Ricciardo steelt Verstappens podium, komt ermee weg

Auteur: , 21 Reacties

Hoe dan!!?!

honingdas

Het was eigenlijk een moeilijke race (verslag) vandaag voor Mercedes en vooral ook voor Red Bull Racing. Ferrari had veruit de snelste auto en daar doe je dan weinig aan als coureur. Maar nadat Vettel weer eens implodeerde en de pechduivel toesloeg bij Leclerc, kwam ik tot een constatering: dit is waarom Hamilton en Verstappen echte toppers zijn.

Want ja, je kan concluderen dat Hamilton zijn zoveelste overwinning in de schoot geworpen kreeg, maar hij had zichzelf in de positie gevochten om te profiteren. Waar Bottas weer gewoon de Bottas van vorig jaar leek te zijn, sleepte Hamilton zijn Mercedes een gevecht in met Vettel, dat hij glorieus won (video). Bij Red Bull kon je hetzelfde zeggen over Max in vergelijking tot Gasly. Met een beetje mazzel had MV33 zijn trage RB15 gewoon nog naar het podium gesleurd, terwijl Pierre niet verder is gekomen dan P8. Dat is het verschil tussen de coureurs die zo goed zijn als hun auto en de coureurs die nog wat extra’s kunnen brengen.

Een Safetycar gooide echter roet in het eten. Deze werd zoals we weten veroorzaakt door een bizarre simultane uitvalbeurt van beide Renaults, waarbij vooral de auto van Ricciardo op een vervelend punt stond in de uitloopzone na het rechte stuk. Dat de Safetycar echter duurde tot het eind van de race, kwam ook omdat Ricciardo zijn stuurtje niet netjes teruggezet had in de auto. De hulpdiensten konden daarmee niet direct iets aanvangen met de RS19.

Na de race moest Danny-Ric zich verantwoorden voor zijn move. Was het frustratie met het gebrek aan snelheid van hemzelf en van het team? In dat geval had de Ozzie waarschijnlijk een probleempje gehad. Maar gelukkig voor DR3 kon hij een andere reden aandragen voor zijn ernstige tekortkoming die Max een podium kostte: het rode lampje dat aangaf dat de auto mogelijk onder spanning stond brandde namelijk, dus achtte Max’ voormalig teammaat het verstandiger om de auto niet aan te raken.

De FIA had wel begrip voor deze lezing van de feiten, dus heeft het akkefietje verder geen gevolgen voor Ricciardo. Desalniettemin zal deze waarschijnlijk toch niet met een heel goed gevoel naar China afreizen. Zijn auto is voorlopig niet snel, niet betrouwbaar en tot overmaat van ramp heeft hij het zwaar te halen tegen Hulkenberg. Zou die dekselse Duitser dan stiekem gewoon nog beter zijn dan Max?21 reacties

Ach laat lekker dat podium… op deze manier kan ik me voorstellen dat je hem niet zo nodig wilt hebben.
@gertjan2012: punten zijn punten. Maar op de TV hier in het VK zei Verstappen precies dat.
Wordt een frustrerend jaar voor Max als ze bij Red Bull de aansluiting niet kunnen maken. Bij Mercedes moeten ze ook aan de bak om dichter bij Ferrari te komen. Ferrari moet werken aan de betrouwbaarheid. Er is dus van alles mogelijk, maar er moet flink wat werk worden verzet
@lekkerlinksrijden: Wisten ze bij RBR van tevoren al. Ik vind het erg knap waar ze nu staan met Honda na race 2. DE RBR circuits moeten allemaal nog komen!
@venividivici: het gat is wel erg groot nu. Vergeet niet dat vorig jaar al een jaar is getest met Honda door Torro Rosso. Ik had ze dichterbij verwacht, maar we zullen zien
@lekkerlinksrijden: Ze hebben vorig jaar met TR op de oude motor alleen wat onderdelen getest die op de compleet nieuwe motor van dit jaar gingen komen. RBR is in Bahrein nog nooit sterk geweest dus persoonlijk vind ik het zeker nog iets te vroeg om een conclusie te trekken waar ze staan.
@venividivici: Wat mij meer opvalt is dat gasly in beide races en quali zo veel achterstand heeft ten opzichte van max. Ik vraag mij af of dit kolt oldat de auto ondermaats presteert of hijzelf. In dat 2de geval denk ik dat we halverwege het seizoen weer een wissel van piloten gaan zien binnen redbull. Dat honda te weinig kracht heeft begrijp ik, en was te verwachten. Die loeten een grote inhaal beweging doen, vermoedelijk gaan ze halverwege dit seizoen of begin volgend seizoen voldoende competitief zijn. Maar dat redbull met hun voor velen legendarische chassis achter zit baart mij meer zorgen.
Ik vind dit een behoorlijk suggestieve titel en artikel. Lijkt mij gewoon domme pech voor Max, en ook voor Danny Ric, die zal flink balen van z’n keuze
@shibby: Niet te serieus nemen. ;-)
@jaapiyo heeft een schrijfstijl die je het meest waardeert als je de humor van de ondertoon inziet.
@shibby: dat Ric baalt geloof ik niet… mocht hij wel ergens twijfels hebben, dan zal dat gevoel rond de 25e van de maand wel weer even geparkeerd worden.
@gertjan2012: dat zal het ongetwijfeld verzachten, maar de man is coureur in hart en nieren en wil alles winnen
@shibby: en dan teken je bij Renault? Sorry, flauw….

OT: het stuur was toch niet weg? De hulpdiensten kunnen dan ding toch ook terugplaatsen?
@iJoost: aangezien de wagen nog onder spanning zat zoals ric aangegeven heeft denk ik dat ook zij omwille van veiligheids redenen er van af gebleven zijn tot ze zeker waren dat dat niet het geval was.
@gertjan2012: Want het leven draait alleen om cash!
@reactief: en geile wijven. En die twee zijn vaak innig verweven.
@gertjan2012: maar dat duurt nog bijna een maand….
Ferrari moet de motor te ver opschroeven om Mercedes voor te blijven
Trouwens netjes, drie auto’s met een Franse motor niet over de finish, en de andere is een Franse coureur. Goed bezig jongens, misschien moeten jullie eens gaan staken ofzo.
Ik denk dat als je een maand of 10 geleden tegen Hornet had gezegd: in 2019 staat Verstappen op P3 in het kampioenschap na 2 races met een nieuwe motorenpartner, hij dat als fantastisch nieuws had ervaren. Verstappen wordt dit jaar geen kampioen. Als RB en hij dit jaar zich goed blijven ontwikkelen dan wordt 2020 zijn jaar.

On topic. Grappig dat Daniel hem nog steeds dwars blijft zitten!
Ik dacht even dat ze vanaf de pitsmuur bij Renault de verkeerde motor uitgezet/ gereset hebben, was precies tegelijk. Het zou me niks verbazen.
Ach ja, 2 races gehad, we Will see.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).