Raad eens wie terug de Formule 1 in wil

Auteur: , 34 Reacties

Nee, het is niet de monteur die deze auto weer mocht oplappen.

Raad eens wie terug de Formule 1 in wil

Maar het is wel de coureur die erin zit! Robert Kubica werkte onlangs een test af met een Lotus F1-wagen uit 2012 in de kleuren van Renault en dat smaakte kennelijk naar meer. De Pool reed maar liefst 115 rondjes over het Ricardo Tormo-circuit in Valencia. Deze omloop staat al jaren op de MotoGP-kalender en wordt regelmatig door F1-teams gebruikt voor tests.

Het was de eerste keer sinds 2011 dat Kubica in een Formule 1-racer plaatsnam. In dat jaar raakte hij gewond bij een rallyongeval. In eerste instantie was niet geheel duidelijk waar de recente test precies voor bedoeld was. Inmiddels heeft Kubica echter wel naar buiten gebracht dat hij “mixed feelings” aan de rit in de Lotus heeft overgehouden.

Zo werd namelijk duidelijk wat hij aan capaciteiten en vaardigheden heeft ingeleverd, maar toch heeft de Pool er vertrouwen in dat een terugkeer op het hoogste niveau tot de mogelijkheden behoort.

“For sure it’s kind of a new start for me. I don’t know what it will bring, but definitely it’s a nice feeling to know I can drive an F1 car after such a difficult period and having my limitations. To know I can drive the car on good pace and I can drive the car for an entire grand prix distance is something, which makes me happy and proud. Once I have done this test I would like to test more.”

Kubica heeft wat mij betreft altijd de gunfactor gehad. Bovenal is het een zeer snelle coureur, maar ook gewoon een sympathieke vent. Als inderdaad blijkt dat de Pool het nog heeft, kunnen ze bij Renault misschien overwegen om Jolyon Palmer halverwege het seizoen de laan uit te sturen. Of slaan we nu een paar stappen over? (via: Sky Sports)34 reacties

Dat e klapper toen in Canada. Niet normaal. Maar goed, als hij beter is dan Palmer, laat maar komen!
@pomoek: dat e: die fvck auto correct.
Robert was na 4(!!) Rondjes rijden met de auto in staat om een competitieve rondetijd neer te zetten en leverde veel (bruikbare) kritiek op de handeling van de auto. Hij is extreem getalenteerd en is in staat om het team verder te helpen EN als een Zwitsers uurwerk rondetijden af te draaien. Lijkt me precies wat Renault nodig heeft EN ik sluit niet uit dat hij het ook daadwerkelijk beter zou doen dan Palmer ondanks zijn fysieke blijvende schade. Ik ben absoluut voor een terugkeer. Robert is relaxt, gefocust, capabel en veel minder wisselvallig dan Palmer. Dus doen!
@w0o0dy: of Lance Stroll bedanken voor de financiering en Robert in de Williams?
@w0o0dy: Plus dat Kubica ook een zeer sympathieke vent is met een gezonde dosis humor.
@w0o0dy: ja bizar, binnen 4 ronden sneller dan de testrijder Sirotkin…
@w0o0dy: dat is wel funest voor de carrière van iemand als Palmer.
Dat je word vervangen en je vervanger stukken sneller is. Met een handicap.
@awesome: wat echter vooral funest is voor de carrière van Palmer is dat ‘ie niet snel genoeg is.
@jaapiyo: touché!
@jaapiyo: En het rare is dat hij in de gp2 toch wel lichtelijk domineerde.
@w0o0dy: het lijkt me helemaal geen rare gedachte! De kracht in zijn arm blijkt ruim voldoende, alleen de beweging die hij moet maken in krappe bochten op straatcircuits lijkt onmogelijk. Met handicap presteren is ook helemaal niet onmogelijk, kijk o.a. naar wat mattia pasini de afgelopen 2 moto2 races gepresteerd heeft met een arm waar nauwelijks kracht in zit!
Helemaal bijzonder als je ziet hoe weinig er van zijn rechterarm overgebleven is.. Daar zou toch weinig kracht meer in zitten zou ik denken.
@empyreum: alle beweging komt vanuit zijn schouder las ik ergens.
Die arm is voor spek en bonen.
@empyreum: las ook ergens dat hij beide flippers aan de linkerkant van zijn stuur had en dus met één hand schakelt.
@volvokaj: Klopt, Renault heeft het stuur van de E20 aangepast zodat Kubica met zijn linkerhand zowel kon op- als terugschakelen. Dat is overigens niks vreemds, want meerdere F1-teams gebruiken al jaren stuurtjes waarbij de paddles op een soort wipje rusten. Dan kun je links terugschakelen door eraan te trekken en opschakelen door ertegen te duwen. Als ik het mij goed herinner hebben de Ferrari, Williams en Mercedes dat dit jaar. Het is dus niet zo dat men voor Kubica het (stuur)wiel opnieuw hoeft uit te vinden.
Snap ik, f1 ligt hem beter dan rally!
Van mij mag hij terug komen
Ja! Dit was toch een van de grootste talenten in de F1 van afgelopen decennium. Zoals eerder gezegd; een sympathieke, bescheiden gast met een ontiegelijk zware rechtervoet en alles op de limiet. Herinneren jullie de laatste ronde op Fuji nog tegen Massa in 2007?! Goud, goud, goud!

