Ralph Lauren rijdt een Ruf CTR-3

Auteur: , 19 Reacties

Niet eens op een Polo-paard?

Ralph Lauren, Ruf CTR-3 - Foto: Matt Agudo

Modemiljonair Ralph Lauren staat bij petrolheads bekend als iemand met een hele nette autocollectie, en gelukkig ook iemand die de rest van de wereld hiervan laat meegenieten. De meeste superrijken blijven qua autocollectie een gesloten boek, maar Ralph Lauren niet. Zeker niet.

Zo nu en dan komt er natuurlijk wat nieuws, want tenzij je de Sultan van Brunei bent wil je als liefhebber af en toe een uitbreiding. We zagen hem in een 1.200 pk sterke Veyron Super Sport, en onlangs werd Ralph Lauren gespot in de eigenzinnige en zeldzame RUF CTR-3, op Duitse platen.

Ralph Lauren, Ruf CTR-3 - Foto: Matt Agudo

NY Daily News spotte hem in rijkenenclave The Hamptons, en maakt de klassieke fout om de CTR-3 als Cayman te bestempelen. Het is begrijpelijk, maar onderhuids is de 700/750 pk sterke wagen toch echt een Porsche 911 (997).

Zou het misschien het exemplaar zijn dat ooit op Schiphol werd gespot?

De CTR-3 zien/horen/ruiken/proeven, kan in deze post.

Foto credit: Matt Agudo19 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
Op de Yellowbird na vind ik dit toch wel de mooiste creatie van RUF.
Mooi en indrukwekkend icoon blijft het.. (Oké, Ralph ook.)
Ach ja, als je een kleine 7 miljard dollar op je bankrekening hebt staan gaat dat allemaal natuurlijk…
Tsja, deuren en voorruit zijn hetzelfde bij de Cayman en de 997, dus zo raar is de verwarring niet. Maar wat een enorme baas, deze auto is echt voor kenners.
Mooie bak; maar om naar de Hamptons te gaan zou ik toch iets anders pakken… als ik hem was natuurlijk.
Duitse export platen. Ding is dus eerst geregistreerd geweest in Duitsland. Zie je wel vaker in de USA rond rijden. Bijvoorbeeld van die lui die hun BMW of Audi ophalen bij de fabriek in Duitsland en laten invliegen. Gaaf!
Grijs…..
-edit: nutteloze bijdrage-
De man heeft absoluut een zeer goede smaak qua auto’s. Een CTR3 nog wel. Dan is ie ook één van de eersten geloof ik?
Mooi hoor. Volgens mij is hij eerder gespot in een oranje GT3 RS en nu deze. Een man met smaak. Chapeau.
Je kan niet zeggen dat deze op basis van de 997 is, er zijn slechts enkele Porsche onderdelen gebruikt, verder is alles zelf ontwikkeld.
@crackdavid: Als ie het chassis heeft van de 997 ( wat ik niet betwijfel ), staat ie letterlijk op dezelfde basis als een 997.
@SimonMc: ow wacht, zie je berichtje hier wat lager staan. Laat maar dus.
Vet! Vind de CTR2 ook nog steeds erg gaaf!
Het is geen 997 in de basis, zijn slechts enkele onderdelen van Porsche gebruikt de rest is zelf ontwikkeld. Zoek maar eens een foto met de motorkap open, daar is weinig Porsche aan!
@crackdavid: Chassis ook zelf gemaakt?
@kaasboerin: Jup. Van de RUF site: The body of the CTR 3 is a completely new development. The engine and transmission are fixed in a space frame and modular tubular frame construction.
Geweldige car , net als de rgt en de yelowbird , dit is een van de snellere
Er stond enige weken geleden nog een fraai artikel in 1 van de Duitse tijdschriften over de CTR3 Clubsport. De wielbasis is met iets van 20 cm verlengt om de motor voor de achterwielen te kunnen plaatsen. Prachtig stuk techniek en dito bedrijf. Ben er een keer langsgegaan op weg naar Italië. De CTR3 en Rt12S stonden buiten te pronken; foto’s maken waren ze niet zo happig op, maar ik kreeg wel een rondleiding door de complete “fabriek”. Op dat moment hing een zwarte CTR3 in de steigers met kenteken “3CTR”, die in de diverse filmpjes is te bewonderen.
RGT-8 met een eigen ontwikkelde V8 is natuurlijk ook niet te versmaden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).