Pierre Gasly ontvangt zijn “auto v/d zaak” van Red Bull

Auteur: , 45 Reacties

Kijk, daar doen we het voor.

De 22-jarige Pierre Gasly heeft een tumultueuze paar jaar achter de rug. Nadat hij 2016 afsloot op een hoogtepunt door de laatste GP2-titel binnen te hengelen en daarmee dacht recht te hebben op een Formule 1-zitje bij Toro Rosso, werd hij op een zijtraject gezet. Hiervoor moest hij naar de andere kant van de wereld vertrekken. In Japan wist de Fransman echter direct te imponeren, dus mocht hij van Der Marko alsnog terugkeren. Na een seizoen bij het zusterteam van Red Bull te hebben doorgebracht, heeft de energiedrankgigant Gasly uitverkoren de stoel van Ricciardo over te nemen.

Terwijl de critische Formule 1-fan zich nog ernstig afvraagt of Gasly in 2018 wel voldoende heeft laten zien om een overstap te verdienen, heeft het team besloten om de Franse coureur alvast te belonen met een nieuwe bedrijfsauto. Hoewel Red Bull inmiddels van motorleverancier is gewisseld en het zich niet meer met Renault maar met Honda in zee bevindt, werkt het nog altijd samen met Aston Martin. Zodoende kunnen de coureurs rekenen op de allerbeste, nieuwste bolides van de Britse sportwagenfabrikant.

Anno 2019 betekent dit dat Pierre Gasly de monsterlijke krachtige DBS Superleggera voor zijn deur krijgt. De auto is afgelopen zomer aangekondigd en heeft sindsdien menig hart overwonnen. Gasly is ook tevreden met zijn nieuwe aanwinst, zo laat hij op social media weten. Begrijpelijk. De V-vormige twaalfcilinder in de 1.700 kg wegende coupé perst er 725 pk en 900 Nm uit en daarmee kan de auto snelheden van maximaal 340 km/u bereiken. Hoewel de DBS Superleggera bij zijn aankondiging gehuld was in een fraai scharlakenrood heeft Gasly gekozen voor een subtielere tint: grijs. De grom van de V12 zal de aanwezigheid van de Aston Martin echter ruim van tevoren aankondigen.45 reacties

