Porsche geeft de 911 drie oude race-liveries

Auteur: , 23 Reacties

Maar, het lijkt alsof ze hun best niet echt gedaan hebben.

Speciaaltjes van de Porsche 911 zijn tegenwoordig heet. Dat is eigenlijk nog een understatement, want als je zo’n ding in je garage hebt staan dan heb je goud in handen. Oude bijzondere edities van de 911 leveren tegenwoordig de hoofdprijs op bij verkoop. Oké, in het geval van de ongeliefde 996 valt het nog steeds mee. Maar zelfs voor een recente 50th anniversary edition betaal je inmiddels meer dan ze nieuw kostten in 2013. Dat terwijl ons aller @autoblogger zijn artikel over de auto nog inleidde met de ronkende tekst:

Porsche viert feest, de 911 bestaat namelijk 50 jaar. Reden voor een hele dikke special edition? Nope, het is een gewoon jubileummodelletje geworden. Een heel exclusief jubileummodel dan? Nee, ook niet. Er worden 1.963 exemplaren van gebouwd, niet echt weinig ofzo.

Oef. Ouch. Enfin, Porsche weet zelf natuurlijk ook dat dergelijke speciaaltjes lekker in de markt liggen. Ze claimen bij het merk dan wel de speculanten in de wieken te willen schieten, maar the lady doth protest too much. Ondertussen maken ze namelijk wel een paar cynische specials voor de Britse markt op basis van de Carrera 4 GTS onder de naam British Legends Edition.

De speciaaltjes eren Britten die voor Porsche Le Mans gewonnen hebben. Het gaat om Richard Attwood in 1970 met een Porsche 917, Derek Bell in 1982 met een Porsche 956 en Nick Tandy in 2015 met een Porsche 919. De auto’s zijn uitgevoerd in iets wat lijkt op de livery van de winnende auto’s. In 1970 was dat de Porsche Salzburg livery, in 1982 won Derek Bell in een Rothmans Porsche en Tandy won in de bekende recente wit-zwart livery. Probleem is alleen, echt overtuigend is de gelijkenis niet. Of denk jij van wel? Check het, in de gallery!23 reacties

Het is dat de originele er naast staan. Anders had ik de link nooit gelegd. Wat een Halfords stickerset zeg… Dan ben je wel een enorme rooie broek als je hier geld op stukslaat.
@E34M5Touring: Ik zat ook al te kijken ja. Het lijkt er niet eens op. Gewoon een marketingstunt voor degene die gevoelig hiervoor zijn.
@viezefreddyw: Ja en je weet gewoon, ergens op zo’n 911 meeting staat straks een tandarts uit Houston trots te vertellen dat ie een dikke Rothmans livery op z’n auto heeft. Kei-exclusief en zo…
@E34M5Touring: waarom is jouw reaktie zo zuur, het is een optie waarvoor je kunt passen want smaak is persoonlijke voorkeur. Voor sommigen is het wel een premium optie, waar ze graag een mooie som geld voor neerleggen. Persoonlijk hoeft deze mede lander niets van dit, echter gun ik andere Porsche adepten hun plezier in deze.
@barry355gtb: Omdat jij meer tijd hebt gestoken in een reactie met dure woorden dan zij in dit actiepakket…
@E34M5Touring: kopje citroen gedronken?
Ik vind een nummer op een auto altijd zo nutteloos als het geen modelnaam of een echt racenummer is dat gebruikt wordt.
@wouterjeuring: er zijn vrij veel loodgieters en thuiskapsters met je oneens, een telefoonnummer op je zakelijke auto heeft nut.
Nogal slecht gelukt…. Als je een gave Porsche racer voor op de straat zoek, lees dit eens : https://www.topgear.nl/autonieuws/deze-porsche-962-is-een-daily-driver/?utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F
Ach, er zijn altijd mensen die deze niet speciale specials kopen. Niet speciaal maar ik zie ze liever rijden dan een huis tuin en keuken golf.
Ik zou de link niet met het origineel niet leggen in elk geval
Gemiste kans van Porsche. Paar van die lullige stickers is niets meer dan een gimmick. Ze hadden beter over de gehele auto de liveries 1 op 1 over moeten nemen. Met name de Rothmans versie vind ik belabberd. De blauwe kleur komt niet eens overeen met die van de racer.
‘Perfect from the beginning’ zeggen ze waarschijnlijk en laten we nu eerlijk zijn een Porsche kun je moeilijk radicale aanpassingen aan doen. Wat mij betreft staat rood ‘m goed! Moest ik miljardair zijn, wist ik het wel!
@sulobb: Als miljonair niet dan?
Gaat Pom nu volgen met Dutch Racing Legends op een 911 voor de nedelandse markt.
D’Ieteren in België met Jacky Ickx…..
Jongens jongens, dat kan toch wat beter dan een simpel baantje en een cijfer onderin. Hoe lang hebben ze hiervoor zitten brainstormen denk ik dan?
Lijkt nergens op, gemiste kans!
zonde dat is t gwn zonde
Wat het ook is, mij zou je er blij mee maken
Leuk. Livery’s ontwerpen die het net niet zijn, en niemand zal bestellen. Gewoon omdat het kan.

Het zou leuk zijn als Porsche eens all the way zou gaan, en echte dikke livery’s aanbied. Gewoon complete wagen in racelook. En als één merk daar mee kan showen, is het Porsche wel.
Ben misschien 1 van de weinigen, maar dit is echt mooi! Gewoon een daily driver met nét een beetje extra. Je zakelijke relaties vinden dit nog tof, met zo’n compleet opgeschmuckte racekar ben je gewoon een clown: daarmee ga je maar naar een trackday.
Inspiratieloos, ondanks de historie? Knap van ze! Saai, suf, safe….Duits….
Premium zeg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).