Pik deze Lexus LC op voor 130k

Auteur: , 35 Reacties

Niet per se een prikkie, maar je krijgt zeker waar voor je geld!

Als je 20 jaar terug in de tijd gaat en kijkt naar het merk Lexus, zie je niet veel meer dan een net-iets-luxere Toyota. De afgelopen jaren zijn er echter een aantal dingen veranderd. De auto’s begonnen er gedurfder uit te zien, maar misten vooralsnog dat beetje extra om het publiek van hun charme te overtuigen. Na het introduceren van zowel de LC 500 als de LC 500h, is er volgens @casperh echter weinig ontkomen meer aan. (Rijtest)

Het aparte gevaarte is alweer even in Nederland, zo ook bij deze dealer, waar je hem kunt oppikken voor €129.285,00. Wees hierbij wel op je hoede dat het niet om de krachtigere, natuurlijk ademende LC 500 gaat. Mocht je het zelf niet merken, dan zal je portemonnee dat zeker wel doen; de LC 500 is namelijk zo’n €50.000,- duurder! Wat de LC 500h in geluid en vermogen tekort komt, maakt hij op technologisch gebied echter in veelvoud goed. De eerste Lexus met het Multi-Stage Hybrid System beschikt over een 3,5-liter V6, die tezamen met de elektromotor en het lithium-ion accupakket 359 pk produceert. De viertraps automaat reguleert de boel, en zorgt er tevens voor dat ‘ie in ongeveer 5 seconden aan de 100 km/u zit.

De Luxury Coupe in kwestie probeert het overigens nog interessanter te maken met het Touring Pack. Dit pakket gooit er nog een aantal pikante extraatjes bij, zoals een actief meesturende achteras, een limited slip differentieel en carbon fiber instaplijsten, inclusief Lexus-logo.

Dank aan Rachid voor het tippen!35 reacties

Heb hem laatst op de IAA eens goed kunnen bekijken en toen vond ik hem toch iets minder dan verwacht. Hij oogt niet vanuit elke hoek even lekker. Desondanks vind ik het toch nog een fraaie auto. En als je een comfortabele en luxe GT zoekt, dan is dit de ideale auto.
Heb er in de US een aantal zien rijden. Vind het nog steeds een lelijk ding. Net als die RC overigens. En ik krijg altijd een jaren 80 Corolla gevoel bij de knoppen en hendels, bij elke Lexus overigens.
@E34M5Touring: juist die knoppen geven me dan weer een goed gevoel. Dan weet ik dat het niet stuk gaat in tegenstelling tot veel moderne euro premium wagens
@tenaci:

Inderdaad, alle knoppen van mijn Lexus werken nog, en het mooie is dat er geen zgn softtouchrubber opzit dat na verloop van tijd loslaat, zoals je bij veel Audi’s ziet. En dat na 19 jaar. http://i.imgur.com/gawHU.jpg
@e34m5touring: Hier op autoblog lees je best vaak wat negatieviteit over de schermen van tegenwoordig, waar je alles mee moet bedienen en tijdens het rijden wel onhandig is (omdat je echt goed moet kijken waar je je vinger neerzet)
Dat is met deze knoppen in ieder geval geen probleem :D
Dacht in een flits dat het een schadeauto was.
Man wan lillik hok
Interessant stukje techniek die 4 bak!
@wimbraber: inderdaad! Filosofie er achter is ook razend interessant!!
Prachtige wagen.
Haha 4 traps automaat. Was de shit in 1979!!
Hoe briljant de auto’s van Lexus ook zijn, ik knap telkens weer af op het uiterlijk. Het oogt allemaal net ff te geforceerd. Niet in de laatste plaats bij deze LC500h.
Mooie auto met vloeiende lijnen
Die 50 mille schijnt ook wel te merken zijn, verschillende autojournalisten geven aan dat de LC500 een veel fijnere auto is dan de 500h! Maar wat een geweldige bak is dit, ik zou ‘m veel liever rijden dan bijvoorbeeld een Mercedes S-klasse coupé.. Nu alleen de vraag wat BMW met de 8-serie gaat doen…
@jochempie: In welk opzicht is die dan fijner? Ik heb het namelijk nog nergens gelezen dus ik ben wel benieuwd.
Doe mij toch de V8 maar.
Prachtig! Het interieur is gewoon kunst… Het mooiste interieur op de markt. Zeker in het echt. Materiaalgebruik en afwerking kan nu gewoon niks anders aan tippen!
@svenska_aeroplan_ab: Vandaar dat ik het niet om aan te gluren vind. Normaalgesproken red ik mijzelf met de gedachte dat ik ware kunst niet begrijp, maar dit dashboard slaat echt alles. Lelijke vale kleur ook.
@svenska_aeroplan_ab: Het roept bij mij associaties op met Dumb and Dumber. Ook hoe de zwarte knopjes afsteken vind ik een misser.

