Porsche stuurt geheime uitnodiging naar klanten

Auteur: , 28 Reacties

Er zit er altijd wel eentje tussen die zijn neus voorbijpraat.

Porsche stuurt geheime uitnodiging naar klanten

Het is niet ongebruikelijk dat klanten alvast een exclusieve preview krijgen voordat de rest van de wereld aan de beurt is. Met name autoshows zijn hier een voorbeeld van. Nog voor een wereldpremière krijgen klanten de kans de auto in het echt te bewonderen. Een privilege.

Foto’s maken is verboden en klanten worden gevraagd de informatie voor zichzelf te houden. Bij dit soort previews is er altijd wel een klant die lak heeft aan de gestelde regels, zo ook tijdens dit preview event in New York. Porsche nodigde klanten uit om alvast mee te kijken wat de Duitse autofabrikant heeft meegenomen naar de New York Auto Show.

Niet alleen neemt de autobouwer de 992, een Panamera en de gelifte Macan mee naar de autoshow. Ook de 911 Speedster is aanwezig. Een klant nam een stiekeme foto van de Speedster als bewijs en stuurde deze naar Carbuzz. De verwachting was dat Porsche in Genève de productieversie zou tonen, maar de 991 Speedster was een opvallende afwezige. Nu lijkt het erop dat het merk de Speedster heeft bewaard voor de New York Auto Show. Krijgen die Amerikanen toch nog een wereldpremière.

In Europa hebben we de 991 Speedster voor het laatst gezien op de autoshow van Parijs. Dit betrof een concept. In New York moet straks vermoedelijk het productiemodel -eindelijk- gepresenteerd gaan worden. Porsche bestaat in 2019 alweer 71 jaar, maar de Speedster was eigenlijk een cadeautje uit 2018. Er komen namelijk 1.948 exemplaren van deze 911, een verwijzing naar 70 jaar Porsche.28 reacties

Voor de liefhebbers van beleggingsproducten.
@amghans: is die vorige in waarde gestegen? Heb er geen idee van eigenlijk. Beleggen is trouwens prima, toch? Hoewel autos dienen om gereden te worden, dat ter zijde
@amghans: of een bijkomende daily 😉
Porsche zou gelimiteerde oplages moeten stopzetten..meer vraag, meer maken, zo ging het vroeger des te meer..
@ghost: Vroeger was de oplage niet gelimiteerd, maar werden er minder van gebouwd.

Ze moeten speciaal voor dit model een behoorlijk afwijkende auto/assemblagelijn bouwen. Als je van te voren dan kan inschatten hoeveel er gebouwd gaan worden, dan is dat natuurlijk een droomscenario. Je weet precies hoeveel er gebouwd gaan worden én dat ze allemaal verkocht zijn. Goede businesscase van Porsche. Er moet wel geld verdiend worden met het bouwen van de auto’s.

Toen Porsche ‘deed wat de liefhebbers en puristen wilden’, flirtte het bedrijf met een faillissement. Dus goede zet van de Zuffenhausers.
@willeme: “Toen Porsche ‘deed wat de liefhebbers en puristen wilden’, flirtte het bedrijf met een faillissement. Dus goede zet van de Zuffenhausers.”
Mwah, klopt niet helemaal. De tijd waar jij het over hebt was de tijd van de 928. En die 928 moest de opvolger worden van de 911. Die oude herriebak met een rochelende luchtgekoelde 6-cilinder achter de achteras werd gezien als een (pijnlijke?) erfenis uit het verleden. Een anachronisme, een reliek. Weg ermee! Het werd tijd voor een GT: watergekoelde motor voorin, achterwielaandrijving, groter, zwaarder en luxer. De 911 zou binnen 5 jaar uitgefaseerd worden…
Dat was een gigantische inschattingsfout. De 928 is inmiddels allang dood en begraven de 911-er is nog steeds onder ons.
De aanzet tot het herstel begon volgens mij met de Boxster…
@jeroenwz: De tijd die ik bedoel zijn de vroege jaren ’90. De tijden van de 928, 964, 968 en 993. Naar mijn weten ging het niet heel erg best met Porsche in dit tijd ;-).
Ben benieuwd wat ze van die spiegels hebben gemaakt die op de concept zaten. Dat het andere spiegels zijn is wel te zien op de foto maar 1 x zoom levert al 8bit kwaliteit op dus maar even wachten op “officiële” foto’s.

