Rijles moet voorkomen dat bezorgauto’s worden gesloopt

Auteur: , 32 Reacties

Netjes leren rijden door middel van een extra cursus.

Rijles moet voorkomen dat bezorgers bezorgauto's slopen

Je hebt een B-rijbewijs nodig om in de bezorgauto’s van Picnic te rijden, maar dit betekent niet dat ook iedereen geschikt is voor een chauffeurstaak. Wie zich in een stad begeeft heeft ongetwijfeld zo’n klein vrachtautootje gezien. Er rijden honderden door heel Nederland, maar niet zonder slag of stoot. Het bedrijf grijpt nu in naar aanleiding van eerdere ongelukken.

Het vereist namelijk enige kunde om met zo’n auto te rijden. Het is geen Mazda MX-5 en de balans is soms lastig te zoeken. De boodschappen moeten slim geladen worden, want dit heeft serieuze invloed op de rijbalans van de auto. Het is meerdere keren voorgekomen dat een bezorger een auto van Picnic heeft gesloopt. Door bijvoorbeeld een bocht te scherp te nemen kan het gebeuren dat de auto op z’n kant gaat. De auto en de boodschappen raken hierdoor beschadigd.

Picnic is het zat dat er telkens ongelukken gebeuren en gaat chauffeurs van een rijopleiding voorzien. Door een extra cursus aan te bieden hoopt Picnic het aantal ongelukken terug te laten dringen. Het bezorgbedrijf maakt gebruik van de Goupil G4. Dit is een elektrisch autootje uit Frankrijk met een laadvermogen tot 1200 kilo en een actieradius van maximaal 135 kilometer. (via NOS)

Fotocredit: Wijkagent Charlie Braam via Twitter32 reacties

In bepaalde steden zijn die karretjes niet van de weg te rijden. @opstopping
@jerry: Nee, maar dat doen ze zelf blijkbaar wel.
@cossiekiller: Dat heeft Top Gear al eens laten zien hoe dat gaat. https://youtu.be/Mo8TYapTOsA
@jerry: verschrikkelijk die plaag, ze rijden echt altijd in de weg.
@raymster: of jij rijdt voor hen in de weg…
En anders: zijwieltjes!
Even hardop nadenken: verbredingsset, bredere banden, spacers, spoiler voor extra downforce. Vul het lijstje aan zou ik zeggen.
@bmw2coupeeigenaar: diffuser, actieve vering, en rood geschilderde remtrommels.
@bmw2coupeeigenaar: stickers! HEUL VEUL stickers!
@cloverleaf: En een dikke uitlaat zodat iedereen ze kan horen….oh wacht. Fuck elektrische auto’s
@rickthestig: dikke speakers aan de buitenkant. Kan de jeugd ook gelijk waarderen
@rickthestig: Daar is al lang een oplossing voor. https://youtu.be/n17B_uFF4cA
@bmw2coupeeigenaar: plasma anti-kantel stuwraketten
Die dingen gaan ook vol ‘gas’ waar ze kunnen steeds. Verbaas me hier niet over
@crepito: afgelopen week reed ook z’n mafkees bij mij door de straat, vol gas waar je 30 mag, stuiterend over de drempels….man man een gevaar in de wijk
Ben ooit eens van achter aangereden door zo’n bestelwagen van Appie. Ik tegen die gast; “boeie, je werk is toch verzekerd”. Bleek het al z’n tweede ongeluk te zijn binnen z’n proeftijd… ouch..
@cloverleaf: dat heb je als alles op tijd geleverd moet worden en het laat doen door jonge gastjes met weinig rijervaring
@moewat: Die van AH rijden (althans bij mij in de omgeving) over het algemeen juist redelijk beheerst. Meestal zijn het dan ook geen jonge gastjes achter het stuur, maar iets oudere mannen met wat meer levens- en rij-ervaring. Kan Coolblue nog wat van leren…
@cloverleaf: Albert Heijn kon bijna geen verzekering meer krijgen voor hun wagenpark. Inmiddels moeten zij bij elke schade de eerste +-3000,- zelf betalen.

De bezorgers jagen ze steeds verder op door soms nog maar 6 minuten per adres te geven. De rijtijd tussen de adressen is ook onvoldoende. Soms zelfs 0 minuten als het in dezelfde straat is of bijv. 2 minuten voor een straat verder. Het probleem is dat alleen zo’n busje omkeren in een drukke straat soms al meer tijd kost.


Het loopt echte de spuigaten uit en onlangs is er bij een verkeersruzie weer eentje in de sloot gereden.
accus liggen toch onder de vloer? dan zou het zwaartepunt toch ook wel mee moeten vallen
@gove: Weet je hoeveel een krat boodschappen weegt? En hoe hoog die opgestapeld staan achterin zo’n karretje?
Nieuw artikel: Picnic mobile doet Ring ronderecord in minder dan 9 minuten!
Zo gek dat die dingen omvallen. Smal, hoog en topzwaar. Hoeveel lesjes natuurkunde heb je daar voor nodig?
@ghengiskhan: het kan natuurlijk ook oorzaak gevolg zijn: niet opletten bij natuurkunde -> geen diploma halen -> kan alleen nog maar bezorger worden -> omvallen met de bezorgwagentjes.
Lekker gewerkt Pic
@hectorjenks: Haha!
Dat kost de picknik dan weer veel ‘wachtverzachter’. Alle eieren geklutst bij afleveren staat zo slordig, dus moeten ze nieuwe brengen.
Misschien kunnen ze Max Verstappen ff bellen om te vragen hoe je het beste een bocht kan nemen. Of als dat te duur is, een lookalike…
Denk niet dat het geven van een cursus helpt. Als die lui haast hebben rijden ze toch wel te hard
@gulli: haast zal ook gewoon veroorzaakt worden door hyperefficiente planning.. c.q. zoveel mogelijk afleveringen in een uur proppen.
Even een off topic vraag wat me te binnen schoot na het lezen van (… Frans bestel autootje..)
Iemand enig idee hoe je aan het rijbewijs B1 komt? In de categorie spaar ze allemaal..
@heat59: Europese wetgeving schrijft alle categorieën voor die op de achterzijde van het rijbewijs worden voorgedrukt. Vandaar dat de categorie B1 zichtbaar is op de achterzijde van het rijbewijs. In sommige EU landen is de categorie B1 te halen, bijvoorbeeld in Frankrijk. Het is niet mogelijk om deze categorie in Nederland te behalen en om deze reden wordt de categorie B1 niet gevuld op het Nederlandse rijbewijs. De minimumleeftijd voor de categorie B1 is 16 jaar. Het gaat bij deze categorie om vierwielers met een lege massa ten hoogste van 400 kg, exclusief de massa van de accu’s in elektrische voertuigen, en met een netto maximum vermogen van ten hoogste 15 kW.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).