Lamborghini Gallardo opvolger wordt op IAA 2013 onthuld

Auteur: , 16 Reacties

In september moet het gaan gebeuren, dan zien we waarschijnlijk ein-de-lijk een conceptcar van Lamborghini die ons grotendeels de nieuwe Gallardo toont.

Lamborghini Sesto Elemento: hoeveel overeenkomsten zullen er zijn met de opvolger van de Gallardo?

En om dan maar meteen die andere logische vraag te beantwoorden: in de tweede helft van 2014 moet de nieuwe Gallardo (die volgens geruchten Cabrera gaat heten) bij de dealer staan. De opvolger van de Gallardo wordt gebaseerd op hetzelfde modulaire chassis als dat van de nieuwe Audi R8, een auto die in 2015 verwacht wordt en die 15 tot 20% meer onderdelen gaat delen met de opvolger van de Gallardo.

Er werd in het verleden al het één en ander duidelijk over de nieuwe Gallardo. Zo zou de auto minder ingewikkeld moeten worden doordat onder meer de handbak komt te vervallen en wordt de auto gewoon op het MSS platform gebouwd en komt er dus geen duur carbonfiber monocoque chassis zoals de Aventador heeft. Op die handbak-beslissing lijkt men terug te zijn gekomen als we de berichtgeving van Autocar mogen geloven. Het modulaire spaceframe dat voor de nieuwe R8 gebruikt gaat worden gebruikt een mix van aluminium en carbon onderdelen die ervoor zorgen dat het chassis 24 kilo lichter wordt dan het spaceframe van de huidige R8 dat 222 kilo weegt. Doordat de wielbasis van de Gallardo 3 centimeter korter wordt dan die van de R8 wordt nog eens 3 kilo bespaard, wat het gewicht van het chassis van de Gallardo doet uitkomen op 195 kilogram. De body zal opgebouwd worden uit een combinatie van CRFP (carbonfibre-reinforced plastic) en aluminium panelen, het totale gewicht moet onder de 1500 kilogram komen.

Naar verluidt wordt de opvolger van de Gallardo intern LP724 genoemd en zijn de buitenmaten een klein beetje toegenomen om meer interieurruimte te kunnen realiseren. De auto groeit 16 millimeter in lengte tot 4,50 meter, terwijl hoogte en breedte ongeveer gelijk blijven. Ook de wielbasis groeit, naar 2,60 meter om precies te zijn.

Motorisch gezien wordt er gesproken over een update van de huidige V10 die een vermogen van ongeveer 600 pk mogelijk moet maken, gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak of de optionele zeventraps dual clutch automaat die in de gefacelifte Audi R8 geïntroduceerd is (en het daarin fantastisch doet).16 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Kort om je krijgt gewoon een Audi r8 voor het geld van een lambo…
@mrrallycross: jep… dan maar shoppen bij dat andere Italiaanse merk :-)
@keesje1987: of Britse
@kuzydude: mwah… hoeft niet zozeer…
Mooie ontwikkeling dat ze het allemaal weer lichter proberen te maken. :)
Als ze hem echt simpeler willen maken dan behouden ze de handbak en gooien ze de 4 wielaandrijving overboord. Dat scheelt flink in het gewicht en die dubbelkoppeling automaten zijn ook lomp zwaar.
195kg voor een spaceframe vind ik trouwens best zwaar, dat moet zeker gehalveerd kunnen worden.
Ik word er dus nog niet opgewonden van.

Er staat trouwens een tegenstrijdigheid in het artikel, eerst wordt er vermeld dat de handbak wordt geschrapt en onder in het artikel staat dat die mogelijkheid blijft.
@jrk68: het stond er een tikkeltje onduidelijk, heb het artikel iets aangepast. Men lijkt dus terug te zijn gekomen op de beslissing wat betreft de handbak. Of de eerdere geruchten waren niet waar, wie zal het zeggen?
Weegt de huidige r8 198 kg? Dat is een typfout
@dennisishier: Die 198 kg is het spaceframe los, dus zonder de motor, interieur en alle andere zware zooi ;)
-edit: fixed-

En in de 3e alinea komt er geen handbak, maar in de laatste weer wel…
Maar dat terzijde, vind het streefgewicht van <1500kg niet zo bijzonder, aangezien de huidige Gallardo ook maar ruim 1400kg weegt. Dus <1400kg zou een beter streven zijn geweest.
Er is iets wat ik altijd al raar vond,Dit is een 2 zitter sportwagen, volledig ontworpen voor een laag gewicht met CFRP, CF, aluminium, lichtgewicht stoelen, velgen etc die 1500kg weegt.
Een (willekeurig gekozen) BMW E60 530i is een luxe 5 zitter gezinswagen die ook 1505kg
weegt, dat is niet eens de lichtste uitvoering. Met de murielago/aventador is nog een stuk erger, komt dat enkel door die zware motoren die erin zitten?
Als ‘ie er ook maar in het gifgroen komt!
Komt weer een geld crisis aan…
Het streefgewicht is niet echt spectaculair. En dan vraag ik me af hoeveel duurder hij gaat worden dan een R8.
lamborghini r8 dus.
ik vind Lamborgini een beetje als Red Bull in de Formule 1….
en dat is natuurlijk helemaal niet verkeerd..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).