“Toro Rosso-naam verdwijnt uit de Formule 1”

Auteur: , 36 Reacties

Maar het betekent niet het einde van het team.

Toen Red Bull besloot als volwaardig team in de Formule 1 te stappen, duurde het niet lang voordat het ook een satellietteam op de kop had getikt. Hier kon het zijn jonge talenten de tijd geven tot bloei te komen op het hoogste niveau. Het uit Minardi voortgekomen team lijkt vanaf volgend jaar door het leven te gaan onder een andere naam.

Als we de geruchten uit de paddock mogen geloven, dan heeft de Italiaanse formatie, die alweer sinds 2006 onder Toro Rosso actief is in de koningsklasse, besloten zijn naam te willen wijzigen. Naar verluidt zal het zusterteam van Red Bull Racing vanaf volgend jaar ‘Alpha Tauri’ heten.

Nu klinkt dit als een of andere oosterse variant van de energiedrank, in werkelijkheid is het een kledingmerk van het bedrijf. En niet het soort dat slechts halfbakken merchandise verkoopt. Nee, het is een merk waarvan de artikelen peperduur zijn. Een overhemd kost al gauw 100 euro, voor een goede jas betaal je bijna 1.000 euro.

Volgens RaceFans heeft Toro Rosso van de houder van de commerciële rechten van de Formule 1 al toestemming gekregen. Het enige dat nu nog resteert is dat de andere teams in de sport hun akkoord geven middels een zogenaamde ‘e-vote’, waarvoor ze tot donderdag de tijd hebben gekregen. Dit lijkt een formaliteit. Wanneer Toro Rosso groen licht krijgt, dan zal het waarschijnlijk met ingang van volgend seizoen ‘Scuderia Alpha Tauri’ heten.

In ander nieuws: het Formule 1-team van Renault heeft zojuist bevestigd dat het inderdaad stopt met het leveren van motoren aan McLaren. Na 2020 gebruikt het team uit Woking krachtbronnen van een ander team, waarschijnlijk Mercedes.36 reacties

Maar dan wordt de auto vleugellam
Het partnerschap tussen Mercedes en McLaren schijnt al officieel te zijn.
Maar goed dat red Bull geen eigenaar van oilily is.
@brammetjedeb: bestaat dat nog?
@potjak: yup
Soort van Benetton weer terug in F1.
@rick-dos:

Of Andrea Moda…
@carmasterr: Moest ff Googlen om mijn “o ja, dat team was er ook nog” moment te hebben. 🙂
McLaren-Mercedes? Jum. Nu nog de grijs-zwarte kleuren terug met Johnny Walker op de sidepods.
@phaeton: vond de west kleuren mooier
@qoekje: of de prachtige vodafonelivery
Een overhemd van 100 euro peperduur? Terwijl jullie vaak doen alsof iedereen hier een auto van 20.000 euro makkelijk kunnen betalen.
@maferick74: hetzelfde geldt voor de regering, die denken ook dat iedere huiseigenaar 40k heeft liggen om van het gas af te gaan
@lekkerlinksrijden: 25k is genoeg voor een eengezinswoning die van top tot teen geïsoleerd moet worden. Scheelt je weer een leuke occasion…

Alsnog een hoop centen trouwens. Teveel voor velen.
@maferick74: precies, voor 100 euro kun je net een overhemdje bij McGregor kopen.
@maferick74: 100 euro voor een overhemd is inderdaad niet zo gek, en 20.000 voor een nieuwe auto is een tegenwoordig gewoon een budget aankoop, daar heb je net een basis model Clio voor.
Maar die dure kleding is fascinerend, je hebt nu een vrij veel van die merken die in design of kwaliteit niet bijzonder zijn maar als primaire eigenschap hebben dat ze vooral duur zijn, die voeren enorm groot hun logo zodat iedereen goed kan zien hoeveel geld jij aan hun producten besteed hebt. Ik snap niet dat mensen zoiets kopen, het is een wel heel erg eendimensionale manier om je “succes” te tonen, maar als het je lukt zo’n merk succesvol in de markt te zetten, dat is waarlijk briljant.
@maferick74: als je 20k over hebt voor een nieuwe auto betekend dat niet dat je 100 euro over hebt voor een overhemd.
Waarom nog Scuderia in de naam? Dit is toch “Ferrari’s” dingetje.. ookal betekent het maar renstal. Aan de andere kant wel blij voor Mclaren.
@208gtidekkers: omdat het onwijs lekker bekt en je geeft zelf al antwoord. Renstal.
@208gtidekkers: het klinkt wijs….
@208gtidekkers: Scuderia betekend team. Simpel dus.
@pa045: zoals ik al zei, Scuderia betekent “renstal”.. het Italiaans voor team is Squadra
Wat een lulkoek weer. Duurste jas bij Alpha Tauri kost 800 euro, goedkoopste 150.
@vroaaaaaaaaaar: goedkoopste is een regenjas?
@dutchdriftking: ja, en? Is een fatsoenlijke jas tegen de regen…
@dutchdriftking: Nee, een poncho.
Ik mis alleen nog in het stukje waarom Toro Rosso zonodig de naam wil veranderen naar Alpha Tauri? Vind Scuderia Alpha Tauri persoonlijk helemaal niet lekker klinken.
@venividivici: om aandacht te geven aan hun kleding merk en dat dit volgens hun meer oplevert dan de huidige naam…. ja dat zal het vast zijn.
@venividivici: Vind het eigenlijk veel raarder dat het tam bu Toro Rosso heet, vanuit commercieel oogpunt. Voor zo ver ik weet kun je nergens iets van Toro Rosso kopen (andees dan hun merchandise) dus de gecreëerde naamsbekendheid betaalt zich nauwelijks terug. En er zullen maar verdomd weinig mensen zijn die nog nooit van Red Bull hebben gehoord en daar via Toro Rosso van leren, toch?
@vaakbenjetebang: Team, nu. Allemachtig, ik en telefoons.
Verstappen naar McLaren!!

Dat zou ik in ieder geval wel zien zitten. :)
@reactief: Waarom stapte McLaren ook al weer over naar Honda? Omdat ze als klantenteam geen kampioen kunnen worden. Dat gaat ze nu dus ook niet lukken.
@rickthestig: Je kent de historie van McLaren niet? In 2008 met een Mercedes motor kampioen geworden. Eind jaren ’90 ook twee keer en dan ook nog een flinke periode met Honda dat ze gewonnen hebben.

Dit jaar doen ze het eigenlijk ook gewoon zeer goed en ik denk dat ze verder kunnen komen dan Red Bull. Maar voor mij is McLaren ook gewoon nog steeds mijn favoriete team, ondanks de zware jaren. Dus dat in combi met Verstappen lijkt mij erg leuk.
Erg verwarrend met Alfa Romeo. Maar goed, eerdere spraakverwarring was er ook met de naam Lotus. Mij heeft altijd gestoord dat met een ongezond drankje zooooveel geld wordt verdiend door een Oostenrijkse fabrikant dat het twee raceteams er op na kan houden.
@ericd: ja want Heineken is wel gezond. Die sponsort de gehele F1…
@mashell: Inderdaad. Ik zit altijd met open mond van verwondering te kijken dat je een 13 in een dozijn wit T-shirt opeens 100 euro kost als je er ‘Supreme’ op zet…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).