Porsche-dealer gaat gedupeerden terugbetalen

Auteur: , 4 Reacties

Goed nieuws voor de slachtoffer in deze bizarre fraudezaak.

Porsche

Een aanbetaling doen voor een nieuwe Porsche is niet ongebruikelijk. Wel ongebruikelijk is als een Porsche-medewerker er met die aanbetaling vandoor gaat. Het voorval gebeurde bij een dealer in Florida en de fraudezaak werd al gauw wereldnieuws.

Champion Porsche, de dealer in kwestie, heeft bekendgemaakt het geld terug te gaan betalen aan gedupeerde klanten. In eerste instantie zal het autobedrijf het geld uit eigen zak betalen. Er gaat ongetwijfeld een rechtszaak volgen om het geld via de fraudeur alsnog terug te krijgen. Het gaat om een bedrag van maar liefst 2,5 miljoen dollar.

Een rechter bevroor al eerder een Bank of America bankrekening van Champion Autosport. Het ‘autobedrijf’ van fraudeur Shiraaz Sookralli. Op deze rekening stond echter slechts 40 dollar geparkeerd. Copans Motors, het autobedrijf dat onder de naam Champion Porsche zaken doet, heeft de rechter ook gevraagd om vier andere bankrekeningen gelinkt aan Champion Autosport te bevriezen. Mogelijk staan op deze rekeningen meer geld.

Of Champion Porsche ooit die 2,5 miljoen dollar gaat terugzien is nog maar de vraag. Van Sookralli ontbreekt nog steeds ieder spoor, al blijkt uit documenten van de rechtbank dat er wel e-mailverkeer heeft plaatsgevonden. (via Autonews)4 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik volgde altijd Champion Motorsports met aanpassingen/tuning toen de 997 GT3 net uit was, zelfs bezocht. Dacht even dat het dit bedrijf was, wat een bizarre zaak.
Je kan zeggen wat je wilt, hij is er in ieder geval op tijd van door gegaan.

Soms lees je wel eens verhalen van personeel/ambtenaren die ook in staat zijn om grote bedragen weg te sluizen en dan doodleuk op hun werk verschijnen.
@unknown234: Niet soms en ook niet vreemd. Je vind genoeg voorbeelden bij werkgevers als Merrill Lynch, AIG, FannyMae, Barclay Bank, Baer Sturn, Deutsche Bank, UBS Bank, Countrywide, Credit Agricole, Bank Of America, Wells Fargo en de allerbeste ‘criminele werknemers’ vind je bij Goldman Sachs.
@iphonistvongates: Ja, en ook bij de Nederlandse Overheid….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).