Lezersvraag: wat zijn de engste auto’s (namen)

Auteur: , 153 Reacties

Griezelen met auto's en hun namen.

Lezersvraag: wat zijn de engste auto's(namen)

Het is vandaag Halloween. Althans, voornamelijk in de Verenigde Staten. In Nederland is het feest inmiddels ook gecommercialiseerd zodat pretparken en feestwinkels er aan kunnen verdienen. In dit thema passen ook diverse autonamen.

Rolls-Royce heeft al jaren een angstaanjagende line-up met de Phantom, Ghost en Wraith. En wat te denken van Dodge met namen als Hellcat en Demon. Heel vrolijk klinkt het allemaal niet, maar de namen zijn inmiddels ingeburgerd onder petrolheads.

Er zijn ook modelnamen die in eerste instantie minder beangstigend klinken. Vaak omdat we de betekenis erachter niet weten. Zo verwijst Murciélago traditiegetrouw naar een vechtstier, maar in het Spaans betekent het vleermuis. Of wat te denken van Diablo. Wederom een vechtstier, maar in het Spaans betekent het duivel. In het verleden werden ook tal van duistere namen gebruikt. Bijvoorbeeld de Playmouth Prowler (de sluiper) of de Pontiac Banshee, een naam die verwijst naar een mythisch wezen.

Een auto hoeft qua naam niet eng te zijn om je bang te maken. Zo klinkt de eerste generatie Porsche 911 Turbo heel gewoon voor een buitenstaanders, maar autoliefhebbers weten de echte bijnaam van deze auto. En wat te denken van de Fiat Multipla. Zwetend in bed wakker worden met die vreemde koplampen die je aanstaren. Brr…153 reacties

Renault Laguna
@el-loco: Toegegeven, angstwekkende modellen tot Type II. Maar.. het kan nog veel enger.

Vel Satis.
@skid: Ik weet niet wat enger is, de naam of de elektronica. Helse rampenbakken waren het, Christine is er niks bij!
@danoontjepower: rijdende flipperkast
Aston Martin Vulcan
@wachtmaartotmijnvtecinkicktyo: Citroen AX Volcane;)
Dodge Ram
@mercbenz: Ram the daughter, dodge the father
911
@sanderp: Citroen Cactus(sen)
Christine…
Fiat Multipla
@trololol: haha ja of de eerste generatie Porsche 911 Turbo, of nee wacht. De Playmouth Prowler! Volgens mij staat dat voor sluiper. Ik heb dat ergens gelezen.
@RubenPriest: Het is Plymouth. Playmouth klinkt als de titel van een pornofilm.
BMW 2-serie Active Tourer. De gruwel…
Cullinan
@spotcrewda: ah de Rolls Royce Cunnilingus
(Opel) minerva. Klinkt als een boze heks bij de kleine zeemeermin (gehoord van een vriend)
@keeper1: meriva* ×£@^÷€×¥!& autocorrect
@keeper1: meriva*
@keeper1: Dat geval heet Ursula, ik zie de link niet helemaal :)
In mijn geval is het “Mazda”.

