RAM 1500 wordt retrotastisch door simpele aanpassing

Auteur: , 14 Reacties

Een filmpje wat de betreffende dealer heeft gemaakt helpt ook.

RAM 1500

Vroeger was alles beter. Niet dat we dat cliché nou weer in je gezicht willen gooien omdat veel auto’s jeugdherinneringen oproepen, maar omdat het relevant is voor het project wat we vandaag behandelen. We richten ons even op een verleden wat nog niet zo lang achter ons is. De jaren ’90. Er was wel al een soort technische revolutie gaande, maar tegelijkertijd was alles nog steeds relatief simpel. Hét bewijs daarvan is een bepaald motiefje wat vooral bekend werd van papieren bekertjes. Volgens velen was dit hét toonbeeld van de jaren ’90.

Auto’s hebben hier in principe weinig mee te maken. Toch duikt er vanuit de VS een filmpje op waar een RAM 1500, de 2019-versie, met zo’n patroon opduikt.

You can fit so much 90’s into this baby. #90s #SendIt #RoyaltyFreeMusic #SouthsideDodge #RedDeer

Geplaatst door Southside Dodge Chrysler Jeep Ram & RV Centre op Donderdag 12 september 2019

Het blijkt een speciaal project te zijn van een dealer. De RAM is uitgevoerd in wit op wit, met zelfs witte velgen. Op de zijkant is natuurlijk het bekende motiefje gebruikt. Daardoor is deze RAM eigenlijk een soort grote papieren beker. No offence, RAM.

RAM 1500

Van binnen is de auto zo uitgevoerd als de meeste auto’s uit de jaren ’90: veel grijs en veel stof. Wederom, lekker simpel, lekker functioneel. Leer of alcantara heeft naast (visuele) voordelen ook een paar nadelen, bovendien maakt dit zo de jaren ’90-flashback af.

RAM 1500

Het gaat om een Big Horn Crew Cab, dat houdt in dat het de ‘verlengde’ versie is van een luxueuze uitvoering van de RAM. Het geheel ziet er nog best gaaf uit ook. Je kunt de auto ook kopen, indien gewenst. (via Southside Dodge, Chrysler and Jeep)

RAM 150014 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
De jaren 90, in de tijd dat een auto nog gewoon een vervoersmiddel van a naar b was, zonder poespas
@ethylestra: mijn jaren 90 wagen heeft climate control, board computer, cruise control, 2 airbags, schuif/kanteldak. En nog veel meer. Alleen A en B segmenters waren basic uitgevoerd. Airco en dergelijke werd al gemeengoed halverwege de jaren 90.
@maxidyne: Precies. Toen ik in ‘94 een Volvo 850 reed had ik dual zone climate control en cruise control. Dat bepaalde luxe nu meer gemeengoed is heeft louter te maken met hoe de A- en B-segment auto’s volwassen zijn geworden en de techniek goedkoper is geworden.
@maxidyne: Klopt mijn jaren ’90 mobiel is ook compleet afgeladen
@ethylestra: zonder poespas? De gemiddelde japanner had anders vreselijk leuke motiefjes op de stoelbekleding hoor!
Ge-ni-aal 👌
Hammer time!
@qoekje: nee, RAMmer time ☝🏻
Is dat het zelfde plaatje als op de frietzak van de snackbar?
@gkampinga: Zou heel goed kunnen. De print is legendarish en heet “90s Jazz Print” Zoek maar eens op
@slowland: Hoe kom je er bij dat je dat weet!?👍
@gkampinga: en die van de Cavello trainingspakken! Mooie tijden die jaren 90.
Heerlijke frietzak
Hij is leuk, maar er is toch niemand wie dit serieus wil hebben?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).