Ricciardo doet boekje open over toekomstplannen

Auteur: , 26 Reacties

De 'The Honeybadger' heeft natuurlijk een ijzersterke uitgangspositie.

Ricciardo

Het Formule 1 seizoen voor Red Bull Racing lijkt best veel op die van voorgaande jaren. Te traag aan het begin van het seizoen. Naarmate de races verstrijken verkleinen de Red Bulls het gat met de top, wat gepaard gaat met vele podiums. En wanneer de Red Bulls dan eindelijk aansluiting gevonden lijken te hebben met de top, zit de laatste race van het seizoen er weer op.

De succesvolle teamgenoot van Max Verstappen, Daniel Ricciardo, zegt dat deze eindsprint dit seizoen het fundament moet zijn voor volgend jaar. Volgens de goedlachse Australiër mag er eens doorgepakt worden. Nu is Daniel behoorlijk realistisch. Ook hij begrijpt dat volgend jaar de titel er niet inzit. Maar als Red Bull elke keer ver terugvalt aan het begin van het seizoen, doe je voor de rest om spek en bonen mee. Dat wil hij niet meer.

Voor Ricciardo is het heel simpel: als de vorm van het team volgens jaar niet verbeterd, dan ziet hij geen lange-termijn perspectief met Red Bull. Zoals hij zelf aangeeft in een interview met de Australische Herald:

This year, we’re not going to win the title, so next year we really need to be in a position to win it to really convince me that we can do it in the near future. I still see I’ve got quite a few years in the sport, but I’m not the young kid anymore. There is 19-year-olds coming up through the ranks and they have got more time on their side. So I’m looking for that quicker time frame than a few of the others. If we don’t get the world title next year then there needs to be obviously be signs that we can definitely fight for it in ‘19.

Wat Daniel Ricciardo daarna gaat doen is ook voor hem niet duidelijk. Hij heeft enkel voor de Red Bull familie gereden (tijdens zijn races bij het HRT team stond Ricciardo onder contract bij de energydrink-fabrikant). Het liefste haalt hij de wereldtitel met Red Bull binnen, uiteraard.

Ricciardo bevindt zich volgend jaar in een, voor hem, uitstekende uitgangspositie. Hij heeft zich de afgelopen jaren bewezen als uitermate snelle en consistente coureur. Naast de baan is hij sympathiek en realistisch. Maar het allerbelangrijkste is dat hij volgend jaar transfervrij de deur uit kan lopen. Natuurlijk, talenten als Stroll, Verstappen en Ocon kunnen een investering op de lange termijn zijn, maar met Ricciardo doe je meteen al mee om de knikkers. Wellicht dat dat de reden is waarom de tweede rijders bij Ferrari en Mercedes telkens één jaar contractverlenging krijgen.26 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Het zal er wel op uitdraaien dat Ricciardo naar Ferrari vertrekt, Verstappen naar AMG Mercedes en dat de plekken bij RBR opgevuld worden door Sainz en Gasly. STR is over 2 seizoenen Honda dus hoeft dat team niet meer gevuld te worden met “aanstormend” Red Bull talent.
Of dit meteen in 2019 zo zal zijn en, nog belangrijker, of het inderdaad zo zal gaan zal de tijd leren.
@milan0: Sainz gaat vanaf volgend jaar voor Renault rijden.
@viezefreddyw: op uitleenbasis, dus hij kan altijd terug naar Red Bull. Voor zover dat “altijd” bij red Bull van toepassing is.
@milan0: Ah oké, dat wist ik niet.
@milan0: hangt er net even van af wat het management van verstappen kan regelen, anders denk ik ricciardo naar ferarri, en dan in 2021 verstappen naar mercedes, hamilton naar ferarri bij ricciardo, en iemand als hulkenberg, ocon, of vettel naast max bij mercedes.

