Rolls-Royce levert grootste bestelling ooit af

Auteur: , 49 Reacties

Er werden serieuze Ekkermannen stukgeslagen op deze order.

In september 2014 bestelde Stephen Hung maar liefst 30 Phantom LWB’s tegelijk. De statige Rollers zullen worden gebruikt als vervoer voor de gasten van zijn luxe hotel genaamd ‘The 13’ in Macau. Alle 30 Phantoms hebben een rood thema, waarvan 2 met extra gouden opties en een diamanten Rolls-Royce logo. De deal heeft naar verluidt dik 20 miljoen dollar gekost.

Tijdens de autoshow van Genève kreeg Hung het eerste exemplaar toegereikt. Deze week was het de beurt aan de 29 andere Phantoms. De kleur is speciaal voor de Chinees ontwikkeld en heet geheel toepasselijk ‘Stephen Red’. De wielen zijn ook gedoopt in deze rode tint, net als diverse delen in het interieur.

Het hotel van Hung zal tegen het einde van 2016 of in de beginmaanden van 2017 worden geopend. Wie wel eens in Macau is geweest weet wat hoe relatief klein het Aziatische gokparadijs is. Mocht je een bezoekje brengen aan de speciale administratieve regio dan is de kans aanwezig dat je een Stephen Red Phantom zult tegenkomen.49 reacties

Ik dacht me te herinneren dat hij er 31 had gekocht omdat 30 de grootste order ooit was geweest voor RR? En dat nummer 31 nog meer goud had?
Moet toch kicke zijn om zo’n deal te sluiten! Ik vond 10 Berlingo’s aan 1 bedrijf al cool om te doen! 30 Phantoms in 1 keer is dan helemaal gaaf! Leuk als je op provisie werkt ;)
@e34m5touring:

10 Berlingo’s aan één bedrijf vind ik een nog knappere prestatie!

Je sterft van de concurrenten uit de VAG, de FIAT, de Opel de Nissan en je eigene PSA groep.

Deze mijnheer, die alleen het aller allerbeste voor zijn klanten wil, heeft eigenlijk maar ene keuze toch?
@desjonnies: De eigenaar was een echte Citrofiel. Reed zelf een C6 3.0V6 Exclusive. Was een leuke deal om te doen. Veel tijd in gaan zitten maar uiteindelijk wel de order gekregen!
@desjonnies: opzich, bentleys zijn ook geen schaam bakken… maar ja, rolls is wel luxer ja.
@desjonnies: 10 berlingo’s, dat moet een grote baas zijn geweest…!
@E34M5Touring: ik weet niet hoe de huidige Berlingo’s zijn, maar die ouwe 1.9hdi’s waren onverslijtbaar (motorisch wel te verstaan, want op een gegeven moment ging de deur vanzelf open…. was overigens de slet van het bedrijf).
Geld zat
Heftige combinatie van alles…
@hokeej: Vooral zijn kapsel.
Op zich is de exterieur kleur best mooi, maar dus binnenkant (zwart met wit???) om te huilen. De rode kern van de velg, zou ik ook weglaten.
Nu weet ik het écht zeker. Smaak is niet te koop, absoluut niet. En dan heb ik het niet eens over de auto’s maar over die vent. Kolere wat ziet hij er uit zeg.
@viezefreddyw: Gezien zijn uiterlijk vind ik dat hij de Rollers nog redelijk subtiel heeft uitgedost ;)
@berlinetta: Ze matchen goed met je avatar inderdaad.

Maar je hebt gelijk, ik heb veel lelijkere Phantoms gezien. De kleur zelf is op zich nog niet eens zo heel erg.
@viezefreddyw: Aziatische stijl .

Het heeft wel wat, alleen zijn wij Europeanen wat anders gewend…
@viezefreddyw:
Ja
Hij ziet er zo uit omdat hij dat kan maken. .
Zijn Hotel managers zullen er stuk voor stuk pico bello uitzien in driedelig kostuum met bijpassende das en pochet en zwaar gesteven overhempie met glim-neus schoenen.
Dus kan hij alleen maar laten zien dat’ie de big boss is door dit soort creaties.


De kleur Stephen Red is overigens wel een stuk aardiger dan de kleur Hungover Red te noemen……
Super vet
Past wel goed bij zijn kapsel
Qua aantallen auto’s is dit, dacht ik, niet de grootste order voor RR ooit. In de jaren twintig heeft RR namelijk een stuk of 80 auto’s geleverd aan de bolsjewieken (sic) als officiële partij auto’s.
Heb een van deze wagens ooit zien staan in een museum in Sint Petersburg. Verhaal is me daarom bijgebleven
@joep: denk dat de grootte in geld wordt berekend.
@joep: “The fleet of 30 extraordinary Bespoke Phantoms, that represent the largest single commission in Rolls-Royce history..” aldus RR in een persbericht
Gadverdamme wat lelijk zo zeg.
Niiiice!! In Macau kan je trouwens gokken als een dikke playerrrrr want is het Las Vegas van Azië!!! Dus die kleur van die Rollies die past wel goed want chinezen denken dat rood geluk brengt!!!

