“Ricciardo vertrekt waarschijnlijk eerder bij Red Bull dan Verstappen”

Auteur: , 23 Reacties

Het is alweer bijna december, tijd voor wat speculaas.

Red-Bull

Bovenstaande quote kan toegeschreven worden aan de bekende F1-journo James Allen. In een artikel met een respectabele lengte analyseert hij de krachtsverhoudingen tussen Max en Daniel tot nu toe dit jaar en speculeert hij over de toekomst van de twee.

Over de contracten van de zowel Ricciardo en Verstappen is al veel gezegd en geschreven. Feit is dat we geen inzage hebben in deze overeenkomsten, dus aan het eind van de dag is wat je hoort over ‘contract tot 2019 zus’ en ‘ontsnappingsclausule zo’ doorgaans slechts een guesstimation van de werkelijkheid. Maar het is inmiddels wel duidelijk dat zowel Max als Daniel nog bij Red Bull onder contract staan voor 2018. Wat er na dat seizoen gebeurt is anyone’s guess.

Volgens James móet in ieder geval een van de twee echter weggaan bij het team. Dit vanwege het feit dat ze, in zijn ogen, beiden goed genoeg zijn om voor het kampioenschap te gaan. Daarom zouden ze moeten streven naar een situatie zoals Hamilton en Vettel die voor elkaar gebokst hebben. Die twee zijn duidelijk de speerpunten van hun respectievelijke teams (sorry, Valtteri).

Vraag niet waarop het gebaseerd is, maar zoals de titel van dit bericht al aangeeft ziet James Ricciardo eerder vertrekken bij het team dan Verstappen. Als bestemming gokt hij echter niet zozeer op Ferrari, maar eerder op Mercedes of -jawel- McLaren.

“If I had to guess a destination for the Australian I would lean more towards Mercedes than Ferrari, but wouldn’t rule out McLaren if 2018 brings really significant progress.”

Als Max dan Daniil Kvyat zou kunnen regelen als zijn teamgenoot bij Red Bull is dat misschien niet eens zo’n slecht scenario.23 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Te verwachten voorspelling. Max is het nieuwst in het team. Ricciardo zit er voor RedBull begrippen al te lang. Daniel zie ik wel naar Mercedes gaan eerlijk gezegd. Als Ham stop sowieso. Als Valtteri na 2018 niet verlengt wordt ook wel. Ik denk namelijk dat Vettel er niet op zit te wachten Daniel naast zich te krijgen om dan vervolgens weer elke race zoek gereden te worden door Daniel.
@kilum: Waar zit die edit knop ook al weer? Als Ham stopt*
@kilum: Welkom op de enige community die in 2017 het nog steeds zonder [edit] knop moet doen. Voelt een beetje alsnog je je nieuwe Tesla nog moet aanslingeren…
@kilum: Ik vind juist mclaren zonder Honda PU,helemaal geen gek idee. Alonso naar renault waar hij thuis hoort! Kvyat of sainz in de rb14 Gasly erbij. Palmer eruit. kimi exit, perez naar ferrari. leclerc naar force one. Wehrlein vervangt Massa. En giovinazzi komt Magnussen vervangen want die gaat naar Sauber/Honda. Met hoop voor Nyck de Vries.
@fmgarcia: leclerc zit in een ferrari programma, force india rijdt met merc motoren toch? of gaat dat veranderen?
@pixeltrooper: Honda heeft helaas ook niets met Sauber.. Was puur hoe ik het eigelijk graag zou zien. Mini speculatie over Alonso en Perez. Feit is dat Kiki vervangen moet worden. Dan eerder Perez dan Leclerc en daarom evt teamswap. Ik verwacht niet dat het zo zal zijn, maar feit is dat Leclerc Gasly en Norris alleen al vermakelijjer zijn in de F1 dan Palmer en Eriksson bij elkaar.
@kilum: maar bij Ferrari gokken ze toch ook maar op 1 rijder? Dan is RIC toch de beste keuze daar? :-)
Eerder Mercedes denk ik, aangezien ze daar toch het liefst ietswat competatievere rijders hebben als Ferrari. Mclaren is laatste optie, als Alo vertrekt.
@kilum: en waarom zou Vettel, drievoudig wereldkampioen, zoek gereden worden door Ricciardo? Vettel en Hamilton zijn van gelijk niveau. Allebei waardigige kampioenen maar wel onder gunstige omstandigeheden. Alonso is als enige in de huidige F1 nog een volle klasse beter. Ricciardo en Verstappen zitten beide duidelijk nog onder het niveau van Vettel en Hamilton.
@mashell: uhhhh Vettel is viervoudig wereldkamioen…
@mashell: Toen ze samen bij RedBull reden was Daniel meestal sneller.
@mashell: In het jaar dat RIcciardo bij Red Bull debuteerde reed hij Vettel zoek.
@mashell: Daniel won in 2014 3 races en werd 3e in het kampioenschap. Waar viervoudig wereldkampioen Vettel niet verder kwam dan P5 in het kampioenschap met 0 race overwinningen.

