescheiden en subtiel ogen over het algemeen. Alleen de heftigere versies zijn een stuk uitbundiger behangen met plastic en stickers.
Wat een lelijk ding
Laatse Laguna maar bar weinig tegenkomen? Ik zie hem regelmatig, en terecht. Is een van de meest betrouwbare auto’s ooit gemaakt. Ze hebben toen echt enorme stappen gezet tov de eerste generatie, wat een rampenbak was.
Ben benieuwd naar de nieuwe RS, hopelijk blijven ze wel echte hard-core Hot hatches maken.
@trustmeiamanengineer: betrouwbaar?
Als mensen op een feestje zeggen dat er geen slechte auto’s meer worden gemaakt, dan raad ik ze altijd een Renault aan.
@janjansen: ja en dat is precies het probleem, die verjaardagsklets bestaand uit vooroordelen die nergens op gebaseerd zijn.
@janjansen: jij roept zeker ook dat Duits betrouwbaar is😂
@janjansen: in 8 jaar 2 nieuwe RS’en gehad. Behalve een startmotor na een jaar in 300.000km nooit een noemenswaardig mankement gehad.
@trustmeiamanengineer: en hij heeft (zéker na z’n facelift) een ontzettend mooi neusje!
@trustmeiamanengineer: Je bedoelt de tweede generatie neem ik aan?
@phaeton: Ohja inderdaad! Ik was de eerste generatie even vergeten. Dat was best een goed ding volgens mij.
@trustmeiamanengineer: en dan bedoel je waarschijnlijk de phase 1. De phase 2 was al een enorme verbetering tov van de eerste.
bron: rijd zelf een phase 2 dCi, inmiddels 270dkm en loopt nog steeds als een zonnetje.
@prod: Lekker houden en gewoon doorrijden!
@trustmeiamanengineer: Ik heb vandaag in de nieuwe Talisman gezeten, ik zeg als MB-liefhebber dat die auto er van binnen en buiten 10X beter uit ziet dan de gevestigde Duitse orde! Wat een bak, stuur verwarming, stoel verwarming/verkoeling, vol leder, 4Control, massage, led koplampen en alle technische poespas erop (initiale paris) 19″ velgen, Hallo VW, BMW, Audi en Mercedes? Waar zijn we? En dat voor €46000. Echt een schitterende wagen! Troeft de Passaai op alle vlakken af. Leuk feitje, de Talisman is samen ontworpen met Mercedes. In de smart ruil stond dit ook vast dus kwalitatief en technisch zal alles tiptop in orde zijn!
Zonde als er geen 3 deurs coupe komt, de huidige Megane RS vind ik heel erg mooi. Maar goed daar staat tegenover dat de nieuwe 5deurs Hatchbak wel mooi is in tegenstelling tot de huidige.
Zeker niet slecht, hij komt alleen wel wat zwaar over.
@sketcher: De nieuwe megane is even zwaar als zijn voorganger (1180kg).
Ik vind de huidige mooier. En dan bij voorkeur die van voor de facelift.
@dutchdriftking: idem hier…
Nice
Mehh… Geen driedeurs vind ik wel een gemis. Er zijn maar weinig hatchbacks die er als vijfdeurs beter uitzien dan hun driedeurs-broertjes. Vooral op het sportmodel vind ik het beter staan.

Wat betreft de automaat; ik zou liever een handbak opteren in een hete hatch. Maar de Mégane is geen kleine jongen meer. In die Clio is de automaat echt dé reden waarom ik die niet zou kiezen, maar bij een klasse groter wordt het een ander verhaal. De concurrentie biedt immers ook allemaal automaten aan, al dan niet als optie.
5-deurs met een rolkooi achterin? Dan houd je echt van je kinderen.
Is het dan iig een DCT met flippers?
Ik was eerst ook ‘tegen’ een automaat op je sportieve bakkie, maar aangezien ik geen mooie versie met handbak kon vinden op mn M3, ben ik voor een DCT gegaan. En ik moet zeggen; het is errrrrrg vet; ik ben om! Gevoel is echt instant. Je krijgt een subtiele klap in je rug en het is nog een lekker geluid ook.
@gregorius: subtiele klap in de rug is altijd fijn toch….
Zal ongetwijfeld sneller zijn maar niet leuker om te rijden. Dit zal het zelfde verhaal zijn zoals met de Clio, sneller maar helemaal niet leuker om te rijden.
@RazorHead: wat is wel leuk om te rijden dan volgens jou?
Meer sacre yellow, am i right? Am i right?
Het probleem voor een RS rijder is niet de DCT maar een slechte DCT bak. Huidige clio met DCT is waardeloos, zo traag, gewoon slechtste DCT op de markt, dan liever de vorige clio rs met handbak. Een megane RS verdient een DCT zoals in M3/M4 of RS3… Porsche GT3 heeft overigens ook dual clutch…maar dan wel de beste die er is…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).