Prik voortaan een stekker in deze vlotte stationwagen

Auteur: , 27 Reacties

Het gaat immers niet met de sedan.

Kia heeft vanmiddag de doeken getrokken van het ontbrekende model in het gamma van de vernieuwde Optima. De plug-in hybride vindt wederom zijn plaats tussen zijn broers en is een van de meer milieuvriendelijke uitvoeringen van de huidige Optima. Kia pakt direct goed uit door ook de prijzen van de auto te onthullen.

Aangezien de Optima SW PHEV, zoals hij voluit heet, de laatste uitvoering is die de Koreaanse autofabrikant nog moest onthullen, hoeven we ons niet te verbazen over het uiterlijk. Het is bekende koek. Het faceliftmodel van de Optima heeft o.a. nieuwe koplampen en een andere voorbumper gekregen om zich te onderscheiden van zijn voorganger. Daarnaast geeft Kia de auto nieuwe velgen, in de maat 17″.

De aandrijflijn van de plug-in hybride Optima bestaat uit een tweeliter GDi-benzinemotor en een elektrische motor met een batterijpakket van 11,26 kWh. Hiermee kan de auto enkel op elektriciteit net verder dan 60 kilometer komen. Hiermee krijgt de auto een gecombineerd systeemvermogen van 205 pk. Belangrijker: in het beste geval bedraagt het verbruik van de Optima SW PHEV slechts 1,4 liter op 100 kilometer, zo beweert Kia.

De nieuwe Kia Optima Sportswagon plug-in hybride is verkrijgbaar vanaf 44.395 euro. In dit geval moet men kiezen voor de zogenaamde DynamicPlusLine. De iets rijker uitgeruste ExecutiveLine kost minimaal 47.895 euro. Hoeveel Kia de klant bij deze uitvoeringen geeft, kun je HIER lezen.27 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Het opgegeven verbruik is natuurlijk onder de meest Optimale omstandigheden
@shibby: Optima-le, ha ik snap hem!
@olleh: leg jij m ff uit
@olleh: fijn voor je! Hoogtepunt van de dag?
@timdawg: was je glaasje azijn lekker?
@henk_he: heeft mijn vrouw dit weekend allemaal al opgedronken…
Nou @timdawg en @lekkerlinksrijden, kennelijk heeft @flutterby de uitleg wel nodig ;-) Hahaha!
@olleh: O! Verstappen!
@shibby: nee hoor, dat is gewoon wat de EU verplicht om mee te communiceren. Elk ander getal mag niet gebruikt worden.

Het is dan ook niet Kia die claimt dat het haalbaar is, maar Europa die het beweerd.
En hoe vlot is deze vlotte wagen?
@sjonniedeluxe: 6.0 naar 100 en loopt 192 km/u zie ik
@sjonniedeluxe: de afschrijving op de optima gaat vlotter
Beter laat dan nooit natuurlijk, een succes zal het niet meer worden.
Dit is 2000 euro duurder dan de Kia Niro EV trouwens, toch een stuk geavanceerdere techniek, die wel al uitverkocht is de komende maanden door ons belastingstelsel.
@tijgerhaai: Nederland doet er niet toe voor Kia, daar verkoopt deze zowiezo niet.
@tijgerhaai: Wil je dit dan….. 20.000 euro duurder dan nog een andere die volgens Groen7 (en ANWB) gaat komen, de Sono Sion. Een groot elektrisch hok met zonnepanelen, waar je vanaf dit jaar voor 20.000 euro in zou moeten kunnen rijden. https://www.groen7.nl/de-sono-sion-is-elektrisch-rijden-voor-e-20-000-mogelijk/
@lacker: geef mij maar die eniro of deze optima voor 20k meer
@lacker: die elektrische auto met rondom zonnepanelen, verkrijgbaar in iedere kleur als het maar zwart is, lijkt wel wat duurder te gaan worden. De fabrikant gaat nu uit van € 25.000. https://www.groen7.nl/meer-bekend-over-de-sono-sion-de-zonneauto-wordt-duurder/
@tijgerhaai: niro is hele andere auto. Ik heb er in gezeten bij autosalon van parijs. De optima was duidelijk de betere en ruimere auto. Wel wat duurder in de bijtelling ;-)
Blijft zonde dat de wagon een nogal generiek vormgegeven achterkant heeft. Dat maakt het totaalplaatje niet heel erg bijzonder.

Terwijl de sedan juist wel onderscheidend oogt met de mooie daklijn met duidelijk herkenbare C-stijl.
Wat zonde dat ze niet de kans pakken om als eerste een full-EV stationwagen op de markt te zetten.
Jammer dat deze auto niet naar Amerika komt. Altijd erg gecharmeerd van de Optima Wagon geweest.
Wat is het trekgewicht en massa rijklaar? Toch ook wel belangrijke gegevens
@jpoers: 1500kg geremd. Prijslijst met specs op site van kia
Elke keer als ik deze wagen zie dan baal ik dat ze destijds het conceptmodel in productie hebben genomen. Dat was zo’n dikke strakke station! https://www.autoblog.nl/nieuws/kia-sportspace-concept-is-dikke-kilometervreter-74506
@chob: Je hebt een woord gemist…
@gebakkenei: jep, nogal belangrijk woordje *niet
Kia is lekker bezig de laatste tijd maar 1.4l op 100km geloven we sinds de Foutlander al niet meer natuurlijk. Leuk dat er een PHEV uitkomt maar heel veel voegt het niet toe ben ik bang.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).