Polizia heeft nieuwe Gallardo LP560-4

Auteur: , 15 Reacties

In crisistijden moet je als overheidsinstantie zuinig aan doen met de centjes, een Lamborghini Gallardo is dan natuurlijk een zeer bescheiden vervoersmiddel.

Polizia Lamborghini Gallardo

De Italiaanse politie had namelijk ook voor een Aventador kunnen kiezen, maar dat was misschien ‘too much’. Een Gallardo LP560-4 voldoet prima en heeft alles in huis om te dienen als ideaal maffia-achtervolg-apparaat.

Vrienden met de lokale Lamborghini dealer zullen ze wel zijn bij de Polizia. De jongens hadden al een tijdje een aantal Gallardo’s op het bureau staan, maar die waren blijkbaar aan vervanging toe. Wachten op het nieuwe model was er niet bij, als ze iets willen in Italië, dan willen ze het meteen. Vandaar de Gallardo LP560-4.

De Italiaanse snorren zijn overigens niet de enige die verwend worden met hightech automotive spul, ook de politie in Dubai, Zuid-Korea en België hebben de nodige paarden op stal staan.

Check de spot van jonathan997 op autojunk. (LET OP: kan als schokkend ervaren worden door VW-Touran-agenten.)15 reacties

De vermelding België klopt niet, de Gallardo was een stunt op een beurs van een bedrijf dat stripings op voertuigen aanbrengt…
Ze zijn daar ook zo lekker gewoon gebleven, die Italianen.
Vroeger reed de Italiaanse politie alleen met Italiaanse auto’s (Fiat, Alfa). Tegenwoordig rijden ze veel met Audi’s. Ik denk dat de Gallardo’s te maken hebben met de bestelling van de Audi’s (gratis Gallardo bij afname van 25 Audi o.i.d.).

http://www.fiammeblu.it/albums/userpics/10339/normal_P6200019.JPG
@topless:
in piemonte en liguria rijden ze met passats
@topless: Schandalig! Dat hoor gewoon een 159 te zijn.
@topless: Bij ons op het bedrijf hebben we 28 Audi’s op de parking! En we hebben geen Gallaro gekregen! Ik ga eens klagen bij de dealer :-)
Rijden ze nou in heel Europa VAG?
@norge:
Tja, ze moeten wat in hun strijd om de grootste te worden…, als je ze niet kan verkopen geef je ze toch weg. Altijd wel een noodlijdende overheid die ze hebben wil.
De lp520 en lp560 hebben ze beide gekregen van lamborghini. Zal deze ook wel zijn.

De lp520 of “gewone” gallardo is een jaar of 2 geleden in de puinpoeier gereden.
Nou Spyker, geef ons die supercar!
Een politie-Donkervoort GTO. Waar blijft hij toch?
Heel verstandig voor een land met een schuld van tweeduizend miljard euro.

Zijn ze daar helemaal gek geworden ofzo?
Wel eens een Italiaanse testrijder op de openbare weg zien losgaan? Dáárom de politie ook een Lambo. Beetje smeermiddel :) En niemand klaagt!
Als ik me niet vergis vervoeren ze transplantatie organen in het bakje voorin de Gallardo.
Zo vreemd is het dus niet dat je voor zoiets een Lambo gebruikt.
Denk wel met weemoed terug aan de ouwe juten-911 die je vroeger nog wel eens zag op de snelweg…
Berlusconi heeft het gedaan !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).