Nog nooit zo’n onbetrouwbaar hok gehad en vooral nog nooit aan een auto gewerkt die zo monteur onvriendelijk was. Werkelijk alle schroefjes, bouten en moeren waren verrot. En soms hadden ze zelfs nog bedacht dat het een goed idee was om de moeren vast te hechten met een lasje… Ik heb er nog nachtmerries van.
@lekbak: Mazda monteur onvriendelijk? Oei.. Als jij ooit aan een Renault gaat sleutelen krijg je terplekke een hartaanval. Nee, Mazda sleutelt over het algemeen erg prettig.
@techniekmeneer: Ik ben een hobbyist die voornamelijk aan oude auto’s sleutelt (mercedes vooral) en een beetje aan ford en volkswagen. Zelfs mijn a-klasse uit 2005 was prettiger. Je moet meer weg halen voor je ergens bij kunt maar alles wil tenminste los. En die was maar twee jaar jonger!
@techniekmeneer: een goeie monteur kan alle auto’s repareren!
@jupke: maar moeren die vastzitten met een las is gewoon hopeloos. Goeie monteur of niet heeft daar niks mee te maken.
@peug206: ik heb nog nooit vastgelaste moeren gezien. Bij welke onderdeel van die Mazda was dat?
@jupke: Jij had een eigen autobedrijf toch? Vrijwel alle auto’s hebben vastgelaste moeren.. Vaak gebruikt bij het subframe, bevestiging van draagarmen, schokbrekers etc..
@techniekmeneer: in deze gevallen is dat lasje wel handig.
@hplh: Vastgelaste moeren is heel vaak handig, voorkomt dat een moer gaat meedraaien, scheelt weer een extra ringsleutel.
@jupke: Gedeeltelijk mee eens. Tegenwoordig is het echter niet meer te doen om van elk merk alles te weten, auto’s zijn daarvoor te complex geworden.
@techniekmeneer: werk jij bij een dealer of universeel?
@jupke: Dealer. Heb wel enkele jaren bij een universeel gewerkt, maar dat is de toekomst niet..
@techniekmeneer: een dealer wel? Hij kan het dealerschap zo kwijt zijn hoor.
@jupke: Een dealer heeft veel meer kennis en technische gegevens in huis dan een universeel. Auto’s worden complexer, als universeel weet je een klein beetje van heel veel auto’s. Een dealer weet veel, van een kleine groep auto’s. Universele garages blijven adverteren dat ze alles kunnen, maar dat kan tegenwoordig gewoon niet meer.
@techniekmeneer: dat willen ze klant laten geloven! Bij de dealer hebben bijna geen auto ouder dan 5 jaar. Na 5 jaar beginnen de problemen. De goeie sleutelaars en storingszoekers zitten bij universeel! De dealer wat alles van zijn merk en voor de rest niks. Goedkoop en goed repareren kunnen ze niet.
@jupke: “goedkoop en goed repareren kunnen ze niet” Het valt mij wel op dat je alles en iedereen over 1 kam scheert. Élke dealer is flut, élke VAG motor is slecht.. Als dealers flut zijn vraag ik mij toch af waarom universele garages naar ons toe komen als ze er zelf niet meer uit komen. Anno 2018 is het onmogelijk om voldoende kennis van alle merken te hebben. Onderhoud gaat prima, maar bij storingen en reparaties ben je als universeel vaak beperkt.
@techniekmeneer: dat zegt maar van de universele garage bij jou in de buurt. De dealer vervang eerst dat wal altijd voorkomt en als dat het niet is gaat hij zoeken. Had een vriend van mij bij zijn leasemercedes. Eerst de deurmodule vervangen om er daarna achter te komen dat er een stekker niet goed in het stekkerblok zit. Komt nooit voor zei men! Normaal is het altijd de module. Module weer terug in het magazijn klaar!
@jupke: Wat een vooroordelen weer.. Het heeft geen zin om deze discussie nog voort te zetten.
@techniekmeneer: dat zeggen ze altijd als ze geen argumenten meer hebben! Jij moet in de politiek!
@jupke: Ja ik moet in de politiek, en jij terug naar school ;)
@techniekmeneer: je leert het meeste in de praktijk door al meer dan 30 jaar aan alle auto’s te sleutelen!😬
@lekbak: welk model was dat?
@lekbak: welk onderdeel van welke Mazda was dat?
Opel meriva/suzuki wagon R/Daihatsu move, elke keerals ik die tegen kom vrees ik weer van de weg gereden te worden door het type bestuurders wat er doorgaans in zit..
@uselessguy: maar wat is er eng aan de naam dan?
@uselessguy: Ik doe altijd mijn best om mensen van de weg te rijden in mijn Daihatsu Cuore. Maar dan realiseer ik me dat mijn auto slechts 700 kilo weegt en dat ik vanaf windkracht 4 eigenlijk niet meer vooruit kom.
Skoda Yeti, een monster om te zien..
Playmouth Prowler?
@ikkeook: haha ja of de eerste generatie Porsche 911 Turbo, of nee wacht. De Playmouth Prowler! Volgens mij staat dat voor sluiper. Ik heb dat ergens gelezen
@RubenPriest: Het is toch Plymouth?;)
@RubenPriest: Pssst… “Plymouth” ;)
@RubenPriest: ik heb die spelfout ook al ergens eerder gelezen…
@rubenpriest: Volgens mij heb je niet door dat iedereen je wijst op een spelfout in het artikel.
@kilum: De grap uitleggen is de grap bederven ;-). Dan is het niet leuk meer.
Mijn engste naam komt uit de ervaring die ik had begin jaren tachtig. Ik werd opgeroepen voor de medische keuring, uiteraard ging ik daar braaf naartoe. Ik sportte in die tijd veel en was dus enorm fit. Toch kreeg ik het bericht afgekeurd te zijn, zonder argumentatie. Dat vond ik zo enorm jammer dat ik een herkeuring aanvroeg. Iets wat ze opmerkelijk vonden bij defensie. Ik kreeg een OV-dagkaart om vanuit Friesland naar Den Haag te reizen. Aldaar werd ik weer onderworpen aan een keuring.
Ditmaal echter met de vraag of ik op mannen viel. “Ach, mallerd, dat mag je niet vragen!”
Even later kwam de mededeling dat ik permanent was afgekeurd. Inmiddels ben ik 27 jaar getrouwd.

