Roemenentuig rooft Audi-garage ABT leeg, crasht Q5

Auteur: , 25 Reacties

Als tuner van populaire wagens loop je het risico dat er eens wat gestolen wordt. De DTM-baas van ABT ondervond dit al eens aan den lijve, en kortgeleden was het weer raak: bij de Italiaanse dealer werden 3 dikke Audi's ontvreemd.

Kapotte pui bij ABT

De bende had zich toegang verschaft tot de zaak, en ging zo te zien op niet al te subtiele wijze aan de haal met twee ABT QS5’s en een ABT RS4. Ongetwijfeld leuk speelgoed voor op de Autostrada. Gelukkig was de Italiaanse politie alert, en bovendien zelf voorzien van prima materiaal, en werden onze mede-EU-burgers ingerekend.

Dit ging niet zonder slag of stoot, één van de QS5’s overleefde de vluchtpoging niet en werd kapotgereden. Tsja, daar ben je voor verzekerd, zullen we maar zeggen.

En de daders? Geen idee, maar ik gok dat ze een tik op de vingers krijgen (‘stoute jongens, niet meer doen!’), en binnenkort weer luid lachend om het West-Europese justitiële systeem onderweg zijn.

Met dank aan Frank voor de tip!25 reacties

Volgens mij zijn ze in Italië iets strenger qua straffen als hier in graai-maar-raak-land. Zal iets meer zijn als tikje op de vingers vermoed ik.
@406_v6: je wist al dat Nederland 1 van de strengst straffende landen in Europa is?
@mashell: voor te hard rijden wel ja..
@amg65: gheghe. My thoughts
@amg65: beetje flauw. Voor alle misdaad, en dat levert volgens de deskundigen niet veel afschrikeffect op. Wel hoge kosten in de rechtsgang en bij het opsluiten van de boeven.
@amg65: In scandinavië gaat het per inkomen, dan hebben we het hier nog niet zo slecht hoor ;).
@mashell: Weet je dat echt zeker dat Nederland een van de strengst straffende landen is?
Waarom hebben ze dan nog steeds niks gedaan aan die zakkenrollers die zich ambtenaren en ministers noemen?
@mashell: een van de strengste ? hahahah laat me niet lachen.. In mijn land zou de politie je eerst verrot meppen en dan pas nakijken of ze wel de goede verrot hebben gemepet :’)
@406_v6: Italianen hebben een gloeiende hekel aan Roemenen. En naar het schijnt zit je echt niet graag in een Italiaanse cel met Maria Bubba…..
@joejojo2012: Italie doet niet aan Bubba’s. Daar in de bak bieden ze je aan bord heerlijke pasta aan en daarna krijg je ’s nachts een mes in je nek.

Bubba is niet geciviliseerd. Italianen doen dingen met stijl.
-edit: nutteloze bijdrage-
Dankjewel he!
gelukkig is de RS4 nog heel, Die QS5 kan me gestolen worden
Is het niet “SQ5”?
@emilio89: Precies ja. Smoke was even de draad kwijt denk ik..
@emilio89: Nee, de SQ5 is de diesel van Audi zelf. Dit is de benaming die ABT aan zijn getunede Q5 geeft, QS5 dus. ’t wat verwarrend, ik weet het, maar zo doet ABT ’t meestal.

Ze maken ook een AS4 bijvoorbeeld, op basis van de A4.
Wie wil er nu een Abt … Alleen dat logo al bah.
@schellekens006: Om nou een auto te laten staan omdat het logo je niet bevalt… dan is er altijd wel wat te zeuren volgens mij.
Ach roemenen….
Er bestaan echt geen goede oost-blokkers.

Ik snap werkelijk niet waarom die grenzen van het oost-blok zijn open gegaan.
Breng eens een bezoekje aan Roemenie of Bulgarije, het zou je verbazen hoeveel vriendelijke mensen daar rondlopen. Heb er eens lekker gebarbecuet in een dorp :)
@sir_smokalot:
Ja, ja, en hoe heette die herder ook alweer, die ‘s-avonds ontdekte dat er één schaap minder was?
@sir_smokalot: klopt zitten daar zeer veel vriendelijke mensen ben een paar jaar geleden in de winter daar kleding wezen brengen daar hebben ze nog veel echte armoede
@sir_smokalot:

Die vriendelijke mensen hebben geen geldig reisdocument en zijn dus genoodzaakt daar te blijven en dan komt een “rijke” toerist o.i.d. op vakantie of kleding brengen o.i.d. en ja, dan zijn ze aardig, puur om geld uit je zak te kloppen of om je kleding aan te nemen.

Diegene met een geldig reisdocument die gaan de grens over en daar heeft het westen meer last dan vreugde van. Don’t you worry.
@heidi:

Precies, net zoals het feit dat iedere Nederlander in klompen door het raampje van zijn molen kijkt.

Hou op, schei uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).