Autoblog.nl

Loods met oldtimers van Kees van de Grint in de as


Kees van de Grint, voormalig Bridgestone bandenspecialist in de Formule 1 en vriend van Michael Schumacher, keek verslagen toe hoe zijn verzameling in rook opging.

Vanochtend trok de brandweer in Deil uit om een brandende loods te blussen. De melding kwam te laat en de inhoud – zes oldtimers, oude bromfietsen, Landia karts en Formule 1-documentatie – werd volledig in de as gelegd. Eigenaar Van de Grint blijft er verbazingwekkend kalm onder, maar het verdriet is van zijn gezicht te lezen. “Ik heb niets meer” zei hij tegen een bezorgde beller. In de loods stonden zeldzame auto’s, een aantal waarvan er slechts één of twee ter wereld bestaan.

Om welke oldtimers het precies gaat is niet bekend, maar de kans is groot dat het hier gaat om een Formule 1 Matra MS120, Formule 3 Matra MS5, Matra Djet in racetrim, Matra M530, Rene Bonnet Aerojet en de eerste Morgan van Van de Grint, een Plus 4.

Ook was de loods de laatste rustplaats van een aantal oude bromfietsen (Royal Nords), Ladia karts en Formule 1-documentatie. De oorzaak van de brand is niet bekend. Van de Grint zat in zijn kantoor te werken toen het alarm afging, maar helaas was het toen al te laat voor zijn geliefde voertuigen.

Omroep Gelderland was erbij. Bekijk de beelden daar. (Foto: Marcel van der Craats)