Mijn engste naam blijft dus de S5, van Audi.
@vonklausenburg: Mooi verhaal maar ben je nou gek of homo?
@evdw: afgekeurd
@evdw: Een gestoorde homo, uiteraard. Dubbel S5 graag! 😜
@vonklausenburg: Overigens ben ik 27 jaar getrouwd met Mevrouw Von Klausenburg en hebben we twee blagen. Ik begrijp dat mijn afsluiting verwarrend kon zijn.
@vonklausenburg: aaahh een Austin Metroman!
@rijnounsdoor: Zeer zeker! Zo hars ik mijn aars louter met biologische Fairtrade hars.
@vonklausenburg: Hahahahaha oke, duidelijk nu! :D
@vonklausenburg: Ik had je als Vonnichtenberg nog net zo lief gevonden hoor ;)

Mooi verhaal dit!
De “Devel” klinkt als devil. Vertaald naar duivel in het nederlands.
@atimos: dank voor de toelichting
@atimos: de Devil 16
Kia Picanto. Wie noemt er nou een auto naar een frituur snack?
@weslexus: och, zo lang deze niet is gebakken in (Fiat) Croma…
@weslexus: Ik twijfel ook altijd, is ‘t nu een gebakje of niet?
Mercedes-Benz AMG GLE 63 S Coupé. Mercedes-Benz AMG GT 4-door Coupé. Porsche Panamera Turbo S e-hybrid Sport Turismo. Ferrari GTC4 Lusso T. Mercedes-Benz AMG S 63 4MATIC+ Coupé.

Snap je waar ik naartoe wil? Al die auto’s moeten tegenwoordig lange namen en extra toevoegingen hebben. Je doet er bijna langer over om Porsche Panamera Turbo S e-hybrid Sport Turismo op te noemen dan een zware Van Nelle met rooie Rizla te draaien. Gewoon eng.
@viezefreddyw: het is trouwens Mercedes-AMG geworden, een soort van apart merk van Mercedes-Benz. Dus benz mag weg bij de AMG modelllen.
@vandijkbv: Zie je nou wel hoe eng het is? Zo verwarrend allemaal.
Als toevoeging nog auto’s als CLA/CLS Shooting Brake. De CLS vind ik nog wel mooi maar het is geen shooting brake (for f*ck sake!) Audi A3 Limousine. (for f*ck sake) het is geen limousine! BMW 6-serie Grand Coupé. Echt een prachtige auto maar (for f*ck sake) het is geen coupé! En dat geldt ook voor alle andere auto’s die SUV, coupé, shooting brake of wat dan ook zouden moeten zijn. Autofabrikanten, kap daar eens mee. Is eng.
@viezefreddyw: Zijn toch gewoon marketingtermen. En bovendien, sedan, stationwagon en coupé zijn ook ooit door autofabrikanten verzonnen:)
@granlusso: Met als doel om de carrosserievarianten te omschrijven. Ach ja, misschien ben ik hierin wel veel te ouderwets.
@viezefreddyw: Nog even en ze komen met de VLA.
@viezefreddyw: Het is van alle jaren. Rover had een vierdeurs versie van de P5, die ze coupé noemde.
@viezefreddyw: Subaru Impreza World Rally Cross Subaru Technica International Special Edition
Ghost
Phantom
Hellcat
Demon
@jochem99: haha ja of de eerste generatie Porsche 911 Turbo, of nee wacht. De Playmouth Prowler! Volgens mij staat dat voor sluiper. Ik heb dat ergens gelezen
@rubenpriest: Op Facebook? Want dan is het waarheid.
@viezefreddyw: Nee, in één van z’n twee eerdere reactie’s denk ik!
@reactief: whahahahaha, ja idd. Dan hoor je jezelf graag denk ik 🤣
-EDIT: laatste waarschuwing voor permanente ban.-
@jochem99: hellephant
Alfa Romeo 147*

Een schitterende auto, maar elke keer als ik die naam hoor ik krijg ik de rillingen. Je denk automatisch aan slechte afwerking, rottende subframes, roestende veerschotels, niet functionerende elektronica, lekkende koppakkingen, rammelende ophanging, kapotte thermostaat, versleten fuseekogels en motor/airbag lampjes die maar niet uitgaan.

