Zo is de Kia Stinger een nog dikkere sedan

Auteur: , 24 Reacties

Dikke dik.

De Kia Stinger is, zeker in de V6 uitvoering, een machtige sedan om te zien. Als je ze ziet tenminste, want de fraaie Zuid-Koreaan is een absolute zeldzaamheid op de Nederlandse wegen. Voor de Amerikaanse tuningshow SEMA in Las Vegas is Kia de samenwerking aangegaan met de specialisten van DUB.

Samen hebben ze een Stinger van een andere planeet gemaakt. Deze auto zou zo klaar voor op de set van de nieuwste Fast & Furious film. De Stinger werd namelijk een widebody aangemeten die de auto een agressief aanzien geeft. Check bijvoorbeeld die kont, daar lijken meerdere Picanto’s in te passen.

De auto heet DUB Stinger GT en als basis is inderdaad de zescilinder genomen. Naast de bodykit, werd de Kia voorzien van enorme jetsers van 22-inch. In het interieur is DUB flink over de top gegaan. De zakensedan is nu meer geschikt als vervoersmiddel voor een duistere pimp. Het is oppassen als je een kratje bier in de bagageruimte wilt plaatsen. DUB heeft hier namelijk een fraai audiosysteem geïnstalleerd. Kia en DUB hebben niet bekendgemaakt of de 3.3 Twin-Turbo V6 met 370 pk van een krachtkuur is voorzien.24 reacties

En ook zo verkoopt hij net zo slecht…helaas!
Het enige dikke dat ik kan bedenken is de bult op het hoofd van diegene die dit koopt.
Goed voor de grip op de achterwielen, zo een zware bass.
Ah, de nieuwe Kia Minger.
Al geef je een aap een gouden ring…
@skinnybmw:
Ik vind de Stinger qua design enorm geslaagd.
Ik zou me niet schamen om er in gezien te worden.
@e28forever: Ik wel😉 Vind het een goedko
@skinnybmw: -op design, goedkoop interieur/ouderwets, rommelig en druk. En nog veel te duur ook. Heb sowieso vaak niet zo veel met die Aziaten qua design. Uitzonderingen daar gelaten. Maar dit is mij te goedkoop en ondoordacht. En die 380pk is ook net niks meer, tegenwoordig.
@skinnybmw: duur door BPM zonder bpm goedkoop alternatief
Een Kia stinger is niet dik!
@wildewesten: wel hoor, is GELUKKIG niet alleen voorbehouden aan Duitse auto’s. ☺
Duur ombouwtje. Maar wel lekker!
Ik blijf het interieur van de Stinger toch een minpunt vinden. Het is niet lelijk, maar het ziet er niet luxe genoeg uit voor het segment waar deze auto zich in begeeft. Het doet me eigenlijk denken aan het interieur van een A3 ofzo.
@berlinetta: dat het op het interieur van een A3 lijkt is een compliment voor Kia.
@ikleesookoverautos: Ik vind het interieur van de A3 maar een kale bedoeling, dus in mijn ogen is het niet erg positief. Zeker omdat deze Stinger ook nog een paar segmenten hoger zit.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Wel dikker, niet mooier…
Zo lijkt het tenminste nog wat
Hier in de grens regio zie je ze vaker, allemaal Duits maar toch, hij ziet er goed uit.
Beetje Italiaans, alfa of maserati achtig
Sedan? Sedan?! Ho-ho! Vier deurs coupé!
Ziet eruit als gemuteerde zombie die auto; volgens mij heeft ie gewoon een nekschot nodig om uit z’n lijden verlost te worden …
Dik!
Ik vind hem erg dik zo:
Dikkie dik is oranje…

Maar ik zou “stingie dik” niet van m’n oprit schoppen als de sleuteltjes er ook bij zijn… maar is lekker aftrappen op een leuk slingerweggetje dat dan weer wel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).