Porsche verzamelaar Albert Westerman overleden

Auteur: , 20 Reacties

Nederland is een petrolhead armer.

Porsche VW State Of Art

Multimiljonair Albert Westerman is overleden. Hij is het meest bekend als de oprichter van het kledingmerk ‘State Of Art’. Dat merk was speciaal gericht op de man die wat meer te besteden had voor een overhemd, polo of kaki broek. Met het merk State Of Art was hij jarenlang sponsor bij veel auto-evenementen waarvan de Mille Miglia veruit de bekendste is.

Westerman was een van de bekendste autoverzamelaars van Nederland. Hij stopte heel veel geld, dat hij verdiende met State of Art, in oude auto’s. Met name Porsches waren populair bij Westerman. Zo kun je in State of Art commercials en advertenties de oude Porsche 356 en 911 zien. Westerman was zo gek van klassieke auto’s dat hij bij het hoofdkantoor van State of Art in het Achterhoekse Lichtenvoorde een eigen automuseum met werkplaats had gebouwd.

Porsche 550

De vader van Albert Westerman begon in 1936 een brei-atelier. Westerman juni volgde de Hogere Textiel School en kwam in 1965 in dienst bij de Tricotagefabriek Albert Westerman (de naam van het bedrijf). In 1975 nam Albert het bedrijf van zijn vader over. Begin jaren tachtig werd de naam van het bedrijf omgedoopt tot ‘Albert Westerman Groep’. In 1986 richtte hij State of Art op. Westerman was tot 2008 de grote baas van State of Art, daarna gaf hij het stokje over. Albert Westerman zijn vermogen werd in 2016 geschat op een slordige 50 miljoen euro. Hij laat 5 kinderen na. Albert Westerman werd 75 jaar.

Imagecredit: @escher93 via AutoJunk.nl20 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Die gast heeft een mooie collectie Porsches opgebouwd. Helaas waren ze niet allemaal even origineel, maar vooruit! Ben zeker jaloers op hem.
Daarnaast heeft State of Art ook gewoon goede overhemden dus sponsor ik hem graag op die manier ;)
@airc: ze worden tenminste gebruikt waar ze voor zijn! RIJDEN!! Ze staan niet binnen te wachten tot ze meer geld waard worden! Top van westerman! 👍🏻 RIP
@jupke: Dat maak jij ervan, dat is aan de eigenaar zelf te bepalen.
@ferdinandvw: dat heeft hij toch ook bepaald of niet? Hij rijdt ermee!
@airc: Vooral de state of art racing collectie is prachtig, heel wat shirtjes en truien van.
Zelfs een aantal jassen en body warmers.

RIP Mr Westerman.
Had hij een ziekbed, want 75 jaar vind ik nog niet echt iemand op leeftijd.
@venividivici: mijn opa was ook niet ziek, ging ook heen in zn slaap met 75 jaar. Soms is het leven wat het is.
@ghost: Tja, is wel zonde. Vanaf 85 zou ik pas kunnen zeggen, “hij/zij heeft een mooie leeftijd bereikt”.
@venividivici: zeg dat nog is als je 80 bent en al 20 jaar last van je rug hebt. dan denk ik dat de gemiddelde persoon 75-80 een prima leeftijd vindt.
@venividivici: Het hebben lichaam van een drukke ondernemer heeft iets meer te lijden dan die van een werknemer waar om 17u de knop omgezet wordt.
@johnhert: dat is ook wat kort door de bocht. Het is gewoon een gegeven dat niet iedereen even oud wordt.
@johnhert: Dat is inderdaad wat kort door de bocht. 40 jaar in bijvoorbeeld een verffabriek werken en ondanks dagelijks om 17:00u maar huis gaan heeft ook niet echt positieve effecten voor een gezond en lang leven.
@johnhert: Vertel dat aan een dakdekker…
@venividivici: de gemiddelde leeftijd voor mannen is 80. Dus als je op je 75e overlijd is dat niet heel bijzonder. Kan gewoon. Wat wel fijn is dat hij 10jaar lang ook van zijn verdiende vrije tijd heeft kunnen genieten
Ze werden wel gebruikt waar ze voor zijn! RIJDEN! Ze staan niet te wachten tot ze meer geld waard worden! Klasse Mr Westerman👍🏻 RIP
Ik vermoed dat de collectie wel in de familie blijft. Staat mij bij dat sommige van de kids van Albert ook meerijden in de Mille Miglia en andere rally’s.

-EDIT: dank, is inmiddels aangepast!-
Treurig verhaal. Hij hield er in ieder geval een mooie hobby op na. En zijn kleding is van prima kwaliteit.
@sportevo: niet bijzonder treurig toch? Dat hij sterft uiteraard wel, maar is niet op een uitzonderlijk jonge leeftijd. Heeft een mooi leven en top loopbaan gehad, genoeg geld om te doen wat hij wil. Als ik zo sterf op m’n 75, vind ik dat geen treurig verhaal ;-)
State of Art mijn favoriete kledingmerk , RIP aan dhr Albert Westerman,ook veel respect voor zijn prachtige Porsche verzameling
Koop al jaren State-of-art kledij. Goede kwaliteit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).