Porsche gaat 20 opgeknapte modellen verkopen

Auteur: , 32 Reacties

Van een eerste generatie Boxster tot een oude 911.

Dit is je kans om een smetteloze Porsche in handen te krijgen. Porsche UK heeft voor de aanstaande NEC Classic Motor Show iets bijzonders in petto. De Britse tak van de Duitse autofabrikant heeft 20 auto’s op unieke wijze opgeknapt en ze zullen elk verkocht worden.

Van die 20 auto’s gaat het in 10 gevallen om een eerste generatie Boxster. De auto’s zijn gerepareerd en opgeknapt door Porsche Centrums in het Verenigd Koninkrijk. Elk model komt met een custom interieur en met de Porsche-lakkleur Liquid Metal. Deze tint was enkel verkrijgbaar op de 918 Spyder, wat de restauratie erg bijzonder maakt. Bij de restauraties werden enkel originele onderdelen vanuit Porsche Classic gebruikt. Elk exemplaar komt met een ’70-anniversary’ badge in het interieur.

Vanwege het 70-jarige bestaan van het merk zullen de Porsches te zien zijn op de NEC Classic Motor Show. Hier kunnen aanwezigen ook aangeven als ze interesse hebben in het kopen van één van de auto’s. Eind dit jaar zal de daadwerkelijke verkoop plaatsvinden.

Naast deze opgeknapte auto’s, staat Porsche ook stil bij 20 jaar Boxster. Britse dealers die deel hebben genomen aan de ‘Restoracing’ competitie zullen een eigen opgeknapte exemplaar tentoonstellen. Het gaat hier om Boxsters met een livery die gelinkt is aan de rijke racehistorie van Porsche.32 reacties

Boxsters kosten in de UK haast niets meer. Voor 3-4K heb je een 986, Boxster S voor rond de 5K en een 987 begint ook al vanaf die range. Toevallig vorig weekend nog naar aan het kijken geweest.

Paar redelijke auto’s op de kop tikken en voor 30K doorschuiven. Dat is goed geld verdienen.
@stephane8200: zit je nou hier je bedrijfsgeheimen te verklappen?
@mashell: wat Porsche UK doet bedoel ik.
@stephane8200: jaja, een boxter met veel miles en het stuur aan de verkeerde kant voor 30k verkopen? Succes!
@kareljansen: het gaat over wat er in het artikel beschreven staat. Met Porsche Approved stempel er op.

Misinterpretatie is een vak apart, zo zie je maar weer.
@stephane8200: En jij denkt dat Porsche voor deze auto’s als basis een aferagde exemplaar van 4k neemt? Als dat al zo is, dan is er wel meer dan 30k nodig om deze in concourstaat te krijgen..
@kareljansen: *afgeragd
@kareljansen: dan verkopen ze ze voor 50K. Daar gaat het niet om. Mijn punt is dat ze weinig kosten en dat ze het slim doen. Jouw enige punt was de wijsneus uit te hangen terwijl je het verkeerd begreep. Kan gebeuren. Volgende keer beter.
@kareljansen: dan verkoop je dat ding in onderdelen
Een beetje fatsoenlijke sleutelaar lapt zijn/haar auto gewoon zelf op. Veel eervoller, vind ik.
@tge1: helaas zijn er in de praktijk maar bar weinig ” fatsoenlijke” sleutelaars, wat soms voorbij ziet komen is tranentrekkend en dan in de advertentie opgeven over professionele restauratie.
@tge1: Maar niet iedereen die van auto’s houdt is een fatsoenlijke sleutelaar. Dan is het toch fijn dat je iets speciaals kunt kopen / laten maken.
@reactief: Uiteraard, het zijn ook mooie restauraties in dit bericht! Maar het is meer het gevoel dat ik bij een restauratie ervaar. Ik heb een drietal restauraties van mooie auto’s van doe-het-zelvers gezien (waaronder mijn buurman :-) ) en dat was allemaal vakwerk! Ik kan zelf ook niet restaureren, daarom koop ik geen opknapprojecten. :-)
@tge1: Dat waren veel “restauraties” in mijn eigen bericht zie ik net….!
Wat een moeilijk gedoe zeg, gooi die dingen gewoon op een online auction. Moet men weer helemaal daarheen voor die bak. Klein geheimpje over succesvolle mensen die je product willen kopen: ze hebben weinig tijd.
@jochempie: Ja, Porsche heeft echt geen idee wie z’n klanten zijn.
@reactief: Daar lijkt het op, of niet?
@jochempie: Ze verkopen een ”’experience”’, geen auto.
Die paarse broeken weten dat dit helaas aanslaat.
@Jochempie: inderdaad, die succesvollen zitten hun tijd te verdoen op nutteloze blogs! :)
@p993: Hell yes!
Hoop dat ze in die boxer een sneller blok lepelen,, die zijn echt traag!
@kennone: mijn 205 met 4 traps automaat, die is pas traag
@kennone:
Een blok Ìn een boxer lepelen, dat wordt moeilijk…
En allemaal met zwarte velgen…man man man…
@cpp1: Bij Porsche zitten ze nog maar in 2011…
@cossiekiller:
Ik weet niet of je het al gezien hebt, maar zwarte velgen zijn nog altijd aktueel.
Niks verkeerd mee.
@cpp1: Blijkbaar vindt men zwarte velgen nog altijd mooi. Ik vind het ook niet misstaan. Wat is er hip op dit moment qua velgenkleur?
@tge1: gewoon silver, en het gewoon lekker silver laten.
Dat two-tone geneuzel wat je tegenwoordig ziet is ook geen porem.
Jammer dat het weer met zwarte velgen moet……
Wat is er mis met zwarte velgen …ik heb ze ook onder mijn porsche gemonteerd en vind het erg fraai staan …wat spannender dan zilver ..maar natuurlijk smaken verschillen.
@zwafra: Het is tenslotte bijna winter.
Had wel wat meer foto’s willen zien, ik ben groot fan van de 1e generatie boxster.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).