Rol het Red Light District binnen met de Skoda Atero

Auteur: , 26 Reacties

Een Civic uit de eerste 'The Fast and the Furious' belde. Of de stagiars van Škoda even die rode light-emitting-diodes terug komen brengen.

De Škoda Atero is het eindresultaat van een project van 26 stagiars die iets leuks in elkaar mochten knutselen voor de Wörthersee-shindig van Volkswagen AG. Naast een zwik nieuwe Golf GTI’s en de talloze smaakvol aangepaste SEAT’s en Audi’s die het volk meebrengt, staat deze Tsjech te shinen naast het meer.

De Atero lijkt het meeste op een Škoda Rapid Spaceback, maar dan met een wat verlaagd dak voor extra sportiviteit. Denk aan een CLS Shooting Brake ten opzichte van een E-klasse Estate. Voor nóg meer sportiviteit zijn ook de voordeuren en zijramen afwezig. Hierdoor krijgt de bestuurder dankzij de wind meer mee van de enorme snelheid waarmee het landschap aan hem of haar voorbij vliegt. Voor meer geloofwaardigheid op de straat neem je overal waar je gaat een rode gloed met je mee onder de auto. Tevens zijn de koplampen blauw met rood. Eigenlijk soort van paars dus.

Onder het blik zit een 1.4 TSI-tje met 125 pk, gekoppeld aan een 7-traps DSG-versnellingsbak. Tevens vind je hier ook een Wörthersee-waardige geluidsinstallatie van 1.800 Watt. Daarmee klinkt dit soort muziek vast wel lekker.

Wat denken we hiervan? Is dit wat of heb je toch liever deze klassieker op de oprit?26 reacties

Beetje slechte belichting heeft die foto.
@stephane8200: goed verhaal
Gaap, lijkt wel door een kind van 8 bedacht.
Dat blondje op de eerste foto ziet er wèl vrij lekker uit.
In tegenstelling tot de auto.
@vetnek:

Die heeft de dakconstructie gelast .. Echt waar ..
Dat jongetje is anders ook wel lekker hoor
Geachte VAG,

Gaarne zulke projecten ACHTERWEGEN LATEN!!
jonge generatie mag de toekomst zijn, maar dit zijn projecten waar we nou niet wijzer van woorden, ondanks dat de stagiaires bijna niks kosten.


Bij voorbaat dank.

Hoogachtend………
Extra pk’s + lambo deuren en dan is ie voetballer waardig
Dat is eerder de lijn van een Toyota Prius…
@zwannes: Dat dacht ik ook meteen. Ik zou dit groepje als carrière advies willen geven. Ga wat anders doen. Alles is goed zolang het maar niets met auto’s te maken heeft.
Ondanks alle negatieve reacties vind ik dit juist wel leuke projecten! En ik vind het op de lichten eronder wel leuk uitzien
Lichten eronder uitgezonderd bedoel ik
Ik zie 16 kindertjes uit de C&A folder ..

Had dan 26 puiste 20ers op de foto gezet als je de indruk wil wekken dat het ECHT door stagiairs verzonnen is ipv de VAG marketing afdeling ..

Mooi stukje VAGse sjoemel fraude dus weer ..
Op zichzelf wel geinig dat Skoda een fastback heeft gemaakt, maar je kunt natuurlijk niet verwachten dat de lijnen van zo’n aangepaste auto helemaal kloppen. En naast de ramen missen er ook twee deuren.
Denk dat jaapiyo kleurenblind is want het waren groene neons
2013 belde. Of je dat ‘bellen uit het verleden’ wilde terugeven.
Belachelijk dit!
Hij is nog niet af.
“Shit, we zijn de deuren vergeten”.
“Nou, dan zeggen we toch dat het zo hoort?”
Deze mag wel het meer ingereden worden.
Ik neem aan dat ze gezakt zijn voor hun stage?
Best lache maar zal nooit verkopen
@allesmetturbo: Het is dan ook maar goed dat dit totaal niet bedoeld is als productiemodel of volwaardige conceptwagen. Het is gewoon een one-off voor het VAG feestje in Wörthersee.
Deze wagen schreeuwt studentenmentaliteit. Ik studeer zelf ook en merk dat driekwart van de studenten nog nooit van plannen heeft gehoord, en altijd pas dicht tegen de deadline aan begint aan een project. Dat gaat meestal goed, maar soms gaat het ook fout. En dan krijg je dus van die half afgemaakte dingen, zoals een auto zonder voordeuren en zonder ramen.
Sorry maar wat een mislukt project zeg en dan nog wel met zoveel man aan lopen sleutelen.
Best wel dik

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).