Qua design vind ik het echter erg gaaf en bijzonder. Een andere kleurstelling en ik ben om.
@svenska_aeroplan_ab: vind het contrast tussen moderne drukke exterieur en veel klassieker en rustiger interieur vooral leuk!
PS: de techniek is wel wat complexer dan ‘met 4-traps automaat’… Hij heeft 2 versnellingsbakken. En 2 elektromotoren overigens. Technisch kunststukje
Bij het zien van het eerste plaatje viel het kwartje pas. De achterkant, en met name de achterlichten, lijken een moderne variant van wat de Supra was. Alleen heeft deze een druiper opgelopen.
Geweldige auto. Heerlijke extravagante styling. Prachtig interieur en na vele jaren Toyota hybride rijdend: ongeëvenaarde techniek en betrouwbaarheid.
Polariseren heeft het auto landschap hard nodig, nu Citroën het (bijna) vergeet te doen, is dit een aanwinst t.o.v. al die Duitse (copy) meuk.
Mijn favoriete nieuwe auto van het moment. Ik vind hem zeer fraai. Zeker in het echt is het echt drop-deadgorgeous. Interieur is om van te watertanden. Topkwaliteit en origineel. Ik begrijp dat het niet de smaak van iedereen is. Maar daar is de auto ook niet voor bedoeld. Dat mag ik wel. Een ware aristocratische GT. Je mag hem zo voor de deur zetten.
Indrukwekkende bak! Zo anders dan alles wat er op de markt is en een mooie mix van agressieve en stijlvolle lijnen, en dan ook nog eens in elkaar geschroefd zoals alleen Lexus kan…

Hoewel de Volkswagen Pheaton net zo’n prestigeproject was en de ontwikkeling en productie daarvan ook een technisch hoogstandje was.
Er rijdt een rode hier in de buurt. Ziet er prima uit en ik kan het zeker waarderen!
Er is in mijn ogen maar één ECHT mooie Lexus, en dat is de LS600h van 2010-2013. Dat vind ik wel zo’n prachtbak!
Een gewaagd design, je houdt of walgt ervan. Ik vind het een prachtige auto.
@bassx: Tsja, ze zijn nogal doorgeslagen bij Lexus in t ontdoen van hun saaie, degelijke imago.
Wacht nog maar 5 jaar, dan pik je hem voor de helft van het geld op. Ondanks dat, vette bak en goed dat Lexus zoiets (anders) durft te maken
@janmetdelangeachternaam: met welke auto is dat niet zo? Sommige exoten buiten beschouwing gelaten
Goeie combi. Alleen de specs in deze prijsklasse zijn niet spectaculair
Mooi!! Pas nog eentje zien staan bij Lexus Hasselt in dat donkerrood. Was op slag verliefd. Misschien zou ik hem nog boven de F-type verkiezen!
K zou m niet in t zwart uitvoeren, maar ik ben toch nog steeds fan van de Lexus LC

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).