Porsche Exclusive doet de Macan Turbo

Auteur: , 31 Reacties

Ook de mini-Cayenne ontkomt niet aan een oppoetsbeurtje van Porsche Exclusive.

Eerder was al de wat minder sterke Macan S aan de beurt, die een wat sportiever jasje aangemeten kreeg. Nu volgt de Macan Turbo; de pretversie die maar liefst 400 pk uit z’n V6 weet te pompen. Meest in het oog springend is natuurlijk de Impulse Red Metallic lak, maar de wijzigingen gaan verder dan dat.

Porsche Exclusive Macan Turbo

Zo is het rode kleurtje eveneens aanwezig in het interieur dat verder met bruin leer is afgewerkt, heeft de Macan Turbo zwarte zijskirts en dakrails en rolt-ie op 21 inch lichtmetaal. Verder zijn de remklauwen vrolijk geel en ogen de bi-xenon koplampen een stukkie stoerder want donkerder.

Daarnaast is deze Macan Turbo te herkennen aan de diffuser tussen de uitlaten en vinden we aan weerszijden SportDesign spiegels terug. Wat deze versie moet gaan kosten is helaas nog niet bekend.31 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
21″? Ziet er uit als 19. Geinig autootje zo, maar dit wordt wel erg veel geld voor een Macan, waarschijnlijk. Zo’n Macan Turbo met Exclusive spulletjes erop zal richting Cayenne GTS bedragen gaan…

Heb ik liever een jong gebruikte Panamera Diesel voor dagelijks gebruik en een oude 911 Cabrio (Hank Moody moniel) voor de zomer.
@gtwillem: Een Panamera diesel… Koop dan een A6 BiTDI. Mooier, sneller, ruimer en goedkoper.
@E34M5Touring: verrek, inderdaad een goede. Ik heb vorige week gereden met een Panamera Diesel en was erg onder de indruk. Sneller dan je zou denken en het stuurt wel twee klassen beter. Lastige keuze. Gooi een 535d Touring erbij en het wordt helemaal moeilijk ;-)
De Macan gaat lekker als ik Amsterdam mag geloven.In het dagelijkse kom ‘m nog niet vaak tegen.
@sydney:
In het haagse kom ik ze weleens tegen, misschien zie je ze vaker dan je denkt, hij is immers alleen makkelijk te onderscheiden van een Cayenne als je hem van achter ziet.
@jrk68: voordeel is dat ze op de PC of op het Noordeinde vaak zijn aan zij geparkeerd zijn… Kun je ze makkelijk onderscheiden.
@gtwillem: Ja ik deed A6 want dat is dezelfde groep. Die Panamera S diesel heeft ‘maar’ 300pk. Zowel de 535d als die BiTDI hebben meer. Heb je minder badge maar een Porsche diesel verliest voor mij toch al een hoop ‘shine’.
Een XF diesel voor mij, 275pk is vast wel over de 300 te chippen. Like a sir.
via iPhone app
@E34M5Touring: de Jaguar heeft veel meer stijl, maar een Panamera is toch echt een andere klasse, qua interieur en qua rijden. En bouwkwaliteit. En betrouwbaarheid en restwaarde. En verrek, je hebt gelijk. Een XF is Like A Sir. Een Panamera is Wie Ein Schnauzer. Doe maar een Arden getunede XF 3.0D S met alle opties dan ;-)
via iPhone app
@gtwillem: en om @tupperware blij te maken combineren we die Jag met een Elise S2 135R om lekker mee te sturen in de zomer. Of een Elise 190 Sports Racer. Of een Elise 99T. Of een Elise S2 Type 72 met VVC upgrade. Of een Exige S1 VHPD. Te veel keuze, te weinig cash…
@E34M5Touring: panamera is over vijf jaar nog stijlvol, A6 is dan een oud hok..
@gtwillem: porsche en diesel….aaaaaarghhhh..pijn in mijn oren
@maarten020: Porsche en SUV gaat gelukkig wel goed samen…
@gtwillem: vind ik ook helemaal niks
Het ziet er echt verschrikkelijk lelijk uit. Knakentuning maar dan voor de hoofdprijs.
@bouwvakkert: overdrijven is ook een vak
-edit: thanks! Aangepast-
Oogt niet eens zo verkeerd!
Alles is rood behalve de remmen, zou zeggen vink de Keramische remmen uit en je hebt gewoon mooie rode remklauwen dan ziet het er beter uit. Maar zoals de rest zou ik dat geld ook besteden aan een ander auto. Een Cayenne GTS of een Panamera. Beter een kale Cayenne dan een volle Macan.
@lamborghiniaventador:
Als je zonodig rode remmen wil moet je gewoon harder trappen..
Tenzij je remklauwen bedoelt, dan moet je voor een potje verf even naar Half…., O W8, de Gamma dan maar?
@tupperware: vergis je niet! Halfords bestaat nog steeds
@lamborghiniaventador: de remklauwen van de keramische remmen zijn bij Porsche toch echt geel (PCCB’s). De standaard remblauwen zijn rood. Persoonlijk vind ik geel ook mooier.
@lamborghiniaventador: daar verschillen we van mening. Ik vind de Macan er dramatisch veel beter uitzien dan de Cayenne en de Macan is amper kleiner. Volgens mij moet je wel goed gek zijn wil je nu nog een Cayenne kopen.
@mashell: amper kleiner? Ga eens achterin een Macan zitten… Echt krap qua hoofd- en beenruimte
Best een knappe wagen, maar die middenconsole die lijkt wel enorm op de Seat Leon, das dan wel weer jammer.
Wat een ontzettende topauto!!
Een SUV met minder wheelgap dan de gemiddelde sedan. Waar gaat het heen met de wereld…
De turbo had toch 2 led strips boven elkaar als rij de verlichting?
Er zitten ook nog niet standaard einddempers op zo te zien. De overburen hebben er sinds kort een en die heeft volgens mij de voor de Turbo standaard trapezo├»de uitlaten…of nou ja, zo’n gek vormpje in ieder geval, niet rond. De uitvoering word ik overigens niet blij van, niet de kleur voor deze auto zeker niet met die gekke zwarte bumpers op de deuren (moet dit premium zijn? Ik dacht juist dat we afscheid hadden genomen van zwarte strips op de zijkant van een auto midden jaren ’90).

Moet wel zeggen dat ik, ook nu ik ‘m zo’n beetje dagelijks zie staan, de Macan iets positiever ben gaan beoordelen. Ik vond het eerst maar een rare Q5 maar het is toch wel een auto met een heel andere uitstraling, bijna een soort hot hatch die wat hoger op de poten staat. Komt ook elke keer best wel een roffel uit als ‘ie start…iets teveel misschien zelfs voor een normale personenwagen (ik vind het wel leuk maar kan me indenken dat je dat zelf op een gegeven moment als berijder van de auto genant gaat vinden…het is tenslotte geen sportwagen).

Maar…gewoon een donker kleurtje, 20″ kruisspaakwielen eronder en nog even die 24K CO2 tax eraf, zo zou ik ‘m wel overwegen als ik de coins had.
Whaha diffuser op een SUV. Wel lekker kleurtje.
Toen de Macan op de markt kwam dacht ik echt dat het een hit zou worden; maar ik zie ze toch erg weinig. Jammer, want ik vind het wel een mooi design ( niet voor gekozen vanwege te beperkte binnenruimte)
Krijgen we het nou serieus elke keer te horen als Porsche een niet-standaard kleurtje op hun auto’s smeert. Who the fuck cares…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).