Weet het niet zeker, mijn glazen bol was wat stoffig
@milan0: denk dat je er niet ver vanaf zit met je voorspelling. Ben er ook van overtuigd dat Max naar Mercedes gaat. Ferrari is emotie, maar er staat geen maat op Mercedes, de duitse auto industrie en de duitse grundlichkeit. The wise money is on the germans…..
Zoveel mogelijk het logo van chemische limonade voor retards in beeld brengen ..
@lincoln: wat Red Bull al jaren voor sport in het algemeen betekent is enorm waardevol. Dat ze overpriced suikerwater verkopen kan me aan mn aars roesten
@breakingpoint:

Wat de “sport” voor Red bull doet is veeeeeel waardevoller ..
@lincoln: dat, mijn beste vriend, is het mooie resultaat van synergie. Red Bull heeft vele sporten/extremesports tot een hoger niveau getild dankzij hun finesse voor marketing en sponsorships. En dat heeft return of investment tot gevolg
@breakingpoint:

Tv kijken is geen sport ..
ook geen extreme sport ..
@lincoln: Voor Amerikanen is TV kijken wel een sport; dat zou jij al helemaal wel moeten begrijpen Lincoln …
@dawwg:

Ja ja rijbewijsloze coffeeshopbewoner ..

Tis de schuld van Trump dat jij denkt dat F1 een “sport” is ..
@lincoln: zolang jij nog gelooft dat wielrennen topsport is mag je je mening over F1 wel bijstellen knul.
@rhellema:

Ook wielrennen is voor jouw soort volk ..
V
@lincoln: aldus de boven alles verheven zelfbenoemde intelligente!
@lincoln: Exact
@lincoln: Martini, Johnny Walker, Marlboro Camel, BAR, Gaulloises, Heineken, Moet. To name a few…
Sinds RBR en Renault hebben gesteld dat hun wegen scheiden is het na volgend jaar sowieso niet duidelijk of het verstandig is om in 2019 bij RBR te blijven. Vraag is wat er voor Renault in de plaats komt. Als het is wat ik denk dat er gaat gebeuren, een motor van AM met geld van RBR en kennis van Ilmor, dan is het misschien interessant voor Verstappen om te blijven maar niet voor Ricciardo. Denk namelijk dat je een jaar of twee moet incalculeren wil AM een motor afleveren die echt mee kan doen. Tegen die tijd is Ricciardo 32 of 33 en dan begint de tijd echt te dringen.
In beginsel is rb natuurlijk geen racemerk. Het is een speeltje voor en lekker rijk geworden Oostenrijker. Ja hij verkoopt vergif en wij kopen het. Ja moraal en Oostenrijk gaan wel vaker mis. Ach, we hebben de keuzes ten minste om te maken. Ricci (als reserve Italiaan) lekker naar Ferrari en Max naar Mercedes. Een merk met echte race roots. Enigszins.
Ik ben wel benieuwd wat er gaat gebeuren, denk dat Hamilton niet zit te wachten op Max, in Bottas heeft hij een perfecte 2e viool. Datzelfde gaat op voor Vettel. Raikkonen heeft hij niet teveel last van, maar Ricciardo wil vast niet naar Ferrari als zijn holmaatje. Heeft het hem toch wel lastig gemaakt bij Red Bull op het eind.
@terazino: vergeet niet dat hamilton alweer 32 is en zo’n beetje alles heeft gewonnen wat er te winnen valt. t zou me niks verbazen als ie na dit jaar een rosbergje doet. die titel heeft ie al met 1 hand vast namelijk. (net als vorig jaar)
@gwnbmw: hamilton heeft nog 1 wens, rijden voor ferrari.
Ik denk dat hij voordat hij stopt dat in ieder geval geprobeerd heeft
Ik vind hem op de een of andere manier geen wereldkampioen. Hij gaat volgend jaar en ook het jaar erna geen titel pakken. Hij mist ook de uitstraling van een wereldkampioen. 2e en 3e is het max haalbare voor hem.
@cpp1: want als je kampioen bent/kwn worden ‘straal je dat uit’? Hoe dan precies als ik vragen mag?
@cpp1: net zoals Rosberg bedoel je?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).