Speedster modellen heb ik altijd een soort haat/liefde verhouding mee. Kan niet echt zeggen dat ik ze lelijk vind maar om nou “mooi” te zeggen vind ik ook een stapje te ver gaan. Toch blijft het model me op een bepaalde manier wel intrigeren.
@rhellema: Ik vind de Speedster-modellen altijd de net wat mooiere versie dan de cabrio. De cabrio ziet er in mijn ogen altijd uit als Quasimodo. De Speedster lijkt altijd wat beter te kloppen.
@berlinetta: dat Quasimodo gevoel heb ik dus altijd met die speedster door die “bochel”. Ik vind de gewone cabrio dan toch net wat eleganter gelijnd. Grappig toch hoe smaken kunnen verschillen?
@rhellema: Maar die bochel heeft de cabrio ook. Ik vind het juist bij de Speedster eleganter gelijnd:
https://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjVxYDejMXhAhVJJFAKHaMlCfsQjRx6BAgBEAU&url=https%3A%2F%2Fnewsroom.porsche.com%2Fen%2Fproducts%2Fporsche-911-speedster-concept-world-premiere-70-years-sportscar-celebrations-road-ready-study-15603.html&psig=AOvVaw3TfqpDusHv_fYIobfSnV5I&ust=1554971007255701

https://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwi2wdb_jMXhAhUGElAKHfSHChYQjRx6BAgBEAU&url=https%3A%2F%2Fwww.porsche.com%2Fnetherlands%2Fnl%2Fmodels%2F911%2F911-gts-models%2F911-carrera-gts-cabriolet%2F&psig=AOvVaw2Sxcfhwk13zrk3uFbZQMfU&ust=1554971124919419
@berlinetta: Ik zie dat de linkjes niet echt lekker werken.

Iemand die mij kan uitleggen hoe ik een afbeelding netjes kan linken? Ben niet zo handig met computers.
@berlinetta: maar als ik dan naar deze kijk van de 997

Speedster; https://www.autoblog.nl/gallery/Porsche/911_Speedster/Porsche_911_997_Speedster_1.jpg

Cabriolet; http://www.parts-specs.nl/photos/0472949-Porsche-997-Cabriolet-Turbo-2009-thumb.jpg

Niet echt dezelfde hoek maar ik denk wel dat je weet wat ik bedoel.
@rhellema: Bij de 991 Speedster ziet het er wel heel anders uit. De 997 Speedster is inderdaad ook niet mooi.

Vraagje: hoe link je die afbeeldingen zo?
@berlinetta: ik had gewoon de foto’s aangeklikt en de link die daarna in de browserbalk kwam gekopieerd en dit zo in het tekstvak geplakt.
@rhellema: Hmm vreemd dat ie dat bij mij nooit doet dan.
@berlinetta: ik ben ook geen whizzkid dus ik durf het ook niet te zeggen.😁👍🏻
Ik check nog even mijn spambox waarom ik niet uitgenodigd was
@bluetiger99:
Geachte meneer Tijger,

U was niet uitgenodigd omdat we uw e-mailadres niet hebben.

Met vriendelijke groet,
Porsche 911
Is de foto gemaakt met een Xerox?
@Gulli: Ik zet in op een raboscanner.
@87tb: dan ga ik vanavond de raboscanners afgieten.
Speedster <3
Toch nog maar eens een euromillions lotje kopen…
Kijk toch nog een speedster en Sportclassic van de 991.2!
Ik heb vroeger ook veel gelekt, maar ben ermee gestopt.
Man, man, wat een werk is dat!
Kijk, dat kiekje maken stelt tegenwoordig geen bips meer voor. Gewoon met je mobieltje, klik en klaar is die 12 Megapixel foto.
Maar dan begint het pas. Dan moet je de foto gaan bewerken alsof hij geschoten is vanaf 1500 meter afstand / alsof de plek waar het object geparkeerd stond verlicht was met slechts 3 van die LED waxina-lichtjes van de Action. Je moet soms figuranten inhuren die net doen alsof ze willen voorkomen dat je die foto maakt en natuurlijk moet je de mannen ook nog gaan blurren of, beter nog, een balkje voor de ogen shoppen. En je moet vooral creatief blijven. Je kunt natuurlijk niet 2 keer een grove korrel vage kleurenfoto aanleveren. Nee, zwart/wit! Da’s weer eens wat anders. Maar jah, dan de vraag wat de volgende keer te bedenken…
@ramshoek: Ik lek nog steeds als een dolle.

Maar dat is gewoon de ouwe dag ….
Kan ik alvast bestellen..?
Laat mij raden? Weer een andere 911 versie?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).