Zo kan het ook.
Wat zou die in de bijtelling doen?
@gertjan2012: niks. Direct verkopen en je hypotheek aflossen.
@fiero: je lease auto verkopen? Je kan beter je huurhuis verkopen. Wie heeft dat nou voor 28 euro in de maand?
@hplh: LoL. Duindorp, Jantje.
@gertjan2012: ongeveer 13,5k per maand netto ;-)
@jeebee: weet niet hoe jij dit berekent, maar zo moet dat: 400k euro is 100k bijtelling. Dat komt op 8.3k per maand bruto bijtelling. Netto 4k.
@kareljansen: deze unit is toch 1,5 Mln?
@jeebee: in het artikel over deze A.M. is het een sarcastische opmerking van A.W. dat ie bij ons dan wel 1.5 ML zou kosten :)
@sidelo: hahaha ;-) ok, niets verbaast me meer. Ik wilde laatste een 3 serie leasen voor het werk. Vorige was 43k, deze bleek opeens 53k. Ik kijk nu voor een VW Polo
@kareljansen: beetje geneuzel maar bijtelling is 22% en geen 25% meer. Wel grappig dat er meteen weer link wordt gelegd tussen bijtelling en leaseauto overigens.
@gertjan2012: ik moet eerlijk bekennen dat ik niet geheel op de hoogte ben van de Monegaske bijtellingsregels, maar ik gok 0%😂
@gertjan2012: elke gereden km is gewoon zakelijke reclame al is het het zoveelste tripje naar het huis van Hefner. Dus geen privekm dus geen bijtelling.
Prachtige auto van de zaak natuurlijk maar vindt de grille iets te overdreven voor een merk als AM. De DBS had precies de juiste proporties. Niet dat ik tegen m’n werkgever daarom deze auto zou weigeren.
@bassx: plak er nummerplaat op en het probleem is weg. De Rapide S had hier ook last van. Zonder nummerplaat een te grote bek, met nummerplaat perfect.
Je kan het slechter treffen met een auto van de zaak
Vind het nou niet echt een handige gezinsauto….
– Geen plaats voor de kinderwagen
– Geen plaats voor het bier….
@slowland: gewoon bier en kinderen in de kofferbak en klaar is kees
@slowland: kratje bier past wel en met zo’n wagen worden je kinderen wel opgevoed door een papa in een megane station 1.5dci
Dat is potverdikkeme mooi! Die spec op de foto’s is echt prachtig hoor! Maar toch zou ik zelf geen voor donkergroen met lichte velgen en een pindakaas interieur🤤
@mats106rallye: gaan*
@mats106rallye: Goeie smaak, zo eentje wil ik ook wel. Met gele remklauwen als finishing touch.
@rrvliet: ja precies! Bij Aston Q heb je soort geel bronzige remblokken. Doe mij die dan maar😉
@mats106rallye: Prima, ik doe mee!
@mats106rallye: Aparte keus, ik heb zelf liever lederen bekleding.
@koen0373: hahaha😂
@koen0373: verdomme, zit hier dom voor me uit te grinniken in m’n eentje
Achterkant is prachtig maar die voorkant heeft veel te veel gaas. Wat meer onderbumper zou mooier zijn.
Verder zal dit best lekker rijden met zo’n V12.
Geen kleurrijk figuur dus, die rode kleur staat toch wel beter. Maar leuk forensen zo.
@niex: Valt weinig van te zeggen. Gasly is op vakantie in de VS en heeft deze auto een paar dagen te leen gekregen. Zijn echte company car zal ‘ie thuis in Frankrijk wel krijgen. Ik ben benieuwd of ‘ie dan ook voor een veilige spec gaat of het lekker bont maakt. Doorgaans komt ‘ie de paddock binnen met een kledingstijl die niet onder doet voor de gemiddelde profvoetballer, dus wellicht zal ‘ie bij het speccen van zijn eigen Aston net zo flamboyant uit de hoek komen.
Mooi leven
En dat, terwijl hier in dit land Jan minimaal niet eens de benzine kan betalen om naar de voedselbank te rijden. Mijn god, wat is Red Bull diep gezonken.
@kunstomdathetmoet: ik lach je even heel hard uit. Hahaha
@koen0373: waarom?
@kunstomdathetmoet: Dat is een sarcastische opmerking, toch? Want het is uiteraard vervelend dat er mensen anno 2018 in Nederland nog afhankelijk moeten zijn van een voedselbank, maar als je die logica gebruikt om dit te veroordelen kun je alles wat mooier, lekkerder of leuker is dan nodig afschaffen.
@kunstomdathetmoet: hahahahaha, tranen in de ogen
@kunstomdathetmoet: oh god, de Calvinisten zijn weer wakker. Gun een ander nou eens zijn succes en plezier. Socialisme werkt NIET.
Denk dat je volgend jaar een beetje de situatie Hamilton-Bottas of Alonso-VanDoorne bij RBR krijgt. Ricciardo kon Verstappen nog een beetje bijhouden. Ik schat Ricciardo veel hoger in dan Gasly.

Gasly moet mentaal ijzersterk zijn wil hij vertrouwen in zijn eigen kunnen blijven houden. Of hij schikt zich helemaal in de rol van tweede rijder.
@Rick-dos: of hij verrast iedereen en maakt het Max nog knap moeilijk. De tijd zal ’t leren.
Zal die ricciardo balen met een renault van de zaak 😂
@polar: Twingo?
@polar: Renault RS 1.0 bedoel je?
Staat leuk naast z’n NSX.
Vind ‘m niet mooi. De DB9 klopte qua lijnen en alles wat daar van af werd geleid, maar deze… 🤔… Ik vind ‘m te lomp en de achterkant is nogal… Zwart.
Stiekem zou ik liever een NSX willen 😛

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).