Porsche 911 GT2 RS MR plaagt Lamborghini-record [updated]

Auteur: , 12 Reacties

LOL! Zo vlak voor de winter er nog even een record uitpoepen.

Porsche 911 GT2 RS MR plaagt Lamborghini-record

Het moet ze diep hebben gezeten bij Porsche. Ze hadden met de sublieme GT2 RS het record voor de snelste productieauto op de Nürburgring Nordschleife in handen, toen Lamborghini met de Aventador SVJ roet in het eten gooide. Met een tijd van 6:44.97 was de Lambo net een stukkie sneller in vergelijking met de tijd van de 911 GT2 RS (6:47.3).

Het begint inmiddels aardig koud en nat te worden in Nürburg, maar dat heeft Porsche niet tegengehouden om een nieuw record te vestigen. Let wel, het record van de snelste productieauto blijft nog steeds in handen van Lamborghini. Porsche heeft namelijk het record van snelste straatlegale sportwagen verbroken.

Porsche 911 GT2 RS MR plaagt Lamborghini-record

De Duitsers gebruikten een door Manthey-Racing aangepakte 911 GT2 RS voor de recordpoging. Deze 911 GT2 RS MR reed de ‘Ring in 6:40,3 minuten. Het record werd behaald op 25 oktober 2018 door testrijder Lars Kern. Dezelfde man die ook verantwoordelijk was voor het oude record met de 911 GT2 RS.

De Manthey-Racing Porsche is op een paar vlakken anders in vergelijking met een reguliere GT2 RS. Het vermogen van 700 pk uit de geblazen 3.8 boxermotor is hetzelfde gebleven, maar er zijn bijvoorbeeld aerodynamische aanpassingen gedaan. Zo beschikt de GT2 RS MR onder meer over een grotere achtervleugel. Ook is het onderstel nog strakker afgesteld.

Porsche 911 GT2 RS MR plaagt Lamborghini-record

Manthey-Racing is gevestigd in Meuspath, vlakbij de Nürburgring. Je GT2 RS kan hier aangepakt worden door er deze GT2 RS MR van te laten maken. Zoals het record al zegt blijft de auto straatlegaal. De recordauto wijkt op slechts één punt af. Porsche moest naar eigen zeggen een speciale racekuipstoel installeren vanwege veiligheidsredenen. Het merk laat echter weten dat de aanpassing geen gewichtsvoordeel met zich heeft meebracht. Een onboard video is (nog) niet vrijgegeven.

UPDATE: we hebben nu ook beeld van de ronde! Bekijk de video HIER.12 reacties

Heb ‘m in juli ook gezien bij de Nürburgring, wat een geweld! https://www.autojunk.nl/2018/07/gt2rs-manthey
@thomcarspotter: wel met een andere motorkap
Alles onder de 8 minuten op de Nordschleife is monsterlijk snel!
@skinnybmw: mijn allereerste rondje in 10:58 voelde al monsterlijk snel. Dit zijn echt bizarre tijden!
-edit: nutteloze bijdrage-
Maar een paar seconden minder dus. Dat het niet 20 seconden minder is, geeft aan dat de tijden steeds dichter bij elkaar komen te liggen. En dat terwijl seconden worden gewonnen/verloren als 10 kilometer verderop de zon harder schijnt.
Vind het wel apart dat ze hier Manthey Racing voor nodig hebben, je zou verwachten dat Porsche die aanpassingen zelf wel kan doen.
@langejohn: dat wordt aanzien als zeuren… Nu is het helemaal goed, zit je vaak op de ring met je GT2 RS dan ga je ook gewoon even bij MR langs, welgeteld 1,5km verderop…
@langejohn: Manthey is sinds kort erkend service center van Porsche, dus ook onderdeel van Porsche.
Maar dit is dus geen productie auto. Dit een straatlegale tuners auto.
Als je een : dubbele turbo op een GT3RS gooit verbeterde aero dan heb je pas een monster
@autospotterkerkrade: Eh, de GT2 is juist een turbo? De enige verdere aanpassing van MR is de aero?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).