Polestar gaat Volvo’s nóg leuker maken

Auteur: , 33 Reacties

Een dritje neerleggen in een Volvo. Wie had dat gedacht?

Volvo S60 T6 R-Design '18

Polestar is lekker bezig de laatste tijd. Volvo ook trouwens. De samenwerking lijkt zijn vruchten goed af te werpen. Polestar begon als onafhankelijk raceteam en werd na diverse samenwerkingen overgenomen. Met Polestar heeft Volvo zijn eigen in-house performance divisie zoals Mercedes dat heeft met AMG en BMW met M. Na de Volvo S60 en V60 Polestar en vele tuningskitjes komt er een nieuwe, eigen sportcoupé van Polestar. Dat is nog niet alles, ze gaan vierwielaangedreven Volvo’s leuker maken.

Volvo S60 Polestar '18

Dat gaan ze doen middels software. Het wordt beschikbaar gesteld voor alle Volvo’s die staan op het CMA en SPA platform van Volvo. Dus eigenlijk alle moderne Volvo’s. De software moet er voor zorgen dat er meer vermogen naar de achterwielen gaat om zo te zorgen voor een fijnere balans en prettigere rijeigenschappen. Volgens Polestar zorgt de upgrade ervoor dat de chauffeur de auto beter kan beheersen en dat de auto agieler aanvoelt en ís. Tussen de regels doorlezend kunnen we concluderen: minder onderstuur. Het nieuwe systeem wordt geactiveerd als de bestuurder kiest voor het ‘Dynamic’ rijprogramma.

Volvo S60

Het systeem wordt beschikbaar gesteld van 2019 op de Volvo XC40, S60, V60, XC60, S90, V90 en XC90. Een kleine disclaimer: het systeem wordt alleen beschikbaar gesteld op AWD modellen met ‘echte’ vierwielaandrijving, dus met een fysieke aandrijfas naar achteren. De T6 en T8 Twin Engine hebben een elektromotor aan de achterkant.33 reacties

De meeste Volvo rijders die ik tegen kom hebben al moeite genoeg met woon/werk verkeer. Denk niet dat een driftfunctie dat gaat helpen eerlijk gezegd.
@E34M5Touring: de meeste Volvo’s die ik tegen, hebben rode en blauwe strepen en hebben nog wel eens moeite een rotonde te nemen. Een drift functie zie ik dan wel als welkome verbetering. In maatschappelijk belang he
@kenner: ik weet niet wat voor Volvo’s jullie tegenkomen , maar de Volvo zoals hierboven mag zo bij mij voor de deur neergezet worden! Niks mis mee toch?!
@kenner: hahahah moeite een rotonde te nemen. Wat gaan die agenten hard als ze jou reactie lezen 👍🏾
Een dritje?
@branko: Ik leg elke ochtend na de eerste bak koffie een dritje
Volvo rijders behoren reeds tot het traagste wat dit land kent. Wat dit gaat toevoegen weet ik dan ook niet.
@borrelnoot: skkkrrt, D2 linkerbaan broooeeer. Wat zeg jij…
@autowilly: jij D(eed) 1 maar ik D(eed) 2 AAAHHWWW
@autowilly: Wel die R-Design pakkie erop doen broer.
@borrelnoot: Dat, of ze rijden als gekken omdat hun auto toch superveilig en beschaafd is. In een BMW of Mercedes* hou je je een beetje in om geen proleet te zijn, maar in een Volvo kan je los want het blijft tenslotte een nette auto.

*Merk op dat Audi niet genoemd wordt
@frederik: sinds de v40 als ultieme lease mobiel zie ik toch een ontzettend aantal idioten rijden in volvo’s. Overigens mijn vader heeft een occasion d2 v40 gekocht, en het is wel een geweldige auto. Hoezo gebruiken er trouwens nog zo weinig BMW’s hun richting aanwijzer?
@gasskaas: omdat wij daar geen zin in hebben….
@cpp1: omdat wij al uit je zicht zijn voordat je hem ziet knipperen!
@gasskaas: omdat ze die in het optiepakket niet aangevinkt hebben.
@gasskaas: Het onderhoud is al duur zat. Straks moet je die lampjes ook nog vervangen!
@gasskaas: huh…rijden er 4 miljoen BMW’s op de Nederlandse wegen? Dat wist ik niet?
@gasskaas: HEEEYYY, laat
Mij erbuiten. te weinig te weinig??? Ik geef tegenwoordig teveel richting.
@borrelnoot:
Sorry, plankgas gaat het nog niet al te hard met 69pk. Maar ik doe mijn uiterste best.
Als Polestar er nou eens een paar cilinders aanplakt, daar zouden Volvo’s wel wat van opknappen.
Leuk om een T6 als afbeelding te pakken, waar de upgrade dan weer niet op kan :)
@v0lv0freak: Ze zien er allemaal exact hetzelfde uit. Alle persfoto’s met smakelijk ogende Volvo’s zijn Twin-Engines, zo ongeveer. Vandaar ;-)
@willeme Welke modellen hebben dan 4WD? Volgens jullie con-collega’s van die andere autoiets is dat van de S/V90 alleen de D5, voor de V60 alleen de T6 (die jij benoemd als Twin Engine?).

Of je moet de XC / Cross Country versies bedoelen… Vind ik het niet zo relevant voor eerlijk gezegd. Dat zijn nou niet de auto’s waar je lekker mee gaat scheuren.
@dunhozzie: In Nederland zijn diverse modellen met D5 en T6 leverbaar met échte AWD. De Twin Engine modellen hebben anders een elektrmotor. Het geld vanaf 2019, wellicht dat er dan meer modellen zijn bijgekomen (al dan niet op de Nederlandse markt).
@dunhozzie: ik rij een D4 V90 en die heeft ook AWD
Mooie wagens, die nieuwe generatie Volvo’s.
Tja, dat gaat al die onnodig links hangende V40’s niet naar rechts krijgen….
@dutchdriftking: Als ze daar nou eens een niet uitschakelbare assistent voor uit zouden vinden mogen die modellen meteen op 4% bijtelling worden gezet. Ongeacht de uitstoot.
@dutchdriftking: klopt, het zal ook niet beschikbaar zijn voor de V40😉
@banaan7: Voor een V40 Polestar zal anders best een markt zijn….
Tenenkrommend dit..
Dikke pegels om een keer een driftje te kunnen maken… wat een grap… koop een BMW!
5 cilinder.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).