Porsche 959 van Arabische prins is door en door goud

Auteur: , 29 Reacties

Het moet maar net je smaak zijn.

Wie als een soort Dagobert Duck in zijn geld kan zwemmen, kan zijn wildste ideeën de vrije loop laten. Vooral voor mensen uit het Midden-Oosten moeten de meest bizarre creaties worden gemaakt. Het Porsche Museum heeft deze week als voorbeeld de hersenspinsels van een Arabische prins uitgelicht. Voor hem moest het merk destijds zeven unieke Porsches 959 samenstellen. Dit gouden exemplaar is er één van.

Hoewel Porsche Exclusive op dat moment in de kinderschoenen stond, had het geen problemen met het ontwikkelen van een reeks spraakmakende uitvoeringen van de 959. Logisch, want de toen hypercomplexe auto had een behoorlijk prijskaartje. Om er in één klap zeven te kunnen afleveren, met daar bovenop nog de kosten van het personaliseringsprogramma, dat was een fijne manier van geld verdienen.

Da Ihr den goldenen 959 des arabischen Prinzen höchst interessant fandet, wollen wir Euch heute einen Blick in den…

Geplaatst door Porsche Museum op Vrijdag 27 september 2019

Hier uitgelicht zien we de gouden uitvoering van de Arabische prins. De volledige buitenzijde van de Porsche 959 is in goud gehuld, van de uitlaatpijpen tot de velgen. Porsche Exclusive heeft daarnaast nog een doorlopende streep aangebracht in een iets andere tint, voor de afwisseling. Het interieur is niet zozeer goud meer eerder beige te noemen, maar het vormt wel een fraaie combinatie.

Aan de techniek van de 959 in kwestie is niet geknutseld. Dit betekent dat hij nog altijd is voorzien van een 2,8-liter zescilinder boxer, die goed is voor 450 pk en 500 Nm. In zijn tijd was het een van de snelste auto’s op aarde. Tegenwoordig staat hij evengoed zijn mannetje: hij haalt op zijn best 317 km/u.29 reacties

Daar staan ze voor bekend de Arabische prinsen: smaak…
Vet zeg , lekker anders als je er al 10 hebt is dit wel een leuke toevoeging
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@wetdualclutch: dat wordt tijdelijke loonsvermindering tot er sprake is van rehabilitatie…
@wetdualclutch: 2 plat liggende 3 in mijn tegenover elkaar. ;)
Euhm, goud, hoe meer hoe beter?
Weegt 19x meer dan carbon en is een stuk minder sterk. Lekker functioneel dus, NIET.

(behalve eventueel als hittefolie, ref McLaren F1)
@Onehp: het is goud lak hoor. Niet goud ’t edelmetaal. Zou idd vrij zwaar zijn. De prins rijdt er zelfs mee rond. Google maar eens
@onehp: sorry, ongeveer 13x zwaarder, hangt af van hoe droog de carbon/epoxy composiet is…
@Onehp: Waarschuwing: titels van AB blogs zijn altijd spectaculairder dan het echte verhaal (beter bekend als clickbait). Enige echte goud op deze auto zit op de vergulde uitlaateindstukken (Endrohre).
@Onehp: Wahahahahahahaha
Zal een zware bak zijn dan als alle onderdelen vervaardigd zijn uit goud, met een soortelijk gewicht van 2,5x meer dan staal.
@alcantara: puur goud is veel te zwak en inderdaad te zwaar.
Wat een wanstaltige creatie.
80’s verantwoord.
Goud, crème en zwart, ik vind het prima kunnen.
Dat goud maakt een 959 nog wanstaltiger dan hij zonder al is. Lelijkste Porsche ever. Wat een hok. Ik vind een Multipla nog mooier.
@mobieler: het is duidelijk dat jij de Porsche Panamericana niet kent. Google maar even, rectificatie zien we wel verschijnen 😉
@forza: Er zijn wel meer kandidaten hoor. De eerste Panamera mag er ook zijn.
@forza: of over de Porsche 914 nog niet gesproken te hebben…
@forza: dat is ook een kandidaat. Maar de 959 wint bij mij.
@mobieler: Je stelt ‘t in wel erg straffe termen, maar ben het in de basis met je eens : één van de minst aantrekkelijke Porsches om te zien. Helemaal in dit af-grij-se-lijke kleurenschema.
Ik vind dat die auto het eigenlijk wel kan hebben…
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Auto blijft top, maar dat kamelenleer hadden ze achterwege moeten laten.
Vals he verpauperd door je rijkdom dan ben.je nog steeds een armoedzaaier …
Smaak is niet te koop…
Hij heeft er toch maar liefst 8015 km mee gereden 🤣😂🤣😂 ik vindt hem wel mooi.
Gaaf, heb zowel dit als zijn paars exemplaar wel eens in Parijs zien rijden naast de Arc d’ triomphe. Schijnen allemaal van dezelfde eigenaar te zijn: https://www.autojunk.nl/2013/12/porsche-959-nu-in-ander-kleurtje

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).