Maar wat’s op met ekkermannen?? Zeg gewoon donnie of barkie of doesoe of doekoe of dineros of zo. Ekkerman klinkt als corpsballetjespraat,
@e36thuglife: laatste zin geheel mee eens
@rijbewijzer: Jij spoort dus ook niet…
Maar goed dat Mansory niet een filiaal heeft in Macao.
Tsja. Kwa grandeur en decadentie is een Rolls natuurlijk het hoogst haalbare. Past ook helemaal bij dit soort hotels. Van dit soort plaatjes genieten de gasten gewoon, ultieme gevoel van luxe en decadentie:
https://mediapool.bmwgroup.com/cache/P9/201404/P90148879/P90148879-rolls-royce-silver-shadow-ii-cars-for-the-peninsula-hotel-hong-kong-2364px.jpg

En daarvoor ga je naar zo’n hotel; voor de hoogst mogelijke decadentie. Rolls Royce is daar het enige passende vervoermiddel bij.
Net zo mooi als zijn kapsel…
Die dude rechts naast Stephen heeft de provisie gekregen… aan z’n smile te zien…
@svenska_aeroplan_ab: Dat is Torsten Müller, de chef capo van RR.
Overigens, misschien is het een keer leuk om een artikel te schrijven over hotels en hun vervoermiddelen. Want heel erg ongewoon is het natuurlijk niet dat een hotel een wagenpark aanschaft. Vind het zelfs een beetje simpel deze 30 off the shelf Rollers…. Dat kan véél beter, zoals The Broadmoor (Colorado Springs) in de jaren 50 deed:
http://www.conceptcarz.com/images/Cadillac/59-Cadillac-Broadmoor-DV-12-SJ_001.jpg

Cadillac Broadmoor Skyview. Plaats voor 8 gasten en hun bagage. Mét optimaal zicht naar buiten. Komt Rolls Royce aan met een sterrenhemeltje dat mijn neefje van 3 ook op zijn slaapkamer heeft ;-)
@rob: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/79/be/30/79be30a85f3d2324aa517608de10b7c0.jpg
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/9c/52/18/9c5218b27e09cc259dc8f5d9e9f66471.jpg

Zijn inderdaad veel mooie te vinden! Checker (van de yellow cabs) heeft ook een aantal van die Airport/hotel shuttles gemaakt. Die zie je in de States nog wel eens rijden.
@e34m5touring:
Haha, die Olds Toronado, blijft een absurd ding
Die knakker doet me denken aan die travo uit Banshee hahaha. Wel een dikke deal zeg.
Pagan Min!!! :)
Het is tof dat Rolls Royce zo’n grote aanbesteding heeft gekregen, maar mooi zijn ze niet. Het rood in combinatie met dat blokjespatroon doet mij erg denken aan een 50’s Diner of garage in die stijl. Niet bepaald het eerste wat bij mij opkomt als ik ultieme luxe wil.
Maar goed, als je naar de kleding van Hung (ironische naam voor een Aziaat, maar dat terzijde) en de impressie van zijn hotel kijkt, past het er wel bij de groteske wanstaltigheid.
@Edge: chinezen hebben altijd van die super traditionele Engelse namen zoals Jackie en Jane. Op school mogen ze zelf een Engelse naam verzinnen.
@e550: Dat weet ik, het ging mij meer om zijn achternaam. “Hung” is Engels voor “welgeschapen”, en Aziaten staan van nature bekend als kleine mensen met ook dat lichaamsdeel kleiner dan gemiddeld. Daar doelde ik op ;-)
The 13? Is dat geen ongeluksgetal .? Bij de meeste mensen
Die kilometerstand ook op die tellerfoto Haha 300.000 mls + ben benieuwd of ze ze ook zo veel gaan laten rijden
Een vrolijke kerel tussen 3 loonslaven ..

Top vent lijkt me ..
By far de slimste iig ..
Stephen Hungover chilling in his Lolls Loyce’s…

https://www.youtube.com/watch?v=zjDfHQDyxTM
Ik vind dat rood nog wel te pruimen, maar met die blauwe grilles.. dat kan het écht niet.
’t Worden gelijk play-doh kleuren.
Die knakker ken ik wel . Maar wat zijn die rollsen lelijk zeg. Vreselijke kleur rood.
Lolls Loyce … klinkt leuker ook :)
Wat een lelijk hotel ook, ik zou me daar zelf opHungen..
Het mooiste plekje om chauffeur te zijn :-)
Helaas ziet het hotel er in het echt wel even wat minder indrukwekkend uit. Woon er namelijk vlak naast en snap de locatie helemaal niet. Die Rollers lijken me meer een soort van lokaas omdat er anders niemand naar zijn hotel zal komen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).