*Renault Mégane II, Peugeot 307 en Fiat Stilo zijn ook doodeng.
Ik heb geen idee waarom maar ik was als kind altijd bang voor Peugeots
@bussie88: 6e zintuig denk ik..
Ford Escort.
Interceptor
@fejjie: Ik wilde hem net zelf toevoegen. Interceptor; alleen al om de naam zou ik de auto willen ;-)
@fejjie:
De Top Gear Interceptor special, met de plaksnorren.
Grandioos!
Hennessy Venom, een vergiftigd drankje😀
@sanennan: Hennesey is een puike cognac hoor!
Alle Mini’s, omdat daar altijd van die nare HR wijven in rijden.
Ik krijg altijd schrik van witte auto’s met blauw en rode strepen en een zwaailamp op het dak…
Ik krijg nog steeds nachtmerries van de Kia Rio (1e model) die ik ooit heb gehad. Voor mij noooooit geen Kia meer.
@taxitom2: dus altijd
Alfa Romeo 159. *Duikt weg in een hoekje*
De AMC Gremlin natuurlijk.
Ik heb gehoord dat je die nooit mag voltanken na 12 uur…..
@jasbelle: haha. Tegelijk. 😁
AMC Gremlin
BMW… BRRR… ‘S nachts zie je nog steeds de bestuurders pogingen doen om vanuit hun stoel, met 120 km/h, op de snelweg jouw kentekenplaat te likken
@rpaolo: dan blijf je te lang linksrijden.
@josxkrs: Ook op eenbaanswegen?
@rpaolo: Want daar doen ze het ook
@rpaolo: misschien moet je dan je voet op het gaspedaal zetten in plaats van op de rem, schijnt comfortabeler te rijden!
Dacia Duster, de Noord-Koreaanse nieuwslezeres in haar o zo mooie roze duster
Mopar Hellaphant.
Bowler Wildcat, niet alleen dan naam is beestachtig maar ook de auto.
Opel Senator, heeft vrij veel weg van een Terminator film. Get to the Senator!
Fiat multipla 😵
Stintum Stint….


(Indien “te”, dan mag deze verwijderd worden)
@jack_abarth: op het randje
@lekkerlinksrijden: Dat was inderdaad het probleem…
Chimaera
Renault, Citroën, fiat, Peugeot en Dacia. Is om griezelig van te worden.
Huayra. Als je dat uitspreekt wordt er massaal 1-1-2 gebeld omdat mensen dat je een beroerte hebt
De Duesenberg Coupé Simone Midnight Ghost
Wat de één lekker vindt, vindt de ander weer eng: de Citroën SM.
Dodge Viper
Alle TVR’s
RR Silver Mist (in Duitsland).
de gebroeders Aventador,Quattroporte,Commodore
Ford Ecosport
Kadjar
Dat klinkt als een enge ziekte. “Hij heeft kadjar… erg he”.
Alles van Jet Cars?😬😜
@jupke: nee
Hennessy the Exorcist. Enge bak ook wel…
@mcrenzel: hennessey*
Citroën Pluriel… brrr!
BMW 2 Active Tourer 😮
Hyundai matrix alleen de gedachten al dat pininfarina deze heeft gedesigned vind ik doodseng
Pontiac aztec
Als Duitsets het over Silber Pheile hebben krijg ik altijd kriebels. Bedoelen ze dan die versie met of zonder swastika’s…
Suzuki Wagon R+
Hellcat,Demon,Wildcat,Thunderbird,Firebird,Firehawk,Camaro SS,Raptor.
Jaguar ‘Lucas edition’.
Voor WOII heette Jaguar nog SS. Toen niet zo eng, maar met de kennis van nu…
@mgmgb: Camaro heet tot nu toe nog steeds SS.
@robusa:
Het klinkt natuurlijk ook heel gaaf. En de afkorting zal in de VS wat minder zwaar beladen dan in Europa.
Pinto
Hyundai Pony, want ik vind paarden eng.
Fiat Multipla
Citroën C4 Cactus
Mag de Ducati Monster ook meedoen? (En daarbij meteen de Xdiavel)
Natuurlijk de RR Ghost 😱 wie is er niet bang voor spoken? (Mochten ze toch bestaan…)
@3246cm252kw: Dodge Demon? Hellcat? 😱
De GMC Syclone en de Typhoon. Hoop dat je daar nooit mee te maken krijgt!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).