Porsche betrokken bij corruptiezaak, topmensen gearresteerd

Auteur: , 37 Reacties

De autofabrikant kreeg de Duitse justitie op de koffie. Al zal het er niet heel gezellig aan toe zijn gegaan.

Porsche betrokken bij corruptiezaak, topmensen gearresteerd

Gisteren heeft de Duitse justitie in samenwerking met de politie en belasting officiëren een inval gedaan bij Porsche. De zaak had niets te maken met dieselgate, maar was in verband met een mogelijke omkoping. Een belastingadviseur zou vertrouwelijke informatie naar een Porsche-topman hebben gelekt in ruil voor geld. Het zou gaan om een lid van de raad van Porsche AG.

Op basis van deze verdenkingen vond er gister een inval plaats. Zowel de kantoren van Porsche in Weissach en Stuttgart als diverse kantoren en privéadressen van betrokkenen werden onderzocht. Bij de actie waren 176 politiemensen, medewerkers van de belastingdienst en 10 staatsaanklagers betrokken. De inval is onderdeel van een grootschalig lopend onderzoek.

Naar aanleiding van de inval zijn er zes mensen gearresteerd. Het gaat onder meer om topmensen binnen Porsche AG. Ze worden verdacht van corruptie en het plegen van fraude. In een reactie tegenover AFP stelt Porsche volledig mee te zullen werken met de autoriteiten.

Na dieselgate is dit het tweede grote schandaal voor Porsche binnen een korte tijd. Afgelopen maand werd nog bekend dat het merk 535 miljoen euro boete moet betalen voor diens betrokkenheid in het dieselschandaal van Volkswagen. (via Reuters)

Met dank aan @406_v6 voor de tip!37 reacties

Another one drives the Duster..

Ik bedoel..

Another bites the dust..
@ghost: Ik ken dat nummer, komt wel erg dichtbij zo!
@dutchdriftking: die Porsche boven het artikel😂?

Nee serieus heb je al weer wat op het oog?
@ghost: Haha, ik zat heel erg te twijfelen over een hele mooie rode 159, wel een diesel, maar als je de 2.0 JTDM vergelijkt met de 1750tbi ligt het omslagpunt op zo’n 17k per jaar. (Ja de 1750tbi zuipt best wel) Maar toen mijn vrouw begon over het halen van het motorrijbewijs heb ik dat maar meteen vast gelegd. Je moet ijzer tenslotte smeden wanneer het heet is. Eerst dat dus maar, en daarna de 159.
@dutchdriftking: lekker man! Motor rijden zou ws mijn dood betekenen maar de 159 is zeker een lekkere keuze!
@ghost: Geboren worden is je doodvonnis. Waarom niet genieten van motorrijden in de tussentijd?
@ghost: Haha ik denk dat ik wel veilig motor ga rijden. Het gaat sowieso een rode 159 met ti pakket en dakraam worden. Als het even kan met bruin leder. Maar dat moeten we nu dus eventjes uitstellen.😇
@dutchdriftking: als je eenmaal geproefd hebt van het altijd “ filevrij “ rijden op de motor, dan krijgt de auto toch een tweede plek.
Dat legt (bij mij) de automobiele lat een stuk lager. (Lees: praktisch&ruim + voldoende paarden&koppel maar niet moeders mooiste)
@tjorque: Gelukkig weinig last van files. Ik woon vrij dicht bij het werk en reis tegen de stroom in voor en na de spits. Best te doen dus. Maar motorrijden is gewoon heel leuk.
@dutchdriftking: als je enkel voor je plezier gaat motorrijden is dat meer dan geweldig! Bij mij is dat de manier om geestelijk gezond te blijven ondanks de dagelijkse verplaatsing over de Antwerpse ring :)
Rijden voor de fun is tegenwoordig wel eerder zeldzaam, maar ik geniet bijna van elke rit, regen zon, hagel, soms sneeuw. Het houdt me niet tegen.
@ghost: je bent toch al een spook? :)
911 what’s your emergency?

Ik dacht omkoping wel kon Macan tochnie…
@Rick-dos: Okay man, gaan kijken wat we kunnen doen.
@karhengst: Ocayman * 😂
@karhengst: Cayenne’t zelf niet oplossen dan?? 🤔
@drdre1: Nope, Piech gehad.
Een belastingadviseur zou vertrouwelijke informatie naar een Porsche-topman hebben gelekt in ruil voor geld.

In Nederland heet zoiets advies en het betaalde heet adviseurskosten.

Ergo: het verhaal klopt niet. Mss wordt er gedoeld op een ambtenaar. Dat is idd strafbaar.
@911targa: het gaat volgens Faz.net om Uwe Hück, in februari plotseling opgestapt, was voorzitter van de ondernemingsraad. Hij zou -als autospuiter (z’n eigenlijke beroep) tussen de €400000 en €500000 hebben opgestreken. Hij is al sinds 1994 vrijgesteld van werk voor z’n or functie. VW or voorzitter Bernd Osterloh meldde zelfs dat hij €750000 had opgestreken.

Een belastingambtenaar zou bij onderzoek hiernaar informatie hebben doorgespeeld aan de belastingconsulent van Porsche in ruil voor een “tegenprestatie”.

Stront aan de knikker dus.
@406_v6: ja, de OR buiten spel zetten en dus een ambtenaar omkopen.
Ze leren het ook nooit he, die Duitsers…
@svenska_aeroplan_ab: Victor Muller is idd een zeer braaf mannetje..
A tax official is being probed on suspicion of having leaked confidential information to a tax advisor of Porsche AG in exchange for receiving favors, the prosecutor’s office said.

Aha!
In nl gaan bedrijven gewoon naar Rutte en zeggen, we gaan geen belasting betelen.
Rutte zegt dan, tuurlijk joh, prima.
@nore: nou nou nou nou
@vondick: Recent nog een krantje ter hand genomen? Shell, Unilever, Akzo en zo vast nog wel een paar betalen 0 % belasting over de winst. Vraag uw bakker daar eens naar hoeveel hij moet betalen.
@nore: Ik denk dat het minst is wat we kunnen doen om onze bedrijven te steunen. Als we niet oppassen worden ook die opgeslokt door een Chinees of Amerikaans bedrijf. Ik kan je een ding vertellen, dan is er überhaupt een stuk minder geld om over te bekvechten.
Italiaanse toestanden bij Porsche.
@cazzo046: nu nog leuke auto’s maken. Nee grapje! Porsche is prachtig.
@boomhauwer: ik lag dubbel.
Het zit toch in het bloed he bij die Duitsers.. oneerlijk volk
@henkhekje: dankzij die Duitser mogen we nog genieten van de 63s, RS7 en de M5 als het aan dat volk in Brussel had gelegen reden we nu allemaal in een tuk tuk
@tanzanitef30n: een m5 oke, een merc ok. Maar een RS7 is echt een lelijk hondenhok
@henkhekje: ik heb ook niks met Auwdie hoor, alleen de RS7 vind ik wel een best een leuk auto
En dit is dan weer geen “BREEK”?
Het zal vast de koffiejuffrouw weer geweest zijn! Net als bij dieselgate. Toen wusst die ganze Top nichts…
Kijk alleen al naar dat gezicht:
https://i.ytimg.com/vi/cyE8RRNmUDI/hqdefault.jpg

Goeiesmorregens heren!
Grote bedrijven worden steeds meer door financiële criminelen gerund.
Erg jammere zaak!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).