Rechter bepaalt: u moet weer 80 gaan rijden op de A13

Auteur: , 26 Reacties

De maximumsnelheid van 100 km/u op de A13 heeft niet lang stand gehouden: zojuist verklaarde de rechtbank Rotterdam dat dit besluit onvoldoende zorgvuldig is voorbereid, en dus teruggedraaid dient te worden. De Vmax wordt dus weer 80 km/u. De terroristen hebben gewonnen.

Verkeer ROtterdam Overschie

Dit is een dikke vinger naar minister Schultz, die eerder deze maand nog stellig verklaarde de Vmax er niet te verlagen, maar nu moet ze wel, tenzij er hoger beroep wordt aangetekend.

Enfin, de gehele motivatie lees je in dit PDF-document. We wensen de bewoners van het nabijgelegen Overschie veel plezier toe met hun superschone longen.

Foto: A13 bij Overschie, Wikimedia Commons26 reacties

Pfff wat kut zeg dan gaan die traject camera’s weer aan zeker
wat een land! was die 80limiet niet de oorzaak van veul meer files? manmanman…
@TDI-goeroe: Dat klopt.
Maar Nederland is niet het land van het gezonde verstand.
Dat is wel te merken aan Den Haag.
@RiKe: als je het goed gelezen had is de politiek hier teruggefloten door een rechter. Ik ken de situatie daar niet maar blijkbaar hadden de klagers hun zaakjes beter op orde en een punt waar de rechter niet omheen kon.
@645ci: Dat kan wel kloppen, feit is alleen dat de mensen daar later zijn gaan wonen dan dat de snelweg er lag.
Kortom, zij gaan er mee akkoord om dichtbij een snelweg te wonen om vervolgens te gaan klagen over de snelweg..
Beetje een kromme manier van denken aangezien ze het van te voren wisten dat ze bij die snelweg gingen wonen.
Mijn conclusie is dan ook, eigen schuld, dikke bult, niet janken om iets wat je al wist (de bewoners, niet jij 645ci :) ).
@RiKe: Tsja, de mensen die daar in de file staan wisten net zo goed waar ze aan begonnen. :P
@TDI-goeroe: Dat was het. Het laatse jaar waren die voor een groot deel verdwenen, tenzij op de echte piekuren.
Ik kom dagelijks over het Kleinpolderplein, en kan dus weer straks voor het Esso station achteraan sluiten (Centrum uit) als we terug gaan naar 80km/h. Geen idee hoe die lui in Overschie niet doorhebben dat een stilstaande rij auto’s veel meer fijnstof en ander schadelijks produceert dan een stroom rijdende auto’s. Alleen de geluidsbelasting is lager, dat wel.
Verder is het voor een groot deel dezelfde discussie als de geluidshinder bij Schiphol. Die A13 ligt daar al eeuwig…
@n54coupe: Opstoppen wordt enkel veroorzaakt door trage stoplichten, niet met de snelheid na het stoplicht. Dat geldt voor het stuk vóór de snelweg. Voor het stuk ná de snelweg geldt dat als men op de snelweg langzamer gaat rijden, de stoplichten aan het eind van de afrit minder verkeersdruk ervaren (doordat er minder auto’s per tijdseenheid bijsluiten), waardoor het eerder blijft stromen.

Met andere woorden: hoe langzamer de auto’s mogen rijden, hoe groter de kans op doorstroming. Ofwel: hoe trager de stroom, hoe groter de kans dat hij blijft stromen.
@Jochempie: leuk bedacht maar dit is wat er uit het onderzoek kwam destijds: “De files zijn vooral toegenomen op de tachtig kilometer zone op en op de A20 bij Rotterdam richting Gouda (+33 procent).”
Hier heeft t langzamere verkeerd toch tot meer file geleid blijkbaar.
@Jochempie: Je komt niet veel op de A13 tijdens de spits zeker?
Leuke theorie uit een boekje, maar na invoering van de 80km beperking is het altijd een ramp geweest in de avondspits. Na herinvoering van de 100km zone waren deze dagelijkse files nagenoeg weer verdwenen.
Straks komen ze weer terug.
Rarara.

