“Robert Kubica saboteert de boel bij Williams”

Auteur: , 19 Reacties

Harde uitspraken, van een totaalmalloot.

Kubica

Jacques Villeneuve is weer eens uit de bocht gevlogen. Doet ‘ie wel vaker, ook toen hij zelf nog actief was in de F1 (video). Destijds waren zijn uitspattingen echter louter vermaak, nu zit er vaak een zwart randje aan. Niet zelden doet de wereldkampioen van 1997 namelijk uitspraken die een ander in een negatief daglicht stellen. Soms zijn die nog verdedigbaar onder het mom ‘vrijheid van meningsuiting’. Een beetje kritiek op zijn tijd moet immers kunnen. Maar je kan je afvragen of Jacques met zijn laatste uitlatingen niet té ver is gegaan.

In gesprek met Sky Italia oppert de Canadees namelijk dat Robert Kubica weleens een dubieuze rol zou kunnen spelen in zijn functie als derde rijder bij Williams. Kubica wordt door velen gezien als de aangewezen persoon om de ontwikkeling van de FW41 de juiste richting te geven. Immers heeft het vaste rijdersduo bestaande uit Stroll en Sirotkin een stuk minder ervaring met F1 auto’s dan de Pool. Kubica was echter ook in de running voor een racezitje en Villeneuve denkt dat hij die ambitie nog niet heeft opgegeven. Zelfs niet als het betekent dat hij zijn collegae een oor aan moet naaien. Jacques oppert tegenover Sky Italia:

Je kon zien dat de auto in Barcelona heel moeilijk te besturen was. Alleen Kubica kon er enigszins mee uit de voeten. Wie zegt me dat hij er niet bewust een heel moeilijke auto van maakt, zodat de andere twee er niks mee kunnen? Dat zou ik goed kunnen begrijpen. Sterker nog, ik zou het zelf ook zo aanpakken!

Een forse aantijging dus, zonder de nodige onderbouwing. Het is overigens niet de eerste keer dat Villeuve zich negatief uitlaat over de man die hem ooit opvolgde bij BMW Sauber. Eerder gaf hij ook al aan dat hij Kubica niet in staat acht om een terugkeer te maken als vaste rijder in de F1. Misschien zit er na al die jaren nog wat oud zeer? Of denk jij dat we naïef zijn als we de Pool hoger inschatten dan Jacques doet?19 reacties

Disclaimer: luister niet naar Jacques Villeneuve, slecht voor je gezondheid.
@Jochempie: Beter nog, geef die man niet telkens aandacht. Door hem een platform te geven om zijn onzin te verkondigen, moedig je het alleen maar aan.
@metalmike: jaapiyo, kaats de bal terug en email deze pagina met comments in google-translated terug naar dit misbaksel.
@metalmike: Sensatie verkoopt helaas.
@Jochempie: sowieso een slappe theorie, alsof de Williams fabriek met een paar honderd man slaapt en dat niet in de gaten zou hebben…
@jaapiyo: hoe verzin je die fotosoeps toch altijd? Hij is weer hartstikke fijn!
Wel een theorie die logisch klinkt als je helemaal paranoïde bent
Het zijn de Finnen, altijd. Kubica is eigenlijk ook een Fin in hart en nieren…..
Williams is niet het grootste team, maar ik neem toch aan dat Kubica niet in zijn eentje die hele auto heeft ontworpen?
Wijlen Gilles Villeneuve draait zich vast om in z’n graf.

Ik mag hopen dat Kubica hem passend van repliek zal dienen, als in: kapot procederen.
Niets dan goed over de doden maar ook good old Gilles praatte regelmatig ” POEP”.
Ik denk dat ome Jacques weer eens vergeten is zijn alu hoedje op te zetten.
Verhoog de dosering kalmerende pilletjes maar weer.
Heel vroeger was er een Formule 1 team met de naam Benetton waar een Schumacher ook een auto zo liet maken dat hij alleen er mee overweg kon. Misschien zit er wel iets in de opmerking van ome Jacques.
@mashell: maar, die was daar vaste coureur, en won daadwerkelijk races en wereldtitels. En het was algemeen bekend dat der Schumi een listige auto wel lekker vond.
Te ver gezocht als je het mij vraagt. Ik denk wel dat Kubica met 1 arm meer uit de Williams kan halen dan Stroll en Sirotkin. Mocht er nog een beetje ambitie in het team Williams zitten dan moeten ze hem zsm een stoeltje geven. Misschien wel de enige optie die ze hebben om nog iets positiefs uit hun seizoen te halen.
Alleen Kubica kan er goed mee overweg.
Of bedoelt hij: de auto is nieuw; een ervaren F1 coureur die dmv zijn talent zo ver is gekomen, kon er aardig mee overweg; terwijl de relatief onervaren paydriver jonkies er problemen mee hadden.
Wat een verrassing…. Allemaal leuk en aardig, maar ik heb het voornamelijk te doen met de werknemers van Williams die jaar in jaar uit overuren maken om een zo goed mogelijk product te maken, om vervolgens te zijn dat er 2 jonkies in zitten die er niet alles uit kunnen halen. Lekker motiverend..
Tja, want dat is echt de manier waarop iedere topsporter wil winnen….
Lagen ze steeds naast de baan die twee suikerbabys? Nee dus. Hebben we ze continu zien vechten met een listige wagen.. valt allemaal wel mee. Ze zijn gewoon te langzaam! De auto is ook te langzaam..
Zonder Kubica weten die jonkies niet hoe ze die auto sneller krijgen dus is het maar goed dat Robert het team helpt. Misschien wordt het nog minder hopeloos later in t seizoen.
Villeneuve krijgt betaal voor controversiële uitspraken (zegt hij zelf ook). Hij voert z’n beroep dan ook prima uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).