https://en.wikipedia.org/wiki/2014_Formula_One_season
@mashell: Vettel werd in het jaar dat ze beiden bij RedBull reden ook flink afgetroefd door Ricciardo.. en die is niet slechter geworden sinds dat jaar…
Als Mclaren beter gaat worden dan blijft Alonso en zou Ricciardo 2e viool spelen. Lijkt me niet perse vooruitgang.
@fmgarcia: Sauber-Honda is van de baan hè. Die hebben een week of twee geleden de stekker uit het Honda-project getrokken en hebben een overeenkomst met Ferrari gesloten die ze vanaf 2018 weer up-to-date blokken garandeert. Ik zou mijn geld dus eerder op Giovinazzi of Leclerc bij Sauber zetten.
@Edge: Tnx edge, is ook zo. Leefde nog in een soort roze wolk. Zie jij dat scenario van mij zitten?
@edge: Eigenlijk slaat het nergens op deze discussie. We hebben het al maanden over de motordeals van de teams. Nu bepaald de fabrikant eigenlijk welk team mag winnen. Het is nu gokken en afwachten tot de 2021 ‘betaalbare’ motoren. Iedereen een kans, en eindelijk geen vriendjespolitiek meer.. Ik sta ook volledig achter Redbull dat ze het nieuwe motorreglement willen vervroegen want dit is helemaal ruk.
Zucht!… ik word onderhand een beetje moe van al die analyses en voorspellingen van al die journo figuren of oud F1 bekendheden! Bij de meeste dingen die ze schrijven of zeggen denk ik achteraf maar 1 ding… BOEIUHH!! Leuk verhaal, doen we helemaal niks mee!
@venividivici: kijk even in je kalender. Ja, het is inderdaad midden in het komkommerseizoen. Er is geen nieuws, de kranten moeten vol. Men verzint gewoon wat.
@mashell: Mwah, de ‘beste stuurlui staan aan wal’ voorspellings flauwekul vliegt je ook om de oren buiten de F1 zomervakantie periode…
Ik weet niet. Om de één of andere reden zie ik Ricciardo niet kampioen worden. Ik denk niet dat hij de type is die een team naar zn hand kan zetten. Daarnaast denk ik ook dat hij een teammaat nodig heeft die hem naar grotere hoogtes kan brengen. Dat zag je ook in 2015 toen hij nog Kvyat als teammaat had. Toen was hij ook middelmatig. Het was pas toen Max kwam hij weer begon op te leven.

Max is denk ik wat koeler en constanter. Hij heeft geen teamgenoot nodig om beter te worden maar hij heeft volgens mij nog wel wat te leren.

Zij zullen in ieder geval beiden afhankelijk zijn van RBR of RBR ze de sleutels durft te geven om het team naar het kampioenschap te sturen. Ik krijg het gevoel dat de verhouding tussen RBR en de coureurs anders is dan bij Merc en Ham of Ferrari en Vettel. Dat kan ook een belemmering zijn voor hun.
Dus moet Heikki Kovalainen maar terug komen en gaan rijden bij RBR.
Finnen zijn blijkbaar prima tweede rijders.
Vet cool en vooral heel erg gaaf enzo

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).