Palmer eruit, Kubica erin, want dat is wél een aanwinst voor de sport!
Het is hem gegund. Maar zijn rechter arm is zwaar gehandicapt. Kijk maar eens naar video’s van hem. F1 is de top van de top. Ik denk dat twee perfect functionerende armen en handen dan wel een voorwaarde zijn.
Tja, maar zes jaar afwezigheid is wel heel veel. Hij zal best (nog steeda) beter zijn dan een Palmer of Stroll, maar zich meten met de echte top lijkt me onrealistisch. Ga gewoon lekker LeMans racen ofzo.
Ik vind het echt zo enorm gaaf dat Kubica weer in een F1 wagen kan rijden. Als je iemand dat gunt, is hij het wel. Hij was sowieso altijd een sympathieke gozer en na zijn rallycrash gun je hem een comeback van harte.
Wat ik vooral interessant vond om te lezen is dat hij ondanks zijn beperking gewoon sneller was dan een volledig fitte Sergey Sirotkin.

Ik vind overigens dat er wel érg veel media-aandacht naar die test gaat. Kubica die uitspreekt klaar te zijn voor een comeback, Renault dat lovend is en veel foto’s en filmpjes plaatst… Ik zou bijna denken dat er achter de schermen echt aan een comeback wordt gewerkt.
@Edge: keeping my fingers crossed!
Ik hoop dat Stroll of Palmer eruit vliegt voor Kubica. Die twee horen niet in de F1 thuis. Kubica wel.
Michael Schumacher?
@alcantara: Moest dit grappig zijn?
Ik dacht eigenlijk aan Maldonado toen ik een crashende bolide op de header zag
@2wheeler: me three :)
Even een makkelijke vraag, maar toch een leuk weetje: Wie verving Kubica voor de GP in de VS na de crash in Canada?
Bij het zien van de foto met deze kop dacht ik eigenlijk dat Pastor Maldonado een comeback wilde maken.
De berichtgeving over Kubica komt nogal laat. Ik snap dat Max de aandacht trekt, maar afgelopen donderdag of vrijdag had NU.nl al een item over Kubica. En dan ook een bericht waar heel veel mensen op hoopte.
Oef, ik moest even denken aan J. Lammers/ T. Coronel toen ik de kop las. Het wordt nooit meer wat met die Pool in de F1. Wel slimme campagne van Renault.
Stiekem hoop je erop, maar zou hij door de test heen komen? Je moet binnen 10 seconden uit de wagen kunnen stappen. Met 1 funtionerende arm lijkt me dat de grootste uitdaging.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).