Rimac jaagt Richard Hammond de stuipen op het lijf

Auteur: , 19 Reacties

Ze hebben namelijk een nog krachtigere en snellere auto gebouwd dan de Concept One, waarmee 'The Hamster' een Zwitserse berg afrolde.

Het tweede model van het Kroatische bedrijf heet, je verzint het niet, eigenlijk de concept two. Rimac doet echter hip door dit weer te geven als ‘C_Two’. Maar ja, lekker belangrijk die naam. Het gaat natuurlijk om de specs bij een project als dit.

Nou zijn we op het vlak van kille cijfertjes de laatste jaren een klein beetje afgestompt. Een hete hatch heeft tegenwoordig 300+ pk, een supercar al snel rond de zes à zevenhonderd en een hypercar 1.000+. Alles gaat supersnel van nul naar honderd en door naar snelheden die je in de realiteit nooit zal bereiken. Om kort te gaan: het is allemaal niet zo bijzonder meer.

Echter, de Rimac draait de volumeknop van deze waanzin door naar stand elf: 1.914 pk, 2.300 Nm, nul-naar-honderd in minder dan twee seconden, maximumsnelheid 412 kilometer per uur. En dat alles op elektriciteit. Dat is dus nóg wat sneller dan we al dachten.

Zoals je kan zen in de gallery, zijn inmiddels ook de looks van de Rimac C_Two bekend. Daarover kunnen we kort zijn: de auto lijkt op iets dat hard gaat, met vleugeldeuren en de achterlichten van een BMW i8. Heel bijzonder of mooi kunnen we het niet noemen, lelijk echter ook niet. Gewoon een prima uiterlijk voor een auto die puur draait om prestaties.19 reacties

Misschien wel de moeite waard om erbij te vermelden dat ze op het bandje waarmee de brandblusser vastzit “IN CASE OF HILLCLIMB, EXTINGUISH FIRE” gegraveerd hebben, verwijzende naar Hammonds ongeval. (zoals te zien op de 15e foto)
@boris9397: hahaha ja inderdaad, scherp.
@boris9397: er zitten nog meer ‘Hammond’ referenties in zag ik in de preview van Shmee.
Kijk tip.
nou jongens, nog 3 jaar wachten voor tesla de “concurrentie gaat vermorzelen” met iets wat bij deze al afgetroefd is
@jpcniksverkeerdsgedaan: 3 jaar?

optimist…
@jpcniksverkeerdsgedaan: Zullen we eerst het productiemodel afwachten? Geld voor beide partijen. Specificatie van concepten vergelijken is zinloos.
@flutterby: Moet men wel eerst de productie op gang krijgen.. en dat geld voor zowel Rimac als Tesla.
@jpcniksverkeerdsgedaan: dit is geen concurrent voor de Next gen roadster. Totaal andere prijsklasse
Ik vind het een vrij lelijk apparaat
@mverstappen: Mooier dan de concept one is ie zeker niet, ben wel benieuwd hoe deze er in een andere kleurstelling en met andere (normalere) velgen uit zou zien
@mverstappen: vele malen mooier dan een Pagani Zonda of McLaren Senna…
Van 0-200 in 5sec?
Eigenlijk alleen maar bewondering voor, alleen vraag ik me af wat je er mee moet. Je kunt ook teveel pk’s hebben. Zeker met dat koppel. Jezus zeg, die trekt Jezza het vel van zijn kop.
Heel mooi geworden eigenlijk. Alleen maar bewondering dat zo’n relatief klein fabrikant zo mooie dingen kan neerzetten.
Wat is de range?
@sjonniedeluxe: Ik las 403 miles!

Ontopic: Mooi ding, ook van binnen, bizarre specs en gemaakt door een tof sympathiek bedrijf. Ben benieuwd naar de eerste reviews!
@sjonniedeluxe: aan topsnelheid 280 meter.
Van 0 tot 100km/h in minder dan 2 seconden? Is er dan lijm in die banden (bandjes) verwerkt?
Ik vind dit adembenemend.!en weer een stukje verder bij wat volgens Newton überhaupt kan. Go Mate go!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).