Overschieers die aan de snelweg wonen hebben dit effect vast ook gezien. Alleen milieudefensie die op een afstand staat te blaten kijkt alleen naar de gemiddelde verkeersdruk (die over 24 uur gemeten wordt).
Voor de verkeersdeelnemers is dit hele herinvoeren van de 80km zone wederom een ramp.
En voor de gezondheid van mensen in Overschie ook…
Een score voor milieudefensie maar een pyrrusoverwinning voor Nederland
Als de A4 door getrokken is kan er weer door gereden worden.
Ik kan me voorstellen dat je ziek van de vervuiling kunt worden als je -zoals in Overschie- vlakbij de snelweg woont. Wat ik dan niet begrijp is dat veel volk wat daar woont de hele dag zit te roken, om van de wiet maar niet te spreken. Dan zal de verlaging van de snelheid naar 80km/u geen effect hebben. Maar daar hoor je de milieudrammers natuurlijk niet over.
Het oor naar mensen die het ons zuur maken is wel open.
Maar dat andere oor wat naar de mensen moet luisteren die dit land opbouwen zit volgens mij goed verstopt!
Gelukkig hebben alle andere Nederlanders, die in die in rap tempo uit de grond gestampte industriegebieden die aan snelwegen liggen NERGENS geen last van!

Noch de medewerkers op Schiphol en in de grote havens in Nederland.


@Rike
Inderdaad, dat is het trieste in dit land, ooit zeiden we tegen elkaar dat je je gezonde boerenverstand moest gebruiken.
Helaas zijn de meeste boeren cq agrariërs onteigend zodat het snelle geld daar Vinex locaties uit de grond kon stampen.
Ik hoop niet dat dit een precedent schept dat voortaan alle besluiten die de politiek neemt zorgvuldig voorbereid en doordacht moeten zijn. Want dan kunnen we de politiek als geheel wel opdoeken…
Dank voor de schonere longen Sir a-lot-less-Smoke
@fastshifter: je bedoelt Sir_Smokalotless ?
@potver7: nee, want ik neem aan dat hij zelf nog evenveel rookt ;-)
Het is diep en diep triest gesteld met de regeltjes in dit land. Werkelijk niet te vatten.
Jammer dat er geen alternatief is, het doortrekken van de A4 duurt nog tot eind 2015 dacht ik. (Komt door alle milieu gekkies, die eisten dat er vele tunnels en verdiepte tracee’s zouden komen = veel duurder en kost meer tijd om aan te leggen. Wel fijn voor de bouwbedrijven….
Ik woon zelf daar in de buurt (blijdorp, A20) en hoor in de verte wel eens iets van de snelweg. Natuurlijk als autoliefhebber rijden we het liefst allemaal 200+ overal in onze Lambo’s en Ferrari’s maar het rijdt en dat is al wat. Het staat er ook heel vaak stil. Ik vind wel dat ze het traject mogen inkorten, het begint nu al bijna in delft zowat.
Ik raak d’r per jaar altijd wel een all inclusive vakantie naar het zonovergoten Mexico of een andere land aan kwijt…
Was dit niet de snelweg waar de staat beloofd had aan de omwonende dat de verbreding er alleen kwam in combinatie met een snelheids-limiet van 80?

Een betrouwbare overheid is ook wat waard en ik geef de rechter dan ook gewoon gelijk al had die belofte nooit gemaakt mogen worden.
Bij Overschie even standaard 80 in z’n 3 uit protest en gassen
Dus op die A13 allemaal lekker in zn 3e versnelling 80 gaan rijden ipv in zn 5 of 6, dan heeft de buurt er meer last van!
@saxoke: 2 reed ik ook nog met